Verilen izinin bir tatil olmadığını futbolculara tebliğ eden Konyaspor yönetimi, kişisel izolasyona dikkat etmeyen futbolcuların sözleşmesinin tek taraflı feshedileceği ifade edildi. İşte Konyaspor’un futbolculara yaptığı uyarılar, “ Dünyayı saran Novel Corona Virus (covid-19) herkesi bilinçli ve sorumlu davranmaya mecbur kılmaktad ır. Bireysel sağlığımız kadar, toplumun ve diğer bireylerin sağlığı da her birimizin sorumlu davranmasını gerektirmektedir. Uzmanların ve yetkililerin uyarılarının en temel ortak noktası sosyal mesafedir. Henüz tedavisi ortaya konmamış bu virüse karşı en önemli tedbir yayılmasının mümkün olduğu kadar engellenmesidir. Bu çerçevede, Türkiye Futbol Federasyonu müsabakaları erteleme kararı almıştır. Bu kararın alınmasının sebebi siz futbolcuların da virüs bulaşmasından korumasıdır. Bu sebeple, söz konusu erteleme döneminin bir tatil dönemi olmadığı, uzmanlar ve yetkililer tarafından öngörülen en az üç haftalık izolasyon döneminin sizler için de uygulanabilir olması için öngörülmüş bir durum olduğu tartışmasızdır. Erteleme kararının amacına uygun olarak, tüm futbolcularımız kişisel izolasyona mutlak olarak riayet etmelidir.
Kulüp tesislerimiz, her türlü hijyen tedbiri alınmış şekilde izolasyon için kullanımınızdadır. Kulüp sağlık ekibimiz de aralıksız olarak hizmet sunmaktadır. Kulüp tesislerinde kalmak istemeyen futbolcularımız da, Konya'da mutad meskenlerinde mutlak izolasyona uygun olarak yaşamak zorundadır. Unutmayalım ki, olası bir virüs bulaşması sadece sizi değil tüm takım arkadaşlarınızı, kulüp çalışanlarını ve onların yakın çevrelerini ölümcül bir risk ile karşı karşıya bırakabilecektir.
Bir sonraki yazılı bildirime kadar korunma kurallarına mutlak riayet en önemli sözleşmese! yükümlülük ve insani görevdir. Diğer futbolcu ve mensuplarımızın sağlık hakları ve Kulübümüzün sözleşmese! hakları gereği ihlalde bulunan futbolcuların sözleşmeleri derhal tek taraflı olarak feshedilecektir. Haklı sebep oluşturan bu ihlal sebebi ile Kulübümüzün her türlü sözleşmese! hakkı yetkili makamlar önünde talep edilecektir. Süreç içinde Kulübümüz sizlerin sağlığı, güvenliği ve konforu için gerekli her adımı atmaya hazırdır”
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim