Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında görev alacak hakemler belli oldu. Adana Demirspor ile arabam.com Konyaspor arasında oynanacak zorlu karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre 23 Ekim Pazar akşamı saat 17.00’de Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak Adana Demirspor-Arabam.com Konyaspor karşılaşmasını İstanbul bölgesinden Hüseyin Göçek yönetecek. Hakem Göçek'in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ve Gökhan Barcın yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Yasin Kol olacak.

‘HAKEM HÜSEYİN GÖÇEK TÜM CAMİANIN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ’

Hakem Hüseyin Göçek ise daha önce Konyaspor camiasının tepkisini çekmiş bir isim olarak biliniyor. Hüseyin Göçek 2018 yılında temsilcimiz Konyaspor’un deplasmanda Trabzonspor maçını yönetmiş verdiği kararlarla adeta skandala imza atmıştı. Göçek, Konyasporlu taraftarlar başta olmak üzere tüm camiasının tepkisini çekmişti. Maçı ise Konyaspor, Trabzonspor karşısında öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olmuştu. Konyasporlu taraftarlar ise olayın üstünden uzun süre geçmesine rağmen sosyal medyada tepkilerini dile getiriyor.

GÖÇEK NE YAPMIŞTI?

O dönem Trabzonspor forması giyen Portekizli Joao Pereira, kasıtlı olarak Konyaspor forması terleten Fofona’nın ayağına basmış hatta üzerinde bir süre üzerinde durmuş kırmızı kartı ise hakem Hüseyin Göçek vermemişti. Bu pozisyonun ardından hakem Hüseyin Göçek tarafından yine bir skandal daha gelmişti. Olası bir Konyaspor atağında yine o dönem Konyaspor forması terleten Traore ile atağa çıkan yeşil beyazlılar, Trabzonspor’un o dönemki stoperi Durica ile adeta doğranmıştı. Durica Traore’nin ayağını kırmış, hakem Hüseyin Göçek kırmızı kart yine vermemişti. Durica’nın müdahalesi ile yere yığılan Traore ayağının kırılması nedeniyle bir süre futboldan uzak kalmıştı.

BAŞKAN FATİH ÖZGÖKÇEN KONYASPOR’UN HAKKINI SAVUNUYOR

Konyaspor’un menfaatlerini her defasında korumaya çalıştıklarını ifade eden Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, özellikle ligde adil bir yönetim istediklerini ifade ediyor. Hakemler hakkında spekülasyon yapmak istemediklerini kaydeden Başkan Özgökçen, “Biz her zaman hakemlere güvenmemiz gerektiğini söyledik. Ama yanlış yapan, hata yapan ve kendini geliştiremeyen hakemlerin de dinlendirilmesi gerektiğini ısrarla savunduk. Önceden maçı yöneten hakemlerle ilgili çok büyük spekülasyonlar yapılırdı. Ama artık bunun VAR’a taşındığını, bir nevi artık sonuçlara etki edecek hamlelerin yapıldığını görmekteyiz. Hakemlerimize güveneceğiz ama hata yapan hakemlerimize kesinlikle görev verilmemesini istiyoruz” açıklaması yapmıştı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim