Konyaspor'un eski başkanlarından Hilmi Kulluk, Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Kulluk, şu anki mevcut kadronun yüzde seksenini kendi dönemlerinde kurulduğunu belirtirken çok sıkıntı çekmelerine rağmen, asla yılmadıklarını, şehrin büyük değeri olan Konyaspor'a büyük emekler verdiklerini söyledi

Konyaspor’un eski başkanı Hilmi Kulluk Konya Yenigün Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Kendi dönemini, yaptıkları yatırımları, şu anki süreci ve Konyaspor’un performansına yönelik söylemlerde bulunan eski başkan, Yeşil-Beyazlı camianın 100.yılını kutlayarak yeni sezonda başarı dileklerini de iletti.

KONYASPOR'A ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADIK

Konyaspor eski Başkanlarından Hilmi Kulluk, önemli açıklamalarda bulundu.  Konyaspor'un 100. yılı ve bu sezon elde edilen başarı nedeniyle çok mutlu olduğunun altını çizen Kulluk, özellikle pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntı, döviz kurlarında yaşanan anormal artışlar ile birlikte ve yayıncı kuruluşun sürekli ödemeler konusunda indirimler yapması TFF'nin performans gelirlerindeki düşüşler göz önüne alınınca, Konyaspor'un, bu süreçten başarıyla çıktığını, dönemlerinde uzun yıllar sonra mal varlığına kavuştuğunu belirtti.

GÖREV ALDIĞIM İÇİN GURUR DUYUYORUM

Bu yıl ligi 3. sırada bitiren ve Avrupa'da tekrar boy gösterecek olan Konyaspor'la gurur duyduğunu belirten Kulluk, duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: "Öncelikle, şehrimizin bir markası olan ve dışarıya açılan kapısı olan Konyaspor'umuzun 100. yılını canı gönülden kutluyor, bu büyük kurumda görev almaktan büyük gurur duyuyorum. Dönemimiz oldukça zor geçti. Pandemi, ekonomik şartlar tüm kulüpler gibi bizim de sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Şükür ki; bunları çok az kayıplarla atlattık. Seyircisiz oynanan maçlar, futbolcuları da çok olumsuz etkiledi. Puan alsanız da almasanız da açık söylemek gerekirse tadı tuzu olmadı. Şartla böyle olunca da ister istemez olumsuzluklar yaşandı doğal olarak. Ama şartlar ne olursa olsun, iyi niyetli davranarak sorumluluğumuzun bilincinde hareket ederek tüm yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte taşın altına elimizi koyarak büyük fedakarlık yaptık. Bu konuda bizlere sahip çıkan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ve diğer ilgilerin teşekkür ediyorum. Yayıncı kuruluş gelirlerinin azalması, TFF performans gelirlerinin düşmesine rağmen 2018 yılından görevimizi teslim ettiğimiz güne kadar 50 milyon TL'lik sponsorluk gelirini takıma kazandırdık. Bu rakam Konyaspor tarihinde bugüne kadar kazandırılmış en yüksek sponsorluk geliri olarak tarihe geçti. Pilot takım ve Basketbol takımlarımıza da büyük önem verdik. Ancak dönemimizde yaşanan başta ekonomik şartlar istenilen sonuçları almamızı ne yazık ki engelledi.”

Yeni formalar tanıtıldı Yeni formalar tanıtıldı

ÇOK SAYIDA PROJEYE İMZA ATTIK

Yaptıkları yatırımlardan bahseden Hilmi Kulluk, “Taraftarları mutlu edecek sportif başarılar belki gelmedi ama Konyaspor'un geleceğinde önemli katkılar sağlayacak olan çok sayıda projeye imza attık. Tesisler, altyapı, amatör branşlar, müze ve Konyaspor AŞ gibi konularda yoğun çaba gösterdik. Kayacık tesislerindeki kronik sorunları tamamen bitirdik ve ülkemizin en modern spor tesislerinden biri haline getirdik.  Daha önemlisi de temeli atılan yeni tesislerin projesini hazırlatarak yarın için Konyaspor'un geleceğinde çok önemli olacak olan yeni tesisler için çaba gösterdik.  Konyaspor'umuzun simgesi olan ve ısrarla talep edilen çift başlı kartal heykeli yaptırarak marka olma yolunda önemli bir adım attık. Tatlıcak tesislerinde ise devrim niteliğinde reformlar yaptık. Tamamen baştan sona yenilenen tesis Avrupa standartları düzeyine getirildi. 800 sporcu ve 25 antrenörün çalışabileceği konuma geldi. Gençlerimiz güzel imkanlar bulunca başarı da kendiliğinden geldi ve son 2 sene içerisinde milli takımlara en çok futbolcuyu gönderen Konyaspor Futbol Akademisi olduk.  Bu süreçte büyük çaba sarf ederek, Tatlıcak Tesislerini Konyaspor'un malı olarak tescilledik. Uzun zaman sonra ilk kez böyle bir şey gerçekleşti. Bu konuda da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a, Büyükşehir Belediye başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve Karatay Belediye başkanı Hasan Kılca'ya ve Ankara'yı mesken tutan tüm yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Ama ne yazık ki, bugün bu tesisin büyük bölümü satıldı. Umarım, sonradan pişman olmayız. Konya'nın ve Konyaspor'un temsil kabiliyetine katkı bulunmak için Stadyum da yapılan yenileme ve düzenlemelerin yanında bu çerçevede, Türkiye'de ilk kez Riyaset Locası yaparak en üst düzeyde misafirlerimizi burada ağırladık.

Pasif halde bulunan Konyaspor AŞ'yi aktif hale getirerek Konyaspor'u, Konyaspor AŞ bünyesine katılarak Marka ve iktisadi değerini artırdık. Benim önemsediğim bir başka konu ise T.S.E belgesi. Türkiye’de T.S.E belgesi alan ender belki de tek kulüp Konyaspor kulübüdür. Ve önemli bir hizmet ise storeler. Konyaspor A.Ş storeler ile büyüdü. Şahıstan alınan storelerin işletilmesi kulübe geçti, dolayısıyla da kulüp kazandı.

KS adında Güvenlik şirketi kurarak bu alanda faaliyet göstermeye başladık. Bu iki şirket sayesinde önemli kazanımlar elde ettik. Ayrıca 4 ayrı firma ile anlaşarak lisanslı ürünlerin daha çok kişiye ulaşmasına vesile olduk. Sosyal alanda da ülke çapında ses getiren önemli faaliyetlere imza attık. Elazığ'da meydana gelen ve Malatya'da da acıya neden olan deprem sonrasında 'Elazığ- Malatya Üşümesin' kampanyası düzenledik. Yönetim Kurulu üyelerimiz ve yakın çevrelerinden toplanan 600 bin TL'den fazla ayni ve maddi yardım depremzedelere ulaştırdık. Ayrıca Fenerbahçe ile oynadığımız lig müsabakasında elde edilen 350 bin TL'lik hasılat Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı SOBE'ye bağışladık. Önemli günlerde siluetleri formalara işleterek müsabakalara çıktık. Seyirci yasağı olduğu dönemde Sağlık bakanlığı çalışanları ile en ön safta yer alan Sayın Sağlık bakanımız Prof. Dr. Fahrettin Koca'nın fotoğrafının yer aldığı dev pankart batı alt tribününde lig sonuna kadar orada kalarak, sağlık çalışanlarına moral vermeye çalıştık. Meydana gelen orman yangınlarında sosyal medya açıklama yapmak yerine Konyaspor'umuzun   kuruluş tarihi olan 1922 yılı anısına 1922 adet fidan dikimi için gerekli ödemeyi yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Sağlık sorunu yaşayan yavrularımız için de hem yönetim kurulu, hem teknik heyet ve tüm futbolcularımız destekleriyle ihtiyaç sahibi ailelerimize cihaz alımı ve tedavi olma noktasında katkılar sağladık.  Ortaöğretim çağında olan 4242 çocuğumuza aidiyet duygusu yaşamaları için Konyaspor’un maçlarını izlemesi için protokol imzaladık. Onlarca önemli kişiyi Konyaspor'umuzun iç sahada oynadığı maçlarda Riyaset Locasında misafir ettik. Bunlardan biri de 15 Temmuz'un simge ismi şehit Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir'di. Sadece Konyaspor'un teklifini kabul eden Sayın Doğan Halisdemir Galatasaray ile oynanan maçta onur konuğu olarak maçı izledi. Ayrıca Halisdemir ailesinden izin alan tek kurum ve kuruluş olan Konyaspor, şehidimizin vefat yıldönümünde ziyarete gelenlere su, maske ve Konyaspor şapkası dağıtarak yine duruşunu ortaya koymuş, büyük ilgi görmüştü. Pandemi döneminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Biz bize yeteriz Türkiyem" milli dayanışma kampanyasına Yönetim, Teknik ekip ve futbolcular, kulüp çalışanları olarak 501 bin 922, Konyaspor Kulübü olarak 100 bin ve Konyaspor AŞ olarak 100 bin TL olmak kaydıyla 701 bin 922 TL destek sağladık. Yine bu dönemde engelli taraftarlarımıza da unutmadık ve maçlara kolay girebilmeleri için her türlü teknolojik gelişmeyi sağladık ve akülü araç kullananlar için de şarj merkezi oluşturduk.  100 yıllık bir çınar olan Konyaspor'un tarihini, kitap haline getirerek tüm genel kurul üyeleri ve kamuoyu ile paylaştık.

Ülke çapında genç yetenekleri ortaya çıkarmak için Konya ve merkez ilçelerinde 18, ülke genelinde de 41 okulumuz Konyaspor Futbol Okulu olarak hizmet verdi ve genç yeteneklerin ortaya çıkmasına vesile olduk. Bizim için önemli konulardan biride daha önce 40-50 delege ile yapılan Kongrelerin Konyaspor'a yakışmadığını düşünerek bu konuda da önemli adımlar attık. Delege sayısını 587'e çıkarttık. Bu rakamın da Konyaspor yakışmadığını biliyor ve sayının artmasını arzu ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MEVCUT KADRONUN YÜZDE 80’İNİ BİZ TRANSFER ETTİK

Konyaspor’un bugünkü kadrosunun yüzde 80’ine yakınını kendi dönemlerinde kurulduğunun özellikle altını çizen Hilmi Kulluk, “Maliyeti ucuz, ama takıma faydalı oyuncular transfer ettik. Dönemimizde Guilherme, Rahmanovic, Bytyqi, Cikalleshi, Sehic, Adil Demirbağ ve rahmetli Ahmet Çalık gibi isimleri takımımıza kazandırırken, özellikle teknik heyetle ilgili İlhan Palut hocamız konusunda irade koyduk ve kendisine inandığımızı güvendiğimizi belirterek anlaşma imzaladık. Bununla birlikte özellikle Abdülkerim Bardakçı'dan faydalanmak adına sezon başında bazı isimlerle yollarımızı ayırdık. Kendisi gitmek istemesine rağmen takımda tuttuk şans verdik o da bu şansı çok iyi değerlendirdi. Şimdi onun ortaya koyduğu performansı görünce açıkçası çok mutlu oluyoruz. Bugün yüzde 80'e yakın oyuncu grubu ve teknik heyet bizim dönemimizden itibaren devam ediyor. Bu anlamda mevcut kadroları tutabilmenin de bir transfer başarısı olduğunun altını çizmek isterim. Önümüzdeki sezon hem Avrupa'da hem Süper Lig'de mevcut kadroya yapılacak isabetli transferlerle çok daha büyük başarılara imza atılabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Son olarak Konyaspor’un 100.yılına ilişkin de konuşan Kulluk, “Konyaspor bu şehrin bir değeri ve markasıdır. Kim bu değer ve marka için çaba sarf etmişse ne mutlu onlara. Gönül verdiğimiz, sevdamız olan Konyaspor'umuzun 100. kuruluş yılı, tüm Konya'mıza, Konyasporlulara kutlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR SERVİSİ