Dünya’nın en önemli organizasyonlarından biri olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun zemini etkinlikler nedeniyle tahriş olmuştu. Ardından Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaspor yönetimi bakım onarım çalışmaları kapsamında hibrit çim çalışmalarını başlatmıştı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda hibrit çalışmaları büyük bir özveriyle devam ederken, en kısa zamanda hizmete sunulması amaçlanıyor. Bu vesile ile Konyaspor zeminin elverişsiz olması nedeniyle maçlarını Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda kendi evindeymiş gibi oynamak zorunda kalıyor. Yetkili mercilere fikstür periyoduna göre ilk maçı resmi olarak deplasmanda, Süper Lig’in ikinci yarısında kendi evinde oynama başvuruda bulunan Konyaspor’un bu talebi kabul edilmemişti. Konyaspor’un yaşadığı bu durum ise adalet nerede sorunu akıllara getiriyor.

‘BÜYÜK HAKSIZLIK’

Süper Lig’de temsilcimiz Arabam.com Konyaspor’un Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda hibrit çim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Anadolu Kartalı kendi evinde oynaması gereken maçları deplasmandaymış gibi oynamak zorunda kalıyor. Maç saat ve tarihleri noktasında haksızlığa uğrayan Konyaspor Süper Lig’de maçlarını Pazartesi oynayarak taraftarlarından adeta mahrum bırakılıyor. Daha önce Türkiye Futbol Federasyonu’na müsabakalar için hibrit çim çalışmaları nedeniyle resmi olarak deplasmanda oynamak istediğini bildiren Yeşil Beyazlıların bu talebi nedense kabul görmüyor.

‘TARAFTARDA MAĞDUR’

Konyaspor bu haftada Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda Fenerbahçe maçında kendi evindeymiş gibi oynayacak. Özellikle maçın Pazartesi ve iş günü olması nedeniyle Konyasporlu bazı taraftarlar takımlarını şehir dışı, ulaşım ve iş nedeniyle müsabakaya belki de gidemeyecek. Maç için hızlı trenlere ek sefer talebinde bulunan Konyaspor’da bekleyiş devam ederken, konunun en kısa zamanda netleşmesi bekleniyor.

‘OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ZİRVEYİ HEDEFLİYOR’

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de başarılı bir performans çizen Konyaspor’un özellikle kendi evinde taraftarın önünde oynayacağı maçlar büyük önem taşıyor. Hatta Konyaspor kendi evinde oynadığı maçlarda önemli galibiyetler almış, rakip kalelere daha çok gol atma başarısı göstermiş, Türkiye’yi Avrupa Arenası’nda temsil etme hakkı kazanmıştı. Konyaspor Süper Lig’de yine zirveyi hedeflerken, yaşadığı bu olumsuz durum büyük haksızlık oluşturuyor.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim