Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Arabam.com Konyaspor evinde Kasımpaşa ile karşılaştı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan müsabaka mücadele 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. 3 haftadır kazanamayan iki takım da 3 puan hasretini yine dindiremedi. Karşılaşmanın son anlarında iki takım oyuncuları ve yedek kulübeleri arasında büyük gerginlik çıktı.  Bu beraberliğin ardından Konyaspor puanını 20'ye, Kasımpaşa ise 14'e yükseltti

‘CUMHURİYET ÇOŞKUSU YAŞANDI’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen maçta Konyaspor tribünlerinde taraftara Türk Bayrağı dağıldı. Maç boyunca Konyaspor taraftarlar Türk bayraklarını sallarken, Konyaspor taraftarları 100. yıla özel olarak tasarlanan tişörtler ile ısınmaya çıktı.

‘GUİLHERME GOLDEN SONRA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI’

Kasımpaşa 50. dakikada Hajradinovic’in golüyle öne geçerken, Konyaspor ise 82. dakikada Guilherme’nin attığı golle eşitliği sağladı. Maç bu skorla sonuçlanırken, golün ardından Guilherma Sitya gölün sevincini yeşil beyazlı taraftar ile takım arkadaşları ile paylaştı. Sitya maç sonunda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise gol sevinci fotoğrafı ile şu notu paylaştı; “Arman için, forman için, senin için Konyaspor!” öte yandan gölün asistini yapan  Ikpeazu’a Konyaspor taraftarları sevgi seli gösterdi.

’KONYA’DA 2 AY MAÇ YOK’

Konyaspor, Kasımpaşa maçının ardından 2 ay evinden uzak kalacak. Ligin 13. haftasında Trabzonspor’a, 14. haftasında da Kayserispor’a konuk olacak yeşil-beyazlılar, akabinde yaklaşık 40 günlük Dünya Kupası arasına gidecek.  Konyaspor Dünya Kupası dönüşünde evinde Alanyaspor’u konuk edecek.

‘NALÇACILILAR  90 DAKİKA SUSMADI’

Konyaspor’un Kasımpaşa’yı ağırladı maçta Nalçacılılar Taraftarlar Derneği destekleri ile  dikkatleri üzerine çekti. Nalçacılılar grubu üyeleri 90 dakika boyunca susmayarak takımlarına destek verdi.  Maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar destekle takımını ateşleyen Nalçacılılar Grubu, 90 dakika boyunca susmadı. Konyasporlu taraftarlar verdikleri destekle alınan 1 puanda önemli bir rol oynadı.

‘MİNİK ENDRİ ÇEKİÇİ’YE PANKARTLA SEVGİLERİNİ GÖSTERDİ’

Konyaspor’un Arnavut’lu orta saha oyuncusu Endri Çekiçi’ye Konyaspor’lu minik taraftarlar açtıklarını pankart ile gösterdi.  Yeşil beyazlı bir minik taraftar açtığı forma ile Çekici’den formasını isterken, bir diğer taraftarlar da Arnavut’ça ve İngilizce olarak sevgilerini dile getirdi.

‘DESTEK MESAJI’

Oynadığı futbol ve mücadele ile hırsı ile adından söz ettiren Konyasporlu oyuncuları desteği sürdüren taraftarlar, takımlarının arkasında olduğunu bir kez daha gösterdi. 7'den 70'e her yaştan seyirci, karşılaşma boyunca takımlarına destek verdi. Karşılaşmaya gelen taraftarlar tüm Konyalıları Konyaspor’un iç sahada oynadığı maçlarda Yeşil Beyazlı oyunculara daha fazla destek olunması gerektiğine dikkat çektiler.

ŞEHRİN ÇOCUKLARI, ŞEHRİN TAKIMINI DESTEKLEDİ

Konyaspor’un Kasımpaşa ile oynadığı müsabakada Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim veren Bilgehaneler’de eğitim alan öğrenciler Yeşil Beyazlı oyuncuları 90 dakika boyunca destekledi. Öğrenciler Konyaspor’un ataklarında ve gölün ardından büyük heyecan yaşadı.

MUHAMMED  ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim