Konyaspor’da, ikinci yarı hazırlıkları Belek kampında devam ediyor. Polonyalı forvet oyuncusu Robak ise dün akşama kampa katılacaktı. Pazar günü sabah, tempolu koşu ve istasyon çalışması yapan yeşil-beyazlı takımda, kaleciler ise özel bir çalışmaya tabi tutuldu. Arminia Bielefeld ile oynanan maçta omzundan sakatlanan ve MR'ı çekilen Ali Dere ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Kartallar, akşam saatlerinde ise, teknik-taktik çalışması yaptı. Ali Dere dışında tüm oyuncuların katıldığı antrenmanla kampta 11. günü geride bırakan temsilcimizde, moral süper. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 3 grupta oynanan 5'e 2 ile devam etti. Daha sonra top tekniğine dayalı çalışma ile devam eden antrenman yarı sahada oynanan çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi. Çift kale maçı yeşil takım kazanırken, bunun sevincini objektiflere poz vererek kutladılar.
Konyaspor’da, futbolcular dün ise, sabah laktat testinden geçirildi.. Ali Dere ve daha önce testten geçirilen Musa ile kaleciler dışında tüm futbolcuların katıldığı test sonuçlarına göre antrenman programı belirlenecek. Kartallar, Belek kampında ikinci hazırlık maçını ise bugün Hollanda 1. Ligi takımlarından Eredivise'den Williem 2 ile oynayacak. Adora otelin sahasında ki karşılaşma saat 15.00’de başlayacak. Konyaspor, son hazırlık maçını 13 Ocak Perşembe günü Rusya 1. Ligi'nin güçlü takımlarından Spartak Moskova ile yapacak ve 14 Ocak’ta Konya’ya dönecek.
U19 Genç Milli takım aday kadrosuna davet edilen Kartal’ın genç futbolcusu Ali Dere ise Serik’te ki kampa katıldı. omzundaki sakatlığı iyiye giden genç futbolcu 12 Ocak Çarşamba günü (yarın) İtalya ile Topkapı Palas otelin sahasında  oynanacak özel maçta sakatlığı nüksetmemesi halinde ilk 11’de forma giymesi beklenmekte.
Konyaspor’da, transfer çalışmaları da devam ediyor. Ocak ayının başından buyana Polonyalı kaleci Pawelek ile birlikte Barbaros ve Musa Çağıran’a imza attıran Konyaspor'da, anlaşmaya varılan Polonyalı milli oyuncu Marcin Robak dün akşam Antalya’ya gelerek kampa katılacaktı. Başkan Bahattin Karapınar, yaptığı açıklamada, iç ve dış transfer çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Ligin ikinci devresinde bambaşka bir Konyaspor izlettirmek istediklerini belirten Karapınar, takıma önemli takviyeler yaptıklarını kaydetti. Başkan Karapınar, son olarak Polonya liginde Widzew Lodz takımının formasını giyen Marcin Robak ile anlaşmaya vardıklarını belirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü. “Anlaşmaya vardığımız Polonyalı milli santrfor Robak, bugünden itibaren çalışmalara başlayacak. Polonyalı oyuncunun transfer masraflarını Konya Şeker A.Ş. karşılayacak.” Başkan Karapınar, Polonyalı oyuncunun Cuma günü Konya'da düzenlenecek törenle imza atacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim