Konyaspor’da yüzler gülüyor. Moral süper. Ligin ilik yarısında tek yenilgisini aldığı Tavşanlı Linyitspor’u evinde devirerek rövanşı alan ve puanını 33’e çıkartarak lider Elazığspor ile aradaki puan farkını 6’ya indiren ve 5. sıraya yükselen yeşil-beyazlılar geleceğe daha bir umutla bakmaya başladılar. Tavşanlı karşısında çok iyi mücadele eden, oyunu kontrolünde tutan ve futbol olarak da rakibine oranla çok daha iyi bir görüntü veren Kartallar, 6 hafta sonra biri deplasmana maçından 3 puanla ayrıldı.  Konyaspor’da, Robak 10 hafta sonra golle yeniden buluşurken, gol sayısını da 5’e çıkarttı.  Recep ise attığı golle güven tazeledi. Konyaspor, Tayvanlı galibiyetiyle play-off’a biraz daha yaklaştı. Rakibini sert oyununa rağmen yeşil-beyazlı futbolcuların karşılık vermemesi ve sadece 1 sarı kart görmeleri de memnunlukla karşılandı.
Konyaspor’da, Tavşanlı Linyitspor maçının ardından futbolculara bir gün izin verildi. Dün dinlenen Kartallar, Pazar günü iç sahada Bucaspor ile seyircisiz oynanacak maçın hazırlıklarına bugün öğleden sonra yapacakları antrenmanla başlayacaklar. Konyaspor-Bucaspor maçını, sadece kadınlar ve 14 yaşından küçük çocuklar izleyebilecek. Konyaspor yöneticileri, Konyaspor’a gönül veren ve Konyalıyım diyen tüm kadınları maça davet ederek takımı desteklemelerini istediler. 
YÖNETİCİLER TAKIMI BIRAKMADI
Konyaspor’un, TKİ Tavşanlı Linyitspor ile oynadığı karşılaşmayı başkanımız Ahmet Şan, sportif işlerden sorumlu başkan yardımcısı Zeki Çimen, idari işler ve maç organizasyonundan sorumlu başkan yardımcısı Okay Tınkır, futbol şube sorumlusu Hasan Dağlı, as başkan Ahmet Koyuncu ve Aydın Olgun da izleyerek takımı yalnız bırakmadılar. Kartal’ın galibiyetiyle sona eren maçın ardından soyunma odasına inen başkan Ahmet Şan ve yöneticiler teknik heyetimiz ile oyuncuları alınan 3 puan ve mücadelelerinden dolayı kutladılar.
Konyaspor’un kalecilerinden Ercüment Kafkasyalı, Konyaspor’un daha iyi yerde olması gerektiğini söyledi. Tavşanlı Linyitspor maçında, uzunu bir aradan sonra ikinci 45 dakikada forma giyen Ercüment, takım olarak iyi bir birliktelik yakaladıklarını ve bunun da sonuçlara yansıdığını belirtti. Alınan 3 puanın çok önemli olduğunu söyleyen ve   ‘sahada kazanmak adına her şeylerini ortaya koyan tüm arkadaşlarımı kutluyorum’  diyen kaleci Ercüment Kafkasyalı, açıklamasını şöyle sürdürdü. 
“Deplasmanda oynamamıza rağmen daha çok pozisyona giren, daha üstün olan taraf kesinlikle bizdik. Gençler ve tecrübeli isimlerin harmanlandığı kadromuzla çok önemli işlere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Şanssız maçlarımız da oldu. Ama bakıldığında bir an bile olsun mücadelemizi kesinlikle bırakmadık. Sonuçta biz başarılı olacağımıza sonuna kadar inandık. Bu takım kesinlikle ligde daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. TKİ Tavşanlı Linyitspor gibi zor bir deplasmandan aldığımız 3 puanın önümüzü açtığına inanıyoruz. Şimdi üst üste 2 maçı sahamızda oynayacağız. Kazandığımız takdirde Süper Lig yolundan en iddialı takımlardan biri olacağız. Amacımız bunu başarmak. Sahada kazanmayı çok isteyen ve bunu mücadeleleriyle ortaya koyan tüm arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Bu yaşadığımız mutluluklar sezon sonuna kadar devam eder ve hedefimize ulaşırız.”
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim