Süper Lig’de heyecan devam ediyor. Süper Lig’de 4 haftadır kazanamayan temsilcimiz Arabam.com Konyaspor bu hafta deplasmanda Karadeniz ekibi Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Daha önce Antalyaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarına takılan Anadolu Kartalı bu maçlardan 3 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı. Ligde kazanamama serisini 4 çıkaran Konyaspor, Trabzonspor karşılaşmasında bu hasrete son vermek istiyor.

‘HAFTA İÇİ BOYUNCA TAKTİK ÇALIŞTI’

Hafta içi boyunca Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren ve özellikle taktik antrenmanlara yer veren Anadolu Kartalı Dünya Kupası öncesi lige verilen arada hem Trabzonspor sonra ise Kayserispor maçlarını kazanarak hanesine toplamda 6 puan yazdırmanın hesaplarını yapıyor. Temsilcimiz Konyaspor, bugün özel uçakla Trabzonspor deplasmanına gidecek ve son çalışmasını orada gerçekleştirecek.

‘PALUT OYUNCULARINI MOTİVE ETTİ’

Deneyimli Teknik Adam İlhan Palut, öğrencilerini özellikle Trabzonspor maçına motive ettiği öğrenildi. Forvet oyuncuları Uche Ikpeazu, Mame Diouf ve Muhammet Demir başta olmak üzere her oyuncu ile birebir ilgilenen genç teknik adam bu maçlarda öğrencilerinden yüksek tempoda futbol oynamalarını, skor üretmelerini ve gerektiği anlarda takım halinde savunma yapmalarını istiyor. Teknik heyet başta olmak üzere takımda moraller yerindeyken, yeşil beyazlılarda Endri Çekici dışında eksik ya da sakat oyuncu bulunmuyor.

‘İKİ TAKIM TARİHTE 58 KERE KARŞI KARŞIYA GELDİ’

İki Anadolu Kulübü Konyaspor ve Trabzonspor tarihlerinde ise daha önce Süper Lig, Kupa ve diğer maçlar olmak üzere tarihlerinde 58 kere karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Trabzonspor’un üstünlüğü dikkatlerden kaçmadı. Geriye kalan 58 maçta temsilcimiz Konyaspor, genel olarak 13 galibiyet, 18 beraberlik ve 27 mağlubiyet aldı. Trabzonspor ile deplasmanda ise 30 defa karşı karşıya gelen yeşil beyazlılar, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 20 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşma ile beraber Konyaspor Trabzonspor ile 59. kez karşı karşıya gelecek. Hafta içinde Avrupa maçı oynayan Trabzonspor’un bu zaafından Konyaspor istifade etmek istiyor.

‘TRABZONSPOR CEHPESİ’

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde önceki gün son maçına çıktı. Ferencvaros, Monaco ve Kızılyıldız'ın yer aldığı grupta beklentileri karşılayamayan bordo-mavililer, gruptan çıkma şansını son maça bırakmıştı. Ferencvaros'u mağlup edip Monaco'nun puan kaybetmesini bekleyen Trabzonspor'da bu ihtimal gerçekleşmedi ve Monaco'nun kazanmasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi hayalleri suya düştü. Trabzonspor'un maçtaki tek golünü Bakasetas kaydetmişti. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın Konyaspor maçında ise rotasyon yapması beklenmiyor.

ABDULLAH AVCI NE DEMİŞTİ?

Tecrübeli Teknik Adam Abdullah Avcı ise, Konyaspor maçının kendileri adına zor geçeceğine dikkat çekmişti. Özellikle Konyaspor maçında taraftarların desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Avcı, Konyaspor’un kolay rakip olmadığına işaret etmiş ve yediden yetmişe herkesi kendi sahalarında oynayacakları maça davet etmişti. Bordo Mavililerde de eksik yada sakat oyuncu bulunmuyor.

‘TRABZONSPOR 1 PUAN ÖNDE’

Süper Lig’de geriye kalan haftalarda ise Trabzonspor cephesi 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Rakip kalelere 16 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde ise 13 gol gördü. Trabzonspor’un ligde 21 puanı bulunuyor. Temsilcimiz Konyaspor’un ise ligde 20 puanı bulunuyor.

‘KONYASPOR ÜST SIRALARI HEDEFLİYOR’

Temsilcimiz Konyaspor ise ligde üst sıralar hedefliyor. Palut yönetiminde 12 maça çıkan yeşil beyazlılar, 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 12 gol atan Anadolu Kartalı, maç başı ise 1 gol ortalaması yakaladı. Yeşil Beyazlılar kalesinde ise sadece 6 gol gördü. Özellikle savunma yönünden ön plana çıkan Konyaspor ligde en az gol yiyen takımların başında geliyor.

PALUT: ZOR MAÇ OLACAK

Trabzonspor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konyaspor’un genç teknik adamı İlhan Palut, maçın özellikle kendi adlarına zor geçeceğine işaret etmişti. Takımından üstün performans beklediğini yineleyen Palut, coşkulu bir futbol oynamalarını gerektiğini ifade ederek, “Trabzonspor son derece dikkat edilmesi gereken bir rakip. Özellikle hücum anlamında etkili silahları var. Top bizdeyken arzulu, istekli ve cesur bir futbol oynamamız gerekiyor. Top onlardayken ise, takım halinde savunma yapmamız lazım” diyerek düşüncelerini dile getirmişti.

‘MAÇ PAZAR GÜNÜ OYNANACAK’

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre haftanın hakemleri, yapay zekayla geliştirilmiş dijital atama yöntemiyle belirlendi.  Süper Lig’de son haftalarda form düşüklüğü yaşayan temsilcimiz Konyaspor’un Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı kritik mücadeleyi yönetecek hakemi açıklandı. Konyaspor’un Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maçı Zorbay Küçük yönetecek. Küçük’ün yardımcılıklarını Volkan Ahmet Narinç ve Hakan Yemişken yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mustafa Kürşad Filiz olacak. Mücadele ise Pazar günü saat: 20:00’da başlayacak

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim