Tek attık, üç aldık!

Uzun bir sürenin ardından seyircisi ile buluşan Konyaspor konuk ettiği Ümraniyespor’u Muhammet Demir’in 45+3’de attığı kafa golüyle 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Konyaspor, zirve yarışında hanesine 3 puan yazdıran taraf oldu.

Süper Lig’in 8. haftasına temsilcimiz Arabam.com Konyaspor Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda İstanbul ekibi Ümraniyespor’u konuk etti. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde zirve yarışını elden bırakmak istemeyen Konyaspor, bu hafta Ümraniyespor’u kendi sahasında ağırladı. İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından stadyumda zemin çalışmaları nedeniyle bir süredir kendi evindeki maçları Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynamak zorunda kalan Konyaspor, bu maç ile birlikte uzun bir aranın ardından taraftarı ile buluştu. Bu maç Konyaspor’un aynı zamanda ligde seyircisi ile buluştuğu ilk maç oldu. Konyaspor Ümraniyespor’u taraftarlarının desteği ile 1-0 mağlup etmesini bildi. Bu sonuçla Konyaspor puanını 17 yaptı. Ümraniyespor ise, 2 puanla ligin dibine demir attı.

‘TARAFTARLARDAN MUHTEŞEM DESTEK’

Konyasporlu taraftarlarda müsabaka öncesi futbolcular, teknik heyet ve yönetime bir sürpriz yaparak, muhteşem bir koreografi hazırladı. 100. yıl anısına yapılan özel koreografi futbol kamuoyu tarafından büyük beğeni topladı. Kareografi’de merhum futbolu Ahmet Çalık içinde bir vefa örneği gösterildi. Onun dışında Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konyaspor’un eski Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Konyasporlu önemli şahsiyetler yer aldı. Konyaspor Ümraniyespor maçına taraftarlarda yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 20-25 bin civarında taraftar müsabakayı takip etti.

‘PALUT BEKLENEN İLK 11’RİNİ SÜRDÜ’

Konyaspor’un Teknik Patronu İlhan Palut ise beklenen ilk 11’rin sahaya sürdü. Anadolu Kartalı Ümraniyespor maçına, Erhan Erentürk, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Calvo, Guilherme Sıtya, Soner Dikmen Bruno Paz, Amir Hadziahmetovic, Kondrand Michalak, Zymer Bytyqı, Muhammed Demir ilk 11’ri ile sahaya çıktı. Konyaspor’da Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle İbrahim Sehic forma giymedi. Sakatlığı bulunan ve rehabitilasyon çalışmalarına devam eden Endri Çekici bu maçta forma giyemedi. Yeşil Beyazlı ekipte Erhan Erentürk, ilk defa bir Süper Lig maçında Konyaspor forması giymiş oldu.

‘ÜMRANİYE CEPHESİ’

Ümraniyespor ise Konyaspor karşısına Orkun Özdemir, Ermır Lenjani, Isaac Sackey, Valentın Gheorgne, Serkan Göksü, Durel Bel, Mehmet Umut, Oğuz Gürbulak, Hermenegıldo Paulo, Kartal Kayra, Tomislav Glucmac, ile sahaya çıkan taraf oldu. Maçta ise Mustafa Küşat Filiz düdük çaldı. Filiz’in yardımcılıklarını Samet Çiçek, Selahattin Altay yaparken, VAR’da ise Serkan Tokat ile Alper Çetin görev aldı.

‘ÜMRANİYE BASKI İLE BAŞLADI’

Maça iyi başlayan taraf ise Ümraniyespor oldu. Özellikle ilk 10 dakika Konyaspor’un yarı sahasında baskı kuran Ümraniyespor, ilk dakikalara göre Konyaspor’a göre daha etkili bir performans sergiledi. 13. dakikada Konyaspor'un Guilherme ile kullandığı serbest vuruşta Adil Demirbağ'ın kafa vuruşu üstten dışarı gitti. 19. dakikada Ümraniyespor savunmasında Tomislav Glumac'tan seken top ceza sahasına giren Soner Dikmen'in önüne düştü. Soner'in kontrolü sonrası yaptığı vuruş, kaleci Orkun Özdemir'de kaldı.25. dakikada Strahil Popov'un pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Onur Ayık'ın vuruşunu kaleci Erhan Erentürk, direk dibinden çıkararak kornere yolladı. 33. dakikada Konyaspor sol kanattan etkili geldi. Zymer Bytyqi'nin bıraktığı topta sol kanattan ceza sahası içine giren Guilherme'nin altı pasa sert çevirdiği topu Allyson kornere yolladı. Maçta ilk yarının sonlarına doğru baskısı artıran ise Konyaspor oldu. Anadolu Kartalı dakikalar 45+3’ü gösterirken golü buldu. Guilherme'nin sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde şık bir kafa vuruşu yapan Muhammet Demir, takımını öne geçirmeyi başardı. Maçın ilk yarısı 1-0’lık Konyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

‘İKİNCİ YAR NELER OLDU?

ikinci yarısına iyi başlayan taraf ise, temsilcimiz Konyaspor oldu. Konyaspor rakip sahaya oyunu yığarken, 59 dakika da Fransisco Calvo’nun attığı gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. 84. dakikada sağ kanattan ceza alanı içine doğru kullanılan serbest vuruşta kaleciyi geçen top Umut Nayir'e çarparak ağlarla buluştu. Mücadelenin hakemi Mustafa Kürşad Filiz elle oynama gerekçesiyle golü iptal etti. Müsabakanın sonuna ise hakem tarafından 7 dakika süre eklendi. Maçta başka gol olmayınca Konyaspor, tek golle 3 puanı alan taraf oldu.

SAMET AKTAŞ

     

Editör: TE Bilişim