Süper             Lig heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Milli aranın ardından Süper Lig’de 8. hafta müsabakaları oynanacak. Milli arayı iyi değerleyen Konyaspor eksiklerini görme imkanı bulmuştu. Adanaspor ile bir hazırlık maçı yapan ve rakibini 4-1’lik skorla mağlup etmeyi başaran Konyaspor lig öncesi oynadığı futbolla diğer maçlar için umut vermişti. Konyaspor Ümraniyespor maçında bu sezon Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda ligde ilk defa resmi olarak taraftarı ile buluşacak. Maça taraftarların

‘STADYUM HAZIR’

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ise maça hazır hale getirildi. İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından zemini tamamen yenilenen stadyum bambaşka bir görüntüye kavuştu. Hibrit Çim çalışmaları tamamen sona ererken TFF yetkilileri stadyumu inceleyerek onay vermişti. Hibrit Çim özellikle 4 mevsime hitap etmesiyle futbolu daha elverişli hale getiriyor. Konyaspor bugün stadyumda son antrenmanını yaparak ardından maç saatini beklemeye geçecek. Müsabaka yarın 17:00’da başlayacak.

‘SEHİC VE ENDRİ YOK’

Konyaspor’da Endri ve Sehic Ümraniyespor maçında forma giyemeyecek. Galatasaray maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı cezalı duruma düşen İbrahim Sehic’in yerine kaleyi Erhan Erentürk koruyacak. Takımda Endri Çekici ise Galatasraay maçında talihsiz bir sakatlık yaşamıştı. Rehabilitasyon çalışmalarını sürdüren Endri Çekici’nin durumu kritikliğini korurken, büyük ihtimalle forma Konyaspor-Ümraniyespor maçını Mustafa Kürşat Filiz yönetecek.

‘KONYASPOR TAKTİK ÇALIŞTI’

Hafta içi boyunca Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde çalışan Konyaspor özellikle dar alanda oyun ile taktik çalışmalar üzerinde durdu. Oyuncular ile sık sık yakından ilgilenen Palut özellikle ön alanda yapacağı baskı ile rakibini mağlup etme amacında. Ümraniyespor maçında kadrosunu şekillendiren tecrübeli teknik adamın ileri uçta Muhammed Demir’e, stoperde Calvo’ya, merkez orta sahada ise yine Amir’e görev vermesi bekleniyor. Performansından memnun olduğunu açıklayan Palut’un ileri uçta ikinci yarıda Uche Ikpeazu ile Mame Diouf’un şans bulması bekleniyor.

‘TARAFTARLAR BÜYÜK HEYECAN YAŞAYACAK’

Uzun bir aradan sonra Konyaspor ile buluşacak olan taraftarlarda büyük heyecan yaşıyor. 42 bin kişilik stadyumu taraftarların tamamen doldurması beklenirken, taraftarların büyük bir koreografi hazırlığı içinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Teknik Direktör İlhan Palut yaptığı açıklamada taraftarların desteğine ihtiyaçları olduğunu özellikle vurgulamıştı.

‘KONYASPOR ÜSTÜN’

Konyaspor ile Ümraniyespor daha önce tarihinde Türkiye Kupası ve hazırlık maçında 3 defa karşı karşıya geldi. Konyaspor rakibine karşı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. 4 gol atan Konyaspor kalesinde ise 2 gol gördü. Konyaspor ile Ümraniyespor Süper Lig’de ise ilk defa karşı karşıya gelmiş olacak.

‘LİGDE AÇILIŞ MAÇI BUGÜN’

Ligde 8. haftanın açılış mücadelesinde Kasımpaşa, Gaziantep FK'yı ağırlayacak. Konyaspor, Pazar günü oynanacak maçta Ümraniyespor'u konuk edecek. Bu hafta derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe, Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Galatasaray da lider Adana Demirspor'a konuk olacak. Hafta Fatih Karagümrük - İstanbulspor müsabakasıyla sona erecek.

‘PROGRAM İSE ŞÖYLE OLACAK’

İşte Süper Lig'de 8. haftanın programı ve maçları yönetecek hakemler şöyle: Bugün 14.30 Kasımpaşa - Gaziantep FK: Zorbay Küçük 17.00 Y. Kayserispor - Trabzonspor: Ümit Öztürk 17.00 MKE Ankaragücü - Medipol Başakşehir: Arda Kardeşler 20.00 Adana Demirspor - Galatasaray: Halil Umut Meler 2 Ekim Pazar 14.30 DG Sivasspor - A. Hatayspor: Erkan Özdamar 14.30 Corendon Alanyaspor - Giresunspor: Tugay Kaan Numanoğlu 17.00 Konyaspor - Ümraniyespor: Mustafa Kürşad Filiz 20.00 Beşiktaş - Fenerbahçe: Volkan Bayarslan 3 Ekim Pazartesi 20.00 Fatih Karagümrük - İstanbulspor: Ali Şansalan.

Editör: TE Bilişim