Konyaspor sevdalısı Ekrem Coşkun, Konya Yenigün Gazetesi’ne konuştu. Yeşil-Beyaz renklerin ve Konyaspor sevdasının babası Zühtü Coşkun’dan geldiğini söyleyen Coşkun, “Konyaspor’un bu sezon ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ama insanlarda çok fazla beklenti içerisine girmesin. İllaki bazı maçlarda zorlanmalar olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konyaspor eski futbolcusu, yöneticisi ve sevdalısı Ekrem Coşkun, Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında bilinmeyenleri, Ekrem Coşkun Döner ve Etlekmeği anlatan Coşkun, Konyaspor sevdasının nereden geldiğini ve takımın bu sezonki performansına yönelik konuştu.

EKREM COŞKUN’U DÖNER ANLAMINDA NASIL MARKA HALİNE GETİRDİNİZ?

“Çalışan yorulmaz diye bir laf vardır. Bizler de işimizi her zaman severek yaptık. Aşkla çalıştık, maddi ve manevi bir şekilde ilerledik. Hiçbir zaman pes etmedik. Marka olma yolunda da çalışmalarımız devam ediyor.”

ETLİEKMEK VE KONYASPOR’U STADYUMDA BİRLEŞTİRDİNİZ NELER SÖYLERSİNİZ?

“Belediyelerin yaptığı 2 tane stadyum var. Gerisini bakanlıklar yaptı. Birisi Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu diğeri ise Bursaspor’un stadyumu. Konyaspor ile iç içe olmama rağmen stadyumun içerisinde yer alan restauranta hiç gitmemiştim. Geçen sezon yönetimde olduğum süreçte de buraya hiç gelmedim. O süreçte Hilmi başkan bana buradaki işletmeci kapattı. ‘Burayı Konya’ya kazandıralım.” dedi. Benim de böyle bir planım vardı ama lokasyon açısından neresinin olacağını bilemedim. Etliekmeğin de yeterli saygıyı görmediğini düşünüyorum. Dışardan gelen misafirlerimize ve kendi aramızda etliekmek yapıyorduk ve beğeniliyordu. Fatih başkana da bir etliekmek yaptırdık o da beğenmişti. Hilmi başkan hem etliekmeğin hem de stadın tanıtımı açısından burada yer almamı çok istedi. Ben ilk başta buraya çok sıcak bakmamıştım. Kanaat önderlerimizle istişare ettik ve hizmet sektöründe benim yapabileceğim kararı alındı bizde kırmadık. Böyle bir başlangıç yaptık. Güzel bir kadro oluşturduk ve şimdi baktığımızda iyi ki burada yer almışım diyorum. Burası bana ayrı bir heyecan veriyor. İnsanlarında buraya geldiğinde mutlu olduğunu görüyorum. Bu durumu görünce bende mutlu oluyorum. Konyaspor’un mabedinde yer almak oldukça güzel bir durum. Konya’nın yarısından fazlası stadyumun içerisini görmemiştir. Restaurant ile berabere stadyumu da görme imkanları oldu. Etliekmek’in tadına da bakıyor. Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Biz bu yola çıktık ve ilerliyoruz. Türkiye’nin en iyi stadında hem etliekmeği tanıtmak hem de stadımızı tanıtmak bizleri ayrı bir şevk veriyor. Gereken çalışmalarımız da inşallah etliekmeği dünyaya tanıtmak adına girişimlerimizi yapacağız.”

KONYASPOR SEVDANIZ NEREDEN GELİYOR?

“Yeşil-beyaz ve Konyaspor sevdamız babam Zühtü Coşkun’dan kalma. O da geçmişte Konya İdmanyurdu yöneticiydi. O zamanlarda İdmanyurdu elit bir kulüptü. Küçük yaşlarda ben maçlara gittiğimi hatırlarım. 1981 yılında Konya Gençlerbirliği ile Konya İdmanyurdu birleşti. Ben o süreçte 14-15 yaşlarındaydım. O günün şartlarında birleşme elzem oldu. Çünkü çok kavgalar yaşanıyordu. 1984 senesinde Konyaspor’da kaptanlık yaptım. Allah bana Konyaspor’da forma giymeyi, tribünde yer almayı ve yönetici olmayı nasip etti. 3.Hilmi Kulluk döneminde 10 aylık bir görev sürecim oldu. 5 Haziran’da da görevi Fatih başkana devrettik.”

SON YÖNETİCİLİK DÖNEMİNİZ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

“Konyaspor’da yöneticilik yapmak ateşten gömlek giymektir. Göründüğü gibi kolay bir durum değil. En son 2009-2010 döneminde bir yöneticilik yaptım 10 senenin ardından tekrardan görev aldım. Futbol ile siyaseti birbirine çok benzetirim. Fatih başkan ve yönetiminin Allah yardımcıları olsun. Her zaman destekçileriyiz ve elimizden geleni yaparız. Emaneti devretmek en güzeliydi. Bizde onu devrettik.”

KONYASPOR’UN 99 YILLIK TARİHİNİ NASIL AÇIKLARSINIZ?

Kendimi bildim bileli Konyaspor’un içindeyim. Ben bu işin sevdalısıyım. İyi günlerde oldu, kötü günlerde oldu. 2007 yılında Konyaspor derneğini kurduk. Hep şunun hayali içerisinde oldum; Konya futbol şehri olsun. Konya’ya taraftar olarak gelen müsabaka yapmak için gelen takımlar Konya’da rahat bir hava ile karşılaşıyordu ve keyif alıyordu. Yeni stadyumla da beraber bu hava yakalandı. Türkiye Kupası, Süper Kupa, lig üçüncülüğü ve Avrupa’da mücadele etme. Konyaspor taraftarının hayaliydi bu durumlar. Futbolda oldum dediğin gün bittiğin gündür. Bana Konyaspor tarihinin en başarılı başkanı kim diye sorarsanız ben Ahmet Şan derim. O zamanda yapılan bazı hatalar yapılmasaydı kartal heykelinin olduğu yerde Ahmet Şan’ın heykeli vardı.”

KONYASPOR’UN BU SEZONKİ PERFORMANSINI NASIL BULUYORSUNUZ?

“Konyaspor özelinde bu bütçe ile ligde kalmak bir başarıdır. Şartlar, imkanlar dahilinde Konyaspor 47-48 puanla ligi tamamlarsa bu başarıdır. Lige iyi bir başlangıç yapıldı ama son süreçte bir düşüş yaşandı. Burada önemli olan lige nasıl başlandığının yanı sıra ligi nasıl noktalayacağı. Tabi maçlar kazanılacak ve kaybedilecek. Konyaspor ilk 6 haftadaki puan ortalamasıyla giderse şampiyon bile olur. Bu şartlarla dediğim gibi ligde kalmak başarıdır. Konyaspor’un bu sezon ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ama insanlarda çok fazla beklenti içerisine girmesin. Bir oyun düzeni ve mentalite var. İllaki bazı maçlarda zorlanmalar olacaktır.”

YÖNETİCİLİK DÖNEMİNİZDE 1922 KONYASPOR’DA NELER YAŞADINIZ ?

“Geçen sezon 1922 Konyaspor beni Konyaspor’dan daha yordu. Konya’da beni sevenim de vardır sevmeyenim de. Kimse kimseyi sevmek zorunda da değil. Zaten herkes seni seviyorsa bir sıkıntı vardır. Sağ olsun Hilmi başkan 1922 Konyaspor’u bize emanet etti. Biz de yakınlarımıza emanet ettik. Acaba A takıma oyuncu kazandırabilir miyiz dedik. Çok zor kazandırmamız güç oldu. Yöneticilik anlamında da bir devamlılık olması lazım. İnsanlar küçük işlerle uğraşıyor. Sosyal medyada yazılanlardan çok etkilenmedim. Konyaspor kulübünün bir anayasası olması lazım. Pilot takım, genç takım, A takım şeklinde bir düzen oluşması gerekiyor. Ama geçmiş ile şimdiyi kıyasladığımızda çok daha iyi durumdayız.”

TATLICAK TESİSLERİ’NİN SATILMASI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

“Tatlıcak Tesisleri’nin satılması konusunda eleştirilerde bulunanların bir tane lisanslı ürünü var mı ona bakarım. Hilmi Kulluk’un hataları oldu mu oldu ancak Konyaspor’a çok özel bir tesis kazandırdı. Hilmi Kulluk, Konyaspor’u itibarlı bir kulüp haline getirdi. Konyaspor’a bir katkı sağlamayan kişiler sosyal medyadan kulübü çok kolay eleştirebiliyor. Şahsen ben olsam tesisleri satmazdım ama bu noktada takdir yönetimindir. Ben Hilmi Kulluk’a teşekkürlerimi iletiyorum. Bize yakışan mevcut yönetime destek vermektir.”

KONYASPOR ALTYAPISI HAKKINDA NELER SÖYLERİSİNİZ?

“Türk futbolunun kurtuluşu altyapı. Bu noktada Konyaspor Koleji planlamasının hayata geçmesi lazım. Yeni tesisler yapılacak ve burada iyi bir eğitim ve sportif anlamda çalışmaların olması gerek. Bu çocuklardan 500 tanesinin 50’si sporcu olursa geriye kalan 450 tanesi ülkesine karşı bilinçli bir vatandaş olur.”

YEŞİL-BEYAZ GİYİNMENİZİ NASIL AÇIKLARSINIZ?

“Yeşil-Beyaz giyinmem benim adıma bir hayat felsefesi oldu. Başka renkleri giyince kendimi rahatsız ediyorum. Uzun zamandır Yeşil-Beyaz haricinde başka bir renk giymedim. Bu durumlar maddi imkanlardan da kaynaklanıyor ama ben Yeşil-Beyaz renklere sevdalıyım.”

Editör: TE Bilişim