Süper Lig’de İlhan Palut yönetiminde yoluna emin adımlarla ilerleyen Konyaspor, fırtına gibi esmeye devam ediyor. Konyaspor’un Süper Lig’de daha bileği bükülmezken, oyuncuların performansları da göz dolduruyor. Kadrosunda 27 farklı oyuncu bulunan Konyaspor’da daha şimdiden 9 farklı oyuncu  skor üretmeyi başardı.

‘TRANSFERLER TAKDİR TOPLADI’

Süper Lig’de transfer dönemini en hareketli geçiren takımlardan birisi Konyaspor oldu. Anadolu Kartalı Konyaspor, yaz transfer dönemine adeta damga vurdu. Kadrosunu 13 yeni oyuncu ile güçlendiren Konyaspor, 13 oyuncu ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Yeşil Beyazlılar kadrosuna, Kondrad Michalak, Ahmet Oğuz, Bruno Paz, Cebrail Karayel, Domagoj Pavicic, Erhan Erentürk, Yasir Subaşı, Robert Muric, Kahraman Demirtaş, Muhammet Demir, Francisco Calvo, Uche Ikpeazu, Mame Diouf gibi oyuncuları dahil ederek güçlendirdi.

‘GELENLER KADAR GİDENLERDE OLDU’

Konyaspor’da gelenler kadar gidenlerde oldu. Konyaspor mali disiplini sağlama amacıyla 13 oyuncu ile yollarını ayırdı. Bazı oyuncuların sözleşmesi sona ererken, kimisi ise kiralık gitti. Bu isimler ise şu şekilde oluştu. Alberk Koç, Ahmed Hassan, Marin Anicic, Abdülkerim Bardakcı, Nejc Skubic, Şener Kaya, Musa Çağıran, Eray Birnican, Erten Ersu, Sokol Cikalleshi, Jose M’poku, Adem Eren, Amar Rahmanonic.

‘BİRÇOK ÜLKEDEN OYUNCU BULUNUYOR’

Kadrosunda 27 oyuncu barındıran Konyaspor’da 13 farklı yabancı uyruklu statüsüne sahip oyuncular bulunuyor. Kadrosunda Konyaspor’un Türkiye başta olmak üzere Brezilya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosta Rika, Portekiz, Arnavutluk, Kosava, Polonya, Senegal, Uganda gibi ülkelerden oyuncular yer alıyor. Bazıların uyruk statüsü dikkat çekti. Örneğin Uche Ikpeuazu’nun İngiliz ve Uganda profili bulunuyor. Guilherme’nin Portekiz asıllı, Brezilyalı olduğu görülüyor.

‘AİLE ORTAMI SAHAYA YANSIYOR’

Takımda ise farklı kültürlerden futbolcular olmasına rağmen, Konyaspor’un saha içi ve dışındaki uyumu ise dikkatlerden kaçmıyor. İlhan Palut yönetiminde Süper Lig’de yoluna sağlam adımlarla devam eden Anadolu Kartalı’ndaki aile ortamı meyvelerini vermeye devam ediyor. Yeni transferler ile bambaşka bir futbol ortaya koyan kalesinde gol dahi görmeyen Konyaspor daha şimdiden şampiyonluğun en önemli adayları arasında gösteriliyor. Konyaspor yönetimi ve teknik heyeti arasındaki uyum saha içine de pozitif bir şekilde yansıyor.

‘TAKIM SKOR ÜRETİYOR’

Kadrosunda 27 oyuncu bulunan Konyaspor’da daha şimdiden 9 farklı oyuncu skor üretmeyi başardı. Yeni transferlerden Muhammet Demir daha şimdiden 3 gol atarak göz doldurdu. Konyaspor’da, Bruno Paz 1 gol, Guilherme 1 gol, Endri 1 gol atmayı başardı. Süper Lig’de  1 gol ortalaması yakalayan Konyaspor’un diğer golü ise rakip takımın kendi kalesine attığı İstanbulspor’dan gelmişti.

FARKLI OYUNCULAR ASİSTLER YAPTI

Hücum anlamında başarılı bir grafik çizen Konyaspor’da Ahmet Oğuz 2, Pavicic 1, Michalak 1,Zymer 1, Soner Dikmen 1 asist yaparak takımlarına skor anlamında katkı sağlamış oldu. Ortalama olarak Konyaspor’da daha şimdiden kadronun 3’te biri skor desteği sağladı. Buda takım içindeki birlik ve beraberliği bir kez daha göstermiş oldu.

‘TARAFTARLAR ALKIŞ ALDI’

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda ki zemin yenileme çalışmaları nedeniyle maçlarını Eskişehir’de oynamak zorunda kalan Konyaspor’un Ümraniyespor müsabakasıyla birlikte kendi sahasında olması bekleniyor. Bu süreçte takımlarını yalnız bırakmayan Konyasporlu taraftarların desteği ise büyük alkış topladı.

‘KONYASPOR’UN YAŞ ORTALAMASI 26,7 OLDU’

Kulüplerinin yaz döneminde yaptığı 237 transferin yaş ortalaması 26 olarak gerçekleşti. Kulüpler arasında en genç yaş ortalaması yakalayan Alanyaspor, en yüksek yaş ortalamasına sahip ekip ise Antalyaspor oldu. Antalyaspor’u Konyaspor takip etti. Süper Lig takımlarının yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncuların yaş ortalaması 26 oldu. En genç yaş ortalaması yakalayan takım Alanyaspor (24,38), en yüksek yaş ortalamasına sahip ekip ise (28,42) TAV Antalyaspor oldu. Antalyaspor’u 28,08 yaş ortalamasıyla Konyaspor takip etti. Konyaspor’da son transfer 16 Aralık 1987 doğumlu Senegalli forvet Mame Biram Diouf olurken, en genci ise 14 Ocak 2004 doğumlu gurbetçi stoper Sertan Yılmaz oldu. Söz konusu transferlerin yaş ortalaması, 26 olarak gerçekleşti. Transfer yapan takımlar arasında en genç yaş ortalaması yakalayan takım Corendon Alanyaspor (24,38), en yüksek yaş ortalamasına sahip ekip ise (28,42) Fraport TAV Antalyaspor oldu.

‘ İZİN SONA ERDİ’

Hatayspor galibiyetinin ardından çalışmalarına ara vermeden devam eden Konyaspor dün ise gününü izinli geçirmişti. Konyaspor bugün Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde yeniden top başı yapacak ve Galatasaray maçının hazırlıklarına devam edecek.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim