İttifak Holding Konyaspor bu sezon ilginç bir istatistikle dikkat çekiyor. Öne geçtiği 9 karşılaşmada üstünlüğünü koruyamayan Anadolu Kartalı, söz konusu karşılaşmalarda tam 22 puan bıraktı. Son oynanan Alanyaspor karşılaşmasıyla bu geleneğini sürdüren Yeşil-Beyazlıların, kabus gibi bir sezonun ardından ligde kalması tek tesellisi oldu

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, bu sezon öne geçip puan kaybettiği maçlarla dikkat çekiyor. Sezon başından beri bir türlü istediğini sahaya yansıtamayan Anadolu Kartalı, Alanyaspor karşılaşmasında da öne geçmesine rağmen rakibine yenilerek sezonu mağlubiyetle tamamladı. Alanyaspor karşılaşmasıyla birlikte bu sezon öne geçtiği maçlarda tam 22 puan kaybeden Yeşil-Beyazlılar, Avrupa hedefiyle başladığı sezonu ligde kalarak tamamladı.

ANTALYASPOR MAÇIYLA BAŞLADI

İttifak Holding Konyaspor, öne geçip puan kaybetme istatistiğine ligin 3. Haftasında oynanan Antalyaspor karşılaşmasıyla başladı. Maçı uzun süre önde götüren Anadolu Kartalı, son dakikalarda yediği gol ile berabere kalarak 2 puandan olmuştu.

GENÇLER’E 2 MAÇTA DA PUAN BIRAKTI

Konyaspor’un bu sezon öne geçmesine rağmen puan bıraktığı maçların en ağırı iç sahada Gençlerbirliği ile oynanan mücadele oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında 1-0 öne geçen Konyaspor, mücadelenin son saniyesinde yediği korner golü ile 2 puandan olmuştu.

ALANYASPOR HEDİYE

Konyaspor’un rakibine puan hediye ettiği bir başka maçı Alanyaspor maçı. Deplasmanda oynanan mücadelede öne geçen Anadolu Kartalı, son dakikada yediği gol ile rakibine mağlup olmuştu. Yeşil Beyazlılar 3 puanı Akdeniz’de bırakarak ilk yarıyı moralsiz tamamlamıştı.

GÖZTEPE MAÇINDA ÖNE GEÇİP FARK YEDİ

Konyaspor bu sezon öne geçip puan kaybettiği maçlarda en ağır sonucu Göztepe karşısında aldı. Konyaspor, evinde ağırladığı Göztepe karşısında Ömer Ali ile öne geçerken daha sonra yediği gollerle rakibine mağlup olmuştu.

KAYSERİ VE YENİ MALATYA’DA FİŞİ ÇEKEMEDİ

Düşme korkusunu yakından hissettiği dönemlerde ateş hattındaki direkt rakipleri ile karşılaşan Konyaspor hem Kayseri hem de Yeni Malatya maçlarında öne geçmiş ve son dakikalarda yediği gollerle maçları berabere tamamlamıştı. Konyaspor bu 2 maçta sahada 4 puan bıraktı.

SİVAS MAÇINA SON DAKİKADA YIKILDI

Konyaspor’un ligin 28. haftasında sahasında karşılaştığı Sivasspor maçı da camia da büyük üzüntüye neden oldu. 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Skubic ve Milosevic’in golleriyle üstünlüğü yakalayan Anadolu Kartalı, son dakikada yediği korner golüyle 1 puana razı oldu.

GAZİANTEP’TE DAĞILDI

İH Konyaspor ligde kalma adına mücadele verdiği bu sezonda Gaziantep FK ile deplasmanda kritik bir karşılaşmaya çıktı. Maça iyi başlayan Yeşil-Beyazlılar, Deni Milosevic’in 13. Dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Maç boyunca oyunun kontrolünü elinde bulunduran Konyaspor 2 dakikada yediği 2 golle adeta dağıldı. Hakemin uydurma penaltısıyla geriye düşen Anadolu Kartalı, maç sonunda sahadan 3-1 yenik ayrılıyordu.

KAPANIŞ ALANYASPOR

Süper Lig’in son haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayan İH Konyaspor, öne geçip kaybetme geleneğini bu karşılaşmada da sürdürdü. Alper ve Anicic’in golleriyle 2-0 öne geçen Yeşil-Beyazlılar, ilk yarıda oyunun kontrolünü sağlayan taraftı. İkinci yarıda sahada varlık gösteremeyen Anadolu Kartalı üstünlüğünü koruyamayarak maç sonunda sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuçlarla birlikte bir türlü skoru elinde tutamayan İttifak Holding Konyaspor, öne geçip puan kaybettiği maçların sayısını 9’a çıkardı. 9 maçta 22 puan kaybeden Yeşil-Beyazlılar bu istatistiği ile dikkat çekti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim