Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 7. haftasında deplasmanda Nef Stadyumu’nda Galatasaray ile karşılaşan Konyaspor liderlik mücadelesine çıktı.  İlhan Palut yönetiminde ligde fırtına gibi esen Konyaspor ilk 6 haftada 4 galibiyet 2 beraberlik elde etmişti. Seyircinin desteği ile maça iyi başlayan taraf ise Galatasaray oldu. Maçın henüz ilk dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta topu alan Sacha Boey çaprazdan içeri girdi. Çizgiye kadar topu süren Boey içeriye yerden gönderdiği topta, Sergio Olivera klas bir dokunuşla durumu 1-0’e getirdi. Golün ardından hemen toparlanan temsilcimiz Konyaspor Endri Çekici’nin uzaktan attığı muhteşem golle durumu 1-1’re getirdi.

PALUT BEKLENEN OYUNCULARI SAHAYA SÜRDÜ

Fenerbahçe'den olağanüstü toplantı kararı Fenerbahçe'den olağanüstü toplantı kararı

Teknik Direktör İlhan Palut, Galatasaray karşısına beklenen ilk 11 ile çıktı. Genç teknik adam: Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Bruno Paz, Hadziahmetovic, Soner, Endri, Bytyqi, Muhammet  ilk 11’rini tercih etti. Galatasaray ise Konyaspor karşısına Muslera, Boey, Nelsson, Emin, Van Aanholt, Torreira, Oliveira, Yunus, Mertens, Kerem, Gomis ilk 11’ri ile sahaya çıktı.

İLK YARIDA NELER OLDU?

Konyaspor’un rakibi Galatasaray, maçın henüz 1. dakikasında Sergio Oliveira'nın golüyle 1-0 öne geçti. Dakikalar 6’yı gösterirkeni Zymer’innin sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topa Endri Cekici vuruşunu yaptı. Kaleci Fernando Muslera gole izin vermedi. Geriye yaslanmayan ve ataklarını Galatasaray kalesinde sürdüren Konyaspor dakikalar 15’i gösterirken Konyaspor Endri Çekici’nin attığı uzaktan golle durumu 1-1 yaptı. Endri’nin golü sezonun golü adayken, Konyasporlu oyuncular sahada büyük sevinç yaşadı. Beraberliğin ardından rakip kalede ataklatını sıklaştıran Konyaspor 23. Dakikada Galatasaray savunmasınu dengesiz yakaladı.  Amir Hadziahmetovic'in şutunda top önce Victor Nelsson'a sonra ise direğe çarptı. Aradan çok geçmeden Konyaspor dakika 27’de bir kez daha direğe takılan taraf oldu. Musrela’yı 15. dakikada avlayan Endri Çekici 27. dakika da bir kez  daha kaleye şut gönderdi. Mermi gibi giden şut direğe takıldı. Dakikalar 30’u gösterirken Endri bu kez talihsiz bir sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen yıldız isim mecburiyetten yerini Cebrail Karayel’e bıraktı. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

‘İKİNCİ YARI ÖNEMLİ ANLAR’

Konyaspor ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. Zaman zaman kontra atak oynamayı tercih eden Konyaspor savunma arkasına yaptığı koşularla gol aramaya çalıştı. Dakikalar 55. gösterirken Konyaspor’un kazandığı köşe vuruşunda Muhammet Demir’in vurduğu   kafa kaleci Musrela’da kaldı.

Dakikalar 71’ri gösterirken Galatasaray’da Sergio Oliveira ceza sahası dışından sert şutunda topu kaleye gönderdi. Kaleci Sehic topu kornere çelmeyi başardı. 82. dakikada ise Konyaspor şansız bir gol yedi. Sol çaprazdan geliştirilen Galatasaray atağında içeriye atılan ortada Calvo topa mühadele etmek isterken kendi kalesine gol attı. Konyaspor yediği bu şansız golle 2-1 geriye düştü. 89. dakikada ise Konyaspor’da İbrahim Sehic, yoğun itirazları nedeniyle kırmızı kart gören isim oldu. Oyunu kurmak isterken önüne Toriera’nın geçmesine sinirlenen İbrahim Sehic, ardından yoğun itirazlarını devam ettirince ikinci sarıdan kızararak oyun dışı kaldı. Maçın sonuna ise 9 dakika ilave edildi. Yaklaşık ikinci yarıda 10 dakika eksik oynayan Konyaspor maçta başka gol olmayınca sahadan 2-1’lik skorla yenik ayrılan taraf oldu.

İLK YENİLGİ

Liderlik mücadelesine çıkan temsilcimiz Konyaspor, Galatasraay karşısında ligde ilk yenilgisini  aldı. Daha önce kalesinde gol bile görmeyen Konyaspor, bu  maçta rekorunu devam ettiremedi.  Maçın golleri ise 1. dakikada Olivera, 15. dakikada Endri Çekici ve 82. dakikada Calvo’nun kendi kalesine attığı şansız golle geldi. Konyaspor Süper Lig’in 8. haftasında kendi sahasında Ümraniyespor ile karşı karşıya gelecek. Konyaspor böylece uzun bir aradan sonra Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda milli maç arasından ardından taraftarları ile buluşmuş olacak.

‘KONYASPORLU OYUNCULARDAN AÇIKLAMA’
Maç sonu açıklamalarda bulunan Konyaspor’un başarılı orta sahası Endri Çekici, “Gençliğimden gelen Allah vergisi yeteneğimle golümü attım. Çok iyi oynadık ama şanslı değildik. Golümü atmış olsam bile çok da mutlu değilim. Galibiyeti kaçırdık diyebilirim” dedi. Konyaspor’un başarılı sol beki Guilherme ise, “Dürüst olmak istiyorum, bu yüzden sakin kalacağım. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Yaptığımız hataları iyi değerlendirdiler ve kazandılar” açıklaması yaptı. 
‘İYİ MÜCADELE ETTİK’
Konyaspor Teknik Patronu İlhan Palut ise, “İyi bir mücadele ettik. Konyaspor takımı hep sahadaydı. Hamleler yaparken biraz eksik kaldık. Ortaya koyulan mücadeleden son derece memnunum. Milli arayı iyi değerlendireceğiz. Yoğun bir mesaiye gireceğiz. Formumuzu yükselteceğiz. Hazırlık maçı arayışı içerisindeyiz. Maç ritmini yakalamamız lazım. Ümraniyespor maçıyla birlikte kazanmak isteyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

SAMET AKTAŞ