İttifak Holding Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde katıldığı bir söyleşide gündeme dair açıklamalarda bulundu. Göreve ilk başladıklarında çok büyük sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Özgökçen, iyi bir sezonu geride bıraktıklarını ve Konyaspor’un bir gün mutlaka şampiyon olacağını belirtti

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da Başkan Fatih Özgökçen, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin düzenlediği bir söyleşide gündeme dair açıklamalarda bulundu. Avukat bir başkan olan Özgökçen, mesleğin zorluklarını Hukuk Fakültesi öğrencilerine anlattıktan sonra Konyaspor hakkında söylemlerde bulundu. Fatih Özgökçen, bir çok konuya açıklık getirirken öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Konyaspor Başkanı olduğu süreçle ilgili konuşmasına başlayan Fatih Özgökçen, “Konyaspor Başkanı olduğunda diğer spor kulüp başkanları avukattan nasıl başkan olur. Yapabilecek misiniz dediler. ‘Bizler sanayiciyiz bir şekilde hizmet ediyoruz’ dediler. Allah’ın izniyle şansımızda yanımızdaydı güzel 1 yıl geçirdik. Spor mecrası özellikle futbol devamlı başarıyla beslenen bir alan. Başarısız olduğunuzda insanların sizi aşırı derecede eleştirildiği bir alan. Konyaspor başkanlığı bize nasip oldu. Göreve başladıktan sonra çok büyük sorunlarla karşılaştık. Ekonomisi çok büyük. Dünyada bir final maçını 2-3 milyar kişi izliyor. Futbolun böyle bir endüstriyel bir gücü var. Dolayısıyla biz de göreve geldiğimizde hem ekonomik problemler hem de sportif başarıları nasıl elde edeceğimizi görüştük. Göreve gelir gelmez transfer basısıyla karşılaştık. Çok fazla tecrübemiz yoktu ama arkadaşlarımızı görevlendirdik. Takımımıza 38 hafta boyunca mücadele edeceksiniz’ dedik. Konyaspor için iyi bir sezonu geride bıraktık. Futbolcular içerisinde hep örnek veriyordum. Ahmet Çalık kardeşimizi kaybettik.” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR İSİMDİ

Ahmet Çalık hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Özgökçen, “Futbol disiplini, karakteri kişiliği genç arkadaşlara örnek olacak bir isimdi. Kendisiyle çok uyum şeklinde çalıştık. Vefat ettikten sonra bizim telefonumuz hiç durmadı. Bugünün sayılı kulüpleri bizimle iletişime geçip taziyelerini ilettiler. Vatandaşlar çok yoğun bir şekilde yanımızda oldu. Bu acıya rağmen takımımız toparladı. Allah yardım etti. Böyle bir tramvaya rağmen takımımız sezonu üçüncü sırada bitirdi. Futbol kültürünü anlayışını bir senede az-çok öğrendik.” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ GRUPLARA KALMAKTIR

Başkan Özgökçen, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bu sezona başlarken ‘Konyaspor olarak hedefimizi ilk 10 olarak belirledik. Üst sıraları ister istemez hedefliyorsunuz. Avrupa’da tecrübe edinmek lazım. Bir de rekabet var. Şimdi sizin ülkenizdeki rekabet ile uluslararası futbol arenasındaki maddi anlamları karşılaştırdığınız arasında uçurumlar var. Futbol sadece para ile de olabilecek bir şey değil. Tabii ki Konyaspor’un hedefi konferans liginde gruplara kalmaktır. Bunu başardığınızda maddi olarak da bir farkı kapatıyorsunuz. Konferans liginde kaldığımızda da Konyaspor başarılıdır diyebiliriz.”

KONYASPOR İÇİN KLİŞE BİR LAF OLDU

Geçtiğimiz süreçte transferlerle ilgili yaptığı ‘Elzem değil’ görüşüyle ilgili soruyu yanıtlayan Özgökçen, şunları söyledi: “Elzem değil lafı bu senenin Konyaspor için klişe bir lafı oldu. Basın mensupları bununla ilgili soru sorarken aklıma bir cümle gelmedi ve “Elzem değildir” dedim. Bu oradan çıkmış bir laf. Biz transfer yaparken hocamızlar istişare içerisinde oluruz. Ama hocamız ‘Ya çok da fazla bize katkı sağlamadığı takdirde oyuncu grubuyla bu işi götürebiliriz’ dedi. Şimdi teknik ekip böyle düşündükten sonra bir başkan olarak para harcamamak benim işime gelir. Dolayısıyla oradan gelen bir hadise. Bir futbolcu transfer oldu bir diğeri vefat etti. Gelecek olanların yerini dolduramadıklarını düşünün ki Ahmet Çalık’ın yerini biz hiçbir stoperle dolduramazdık. Birde şampiyonluk bekledi Konyaspor’dan. O merdiven basamaklarını yavaş yavaş çıkmamız lazım. Bizim mali açıdan ekonomimizin düzgün olması lazım. Birden şampiyonluğu düşünürsek tamam hayal etmek güzel. Konyaspor mutlaka bir gün şampiyon olacak. Çünkü bu şehir lokomotif bir şehir. Türkiye’nin 6. Büyük şehri. Her türlü imkana sahip. Trabzon Konya’da kat kat küçük bir şehir. Ama futbolu daha çok benimsemiş. Konya’da da bu farkındalığı oluşturursak Konyaspor daha kolay şampiyon olur. Şampiyonluk söylemleri inanmamak değil. Çok birden erken istemek seyirci ve taraftar açısından yanlış olduğunu düşünüyorum. Elzem değildi ama 42 bin kişilik stadın dolması elzemdir.”

KOMBİNE FİYATLARINI SABİT TUTACAĞIZ

Taraftar anlamında da gelen soruyu yanıtlayan Özgökçen, “Pandemi öncesinde Konyaspor’un taraftar ortalamasının 22- 23 binlerde olduğu söylendi. Pandemi futbolda da alışkanlıkları değiştirdi. İnsanların maçları televizyon başında izlemesi daha kolay geldi. Bunu atlatmak daha zor oldu. Ama bundan sonraki dönemde değişeceğini düşünüyorum. Mesela kombine bilet fiyatlarında sabit kalmayı düşünüyoruz.” dedi.

Altyapı faaliyetleri hakkında da düşüncelerini aktaran Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, “Konyaspor’un alt tesisleri Türkiye’nin örnek olacak tesisleridir. Burada ki problem “Konyaspor’a alt yapıdan gelip de neden A takımına çıkamıyor” düşüncesindeki temel faktör. Belirli bir yaşa kadar akranlarıyla kendilerini yetiştiren kardeşlerimizin A takım statüsüne geldiklerinde mental ve fiziksel yeterliliklerini tam olarak geliştirememekten kaynaklanıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim