Spor Toto Süper lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, transferde kolları sıvadı. Bu sezon tarihinin en başarılı dönemlerinden birini geçiren Yeşil-Beyazlı ekip, son 4 haftaya 64 puanla üçüncü sırada girmeyi başardı. İkincilik hedefi olan Konyaspor, önümüzdeki sezonun planlamasına da başladı.

Anadolu Kartalı sezon başında Akhmat Grozny’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Konrad Michalak’ın bonservisini 500 bin Euro karşılığında aldı. Oyuncunun zorunlu satın alma opsiyonunu kullanan Yeşil-Beyazlılar 2024 yılına dek Konyaspor forması giyecek. Sezona Serdar Gürler’i yedeği olarak başlayan 24 yaşındaki futbolcu oyuncunun takımdan ayrılmasından sonra ilk 11’de daha fazla süre bulmaya başladı. Başlangıçta istenilen seviyede olmayan ancak haftalar geçtikçe performansını artıran Michalak, ilk 11’in değişilmez isimlerinden biri olurken devre arası transfer döneminde Amilton Minervino’nun transfer edilmesiyle dönüşümlü olarak sahada yer aldı.

FIFA Başkanı Infantino: 'Şiddet kesinlikle kabul edilemez' FIFA Başkanı Infantino: 'Şiddet kesinlikle kabul edilemez'

Hızı ve tekniği yüksek bir oyuncu olan Polonyalı futbolcu son haftalarda performansıyla yine göz doldururken taraftarların beğenisini kazandı. Bu sezon Yeşil-Beyazlı forma ile ligde 31, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3 maça çıkan başarılı futbolcu 3 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi. Konyaspor’daki performansının ardından Polonya Milli Takımı’na kadar yükselen Michalak’ın önümüzdeki süreçte de milli takımın vazgeçilmez isimlerinden birisi olması bekleniyor. Ligde kalan haftalarda da kanat pozisyonunda İlhan Palut’un elini güçlendiren Michalak her iki kanatta da forma giyebiliyorken bu sezon ağırlıklı olarak sağ kanatta forma giydi.

MİCHALAK’TAN KAZANÇ SAĞLANABİLİR

500 bin Euro karşılığında Michalak’ın bonservisini alan Konyaspor, oyuncudan ilerleyen süreçte ciddi paralar kazanabilir. 24 yaşında olması, teknik kapasitesi ve hızıyla ön plana çıkan kanat oyuncusu son süreçte Polonya Milli Takımı’nda da forma giymeye başlarken son vuruşlar zaman zaman sorunlar yaşayabiliyor. Son vuruş eksikliğini minimuma indirmesi durumunda Konrad Michalak için kulüpler önümüzdeki süreçte Yeşil-Beyazlıların kapısını çalabilir. Bu bağlamda hem şimdiye hem de geleceğe bir yatırım yapan Konyaspor’da taraftarlar Michalak’ın bonservisinin alınmasına olumlu tepki verdi.

İLHAN ATLI