Konyaspor ne çektiyse kötü yönetimlerin, işi bilmeyen teknik adamların yüzünden çekti. Konyaspor ne zaman ulusal basında manşetlere taşındıysa, pozitif yöneyle değil, negatif yönüyle taşındı. Bunun en son örneği dün yaşandı. Hem de ülkenin önemli trajına sahip olan bir gazetede yapılan transfer haberiyle. Konyaspor’da geçtiğimiz yıl mayıs ayından itibaren kulübe tam 92 futbolcunun alınması ve ardından da istenileni veremeyenlerin tek tek paketlenmesi, alaycı bir şekilde gündeme taşındı. Dün yayınlanan bir haber ile “Biri Konya’ya dur desin” manşeti ile “Yeşil-Beyazlı kulüp futbolcu alıp göndermede dünya rekoru kırdı” denildi. Konyaspor’da Mayıs ayından bu yana alınan ve gönderilen oyuncuların fazlalığı ulusal basında yer alan spor muhabirleri ile müdürlerinin de dikkatini çekince Konyaspor basına yine kötü malzeme oldu. Haberi yapan muhabirin sorularını cevaplayan Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar ile Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, ikinci bir malzeme vererek Konyaspor’u bir kez daha gülünç bir duruma düşürdüler. Başkan Bahattin Karapınar Maliyeti ucuz futbolcu arayışının sonucu” derken Konyaspor Teknik direktörü Ziya Doğan ise “biri tutmazsa diğeri tutar’ yorumunu yapmış.
Konyaspor’da yapılan yanlış transferlerin ulusal basında  gündeme gelmesi, haberin alaylı bir şekilde ele alınması bir tarafa, kulüp başkanı Bahattin Karapınar ile özellikle teknik direktör Ziya Doğan’ın, konuyla ilgili yorumu yeşil-beyazlı ekibe gönül vermiş taraftarları da çileden çıkardı. Taraftarların yanı sıra eski yöneticilerin bazıları da, Konyaspor’un alaylı bir şekilde haber yapılmasını içlerine sindiremediklerini ve kulübün hiçbir dönemde bu kadar rencide edilmediğini dile getirdiler.  Konyasporlu taraftarlar, özellikle Ziya Doğan’ın “biri tutmazsa biri tutar, öyle ki futboldan 6 ay, hatta 1 yıl uzaklaşmış bazı oyuncuları kadromuza dahil etmek zorunda kaldık” diye demeç vermesi bardağı taşıran son damla oldu.  Konyasporlu taraftarlardan bazıları gazetemizi arayarak,  “Yapılan transferler, gelenler gidenler bir tarafa, Ziya Doğan’ın konuyla ilgili demeci bizleri daha çok incitti. O gazetenin manşeti “Biri Konya’ya dur desin” yerine “Biri Ziya Doğan ve Bahattin Karapınar’a dur desin” olmalıydı” şeklinde konuştular.
Spor servisimizi arayan bazı eski yöneticiler ise dünkü Hürriyet gazetesinde yayımlanan  “Biri Konya’ya dur desin” başlıklı haberin  sadece mevcut yönetimi değil, tüm şehri rencide ettiğini, dolayısıyla da bu kulüpte yöneticilik yapmış Konyalı işadamları olarak çok incindiklerini, bunun müsebbinin de Ziya Doğan olduğunu söylediler.  Konya’nın hiçbir dönemde bu kadar gururu kırılmadığını, rencide edilmediğini ifade eden eski yöneticiler, “Haberi okuduğumuzda bu şehrin bir mensubu, Konyaspor’un bir taraftarı olarak  gerçekten çok üzüldük. Konyaspor’un bu şekilde ulusal bir gazeteye manşet olması açıkçası bizleri rencide etti. Bu şehrin kulübü bu durumlara düşmemeliydi. Bundan herkes nasibini alsın, ama daha çok bu kulübü yönetenlerle, bu kulübün teknik direktörü daha çok alsın. Çünkü, Konyaspor’u bu insanlar bu duruma getirdi. Zaman dardı, para yoktu gibi mazeretlere sığınmanın da bir anlamı yok.”
Editör: TE Bilişim