Sponsorluk noktasında önemli adımlar yürüten Konyaspor kulübü takımın menfaatleri doğrultusunda, Türkiye’nin otomobil sektörü alışverişinde değerli bir şirket olan arabam.com ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İmzalanan anlaşma çerçevesinde arabam.com Konyaspor’un isim ve göğüs sponsoru oldu. İmza törenin konuşan Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, anlaşmanın iki tarafa da hayırlı olmasını temenni etti. Konyaspor geleceği adına ciddi çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, “Avrupa macerasına başlayacağımız için futbolda transfer çalışmalarına önce başladık. Bu süre içerisinde transferleri yerine getirdik. Tabi ki bazı eksiklerimiz var. Bunlar içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Sportif başarı her zaman futbol kulüplerinde ana unsurdur. En az sportif başarı kadar önemli olanda maddi ve ekonomik noktada istikrarı yakalamaktır. Bunu göreve geldiğimiz ilk andan itibaren hep dile getirdik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile hummalı bir çalışma içerisine girdik. Bunlar arasında sponsorluk çalışmaları var. Kombine biletleri ile alakalı neler yapılabilir? Konyaspor takımına ilgiyi nasıl artırabiliriz? Bunların çalışmasını yaptık” dedi.

‘İNŞALLAH HAYIRLI OLUR’

Konyaspor’un elbet bir gün şampiyon olacağını kaydeden Özgökçen, “Şampiyonluğa giden, yol kısmi başarıdır. Bizlerde kısmen de olsa, bu başarıyı yakaladık. Sponsorluk noktasında da ilgi görüyoruz. Kulübümüze karşı büyük ilgi var. Pandemi döneminde daralan futbol endüstrisini bu şekilde, ayakta tutmak, sponsorluk destekleri ile ayakta tutmak vazgeçilmez bir unsurdur. Bu sponsorluk faaliyetleri noktasında isim ve göğüs sponsoru olarak arabam.com markası ile birlikteliğimiz oldu. Ben bu birlikteliğin hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah şehrimize, kulübümüze, futbol ailemize, güzel başarılı bir dönem geçirmemize vesile olur. Bu noktada, İlab Holding’e ve Arabam.com Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Say’a teşekkür ediyoruz. Bizlerle beraber yol yürüme gayreti içerisinde olacaklar. İnşallah bunu başarıyla taçlandırırız” diye konuştu.

‘DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM’

Konya'da Hokey heyecanı! Konya'da Hokey heyecanı!

Anlaşma ile alakalı görüşlerini bildiren Özgökçen, “Miktarı açıklamak doğru olmaz ama Konyaspor camiasını maddi açıdan rahatlatacak tatmin edecek bir anlaşma yaptık. Bunun içinde böyle bir birlikteliğe başvurduk. Göreve geldiğimiz zaman birlikte hareket edeceğimizi söylemiştik. Bu doğrultuda Konya’dan da destek aldık. Lakin Konya’nın değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün burada Konyaspor, olur yarın sosyal sorumluluk projesi olur. Ertesi gün başka bir mecra olur. Biz Konya’dan birlik ve beraberliği bekliyoruz. Ne kadar destek olursak, Konyaspor o kadar çok güçlü olacaktır. Konyaspor’a 1 adım yaklaşana biz 3-4 adım birden yaklaşırız. Avrupa’da ne kadar çok başarı yakalarsak, ülke futboluna o kadar çok fayda sağlamış oluruz. Ülke puanına fayda sağlayabilecek takımlardan bir tanesi Konyaspor. Perşembe günü oynayacağımız maç büyük önem arz ediyor. Gruplara kalma zorunluluğumuz var. Maddi açıdan da destek görmüş oluruz” dedi.

‘PATO ŞUAN GÜNDEMDE DEĞİL’

Kombine satışlarının yeteri kadar olmadığını kaydeden Özgökçen, “Bizden UEFA’nın belirli talepleri olmuştu. Onları yerine getirdik. Daha sonra kombineleri satışa çıkardık. Zannediyorum istenilen seviyeye maalesef ulaşamadık. Tabi satışlar devam ediyor. Kombine satışlarının ilerleyen zamanlarda daha iyi olacağını ümit ediyorum. Pandemi öncesi taraftar ortalamasını yakalayacağımızı düşünüyorum. Pato ile ilgili bazı haberler gündeme geldi. Şuan forvet transferi için çalışmalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz 3-4 isim var. Görüştüğümüz 3-4 isimden birinin bu hafta netleşeceğini tahmin ediyoruz. Konu Pato ise, görüştüğümüz isimler arasında Pato, kesinlikle yok” diyerek sözlerini tamamladı.

‘KONYASPOR İLE GURUR DUYUYORUZ’

Arabam.com Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Say, ise Konyaspor’un ligde kaliteli bir takım olduğuna vurgu yaptı. Geçen dönem Konyaspor’un başarısının görmezden gelinemeyeceğine işaret eden Say, sözlerini şöyle sürdürdü, “Sizinle beraber olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizim için önemli bir gün. Uzun süredir İlab Holding’in şirketleri olarak Türk sporunu destekleme yolunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya çalıştığımız faaliyetler kapsamında Türk sporunu desteklemek bizler içinde önemli bir anlam ifade ediyor. Spora olan desteğimizi 7 yıl önce baskette başlatmıştık. Konyaspor gibi önemli bir kulüple anlaştığımız için heyecanlıyız. Konyaspor başarısı ortada. Konyaspor geçen sene önemli bir başarı elde etti. Süper Lig’de üçüncü olmak kolay bir şey değil. Bizlerde arabam.com olarak Konyaspor’un başarısından gurur duyuyoruz. İnşallah bu yılda başarılı olursunuz. Bizler elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Her iki taraf içinde artı getiren bir anlaşma oldu” şeklinde görüş belirtti.

‘BASKET MAÇINDA SALON CEHENNEM GİBİYDİ’

Şirketten bahseden Say, “Arabam.com konusunda lider olan bir şirkettir. Türkiye’nin bir numaraları şirketiyiz. Aylık 30 milyonu aşkın ziyaretçi kapasitemiz var. Anlaşmamız hayırlı olsun. Yapacak çok işimiz var. Bizlerde şirket olarak amaçları büyük olan bir firmayız. Konyaspor’da amaçları büyük olan değerli bir kulüp. Amaçları büyük olan iki organizasyon bir araya geliyor. İnşallah uzun vadeli bir ilişki olur. Teşekkür ediyorum” dedi. Konyaspor’u tercih etme nedenini açıklayan Mustafa Say, “Konyaspor’un stadı ve seyircisi, spora olan bağımlılığı muazzam. Basket maçlarında salonun nasıl cehennem haline getirildiğini gördük. Bu kadar ateşli seyircisi olan bir şehre sponsor olmak bize artı bir değer katacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim