Süper Lig’de milli araya Fenerbahçe mağlubiyetiyle giren İttifak Holding Konyaspor, 3 günlük izne ayrılırken, yarın tesislerinde toplanarak 31.haftada oynayacağı Göztepe müsabakasının hazırlıklarına başlayacak. Ara sonrası üst üste kritik maçlara çıkacak Anadolu Kartalı, 5 haftada 3 tane kümede kalma savaşı veren takımla kozlarını paylaşacak

Spor Toto Süper Lig’de milli araya Fenerbahçe deplasmanında aldığı 2-1’lik mağlubiyetle giren İttifak Holding Konyaspor, ikinci sıradaki yerini tehlikeye sokarken, Fenerbahçe’yi de ikincilik adına ümitlendirdi. 30 hafta sonunda topladığı 55 puanla ikinci sırada yer alan Konyaspor, 3 günlük izne ayrılırken, yarın Göztepe maçının hazırlıklarına Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde başlayacak. 8 oyuncusunu milli takımlara gönderen Anadolu Kartalı, as oyuncularından yoksun İzmir ekibi ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacakken, teknik direktör İlhan Palut, oyuncularını uyaracak. Milli ara sonrası üst üste kritik maçlara çıkacak temsilcimiz seri yakalayarak çıkışa geçmenin hesaplarını yapacak.

5 MAÇIN 3’Ü KÜMEDE YER ALAN TAKIMLARLA

İttifak Holding Konyaspor’un 5 haftalık programı açıklanırken, Yeşil-Beyazlılar, 5 maçta 3 tane kümede kalma mücadelesi veren takımlarla oynayacak. Açılışı 3 Nisan Pazar günü sahasında Göztepe ile yapacak temsilcimiz, akabinde 9 Nisan Cumartesi günü Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında kağıt üzerinde Konyaspor favori olarak gözükse de kaybedecek bir durumları olmayan iki ekipte can havliyle mücadele edecek. Söz konusu 2 maçtan sonra 17 Nisan Pazar günü orta sıra takımlarından Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek temsilcimiz, 24 Nisan Pazar günü ise bir diğer ligde kalma savaşı veren Yeni Malatyaspor’a konuk olacak. Yeşil-Beyazlılar, 5 haftalık fikstürün sonunda 30 Nisan Cumartesi günü ise Karagümrük’ü konuk edecek. Söz konusu maçlarda minimum kayıp yaşamak isteyen İttifak Holding Konyaspor, hem Fenerbahçe ile tekrardan farkı açmak hem de sezonu ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi’ne katılım sağlamak istiyor.

İLK YARIDA 10 PUAN ÇIKARDI

Konyaspor, sezonun ilk yarısındaki Göztepe, Çaykur Rizespor, Gaziantep Futbol Kulübü, Yeni Malatyaspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarından 10 puanı hanesine yazdırmıştı. Göztepe’yi, Çaykur Rizespor’u ve Fatih Karagümrük’ü mağlup eden Anadolu Kartalı, Yeni Malatyaspor ile berabere kalırken, Gaziantep Futbol Kulübü’ne ise mağlup olmuştu. Ligin ilk yarısına nazaran söz konusu takımların üçünün sıkıntılı durumda olması ve ligde kalmak adına mücadele vermesi, Konyaspor’u zorlayacak etmenlerin başında yer alırken, Yeşil-Beyazlılar bu süreci sorunsuz atlatmanın planlarını yapıyor.  

8 oyuncuya milli davet

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da 8 oyuncu ülkelerinin milli takımlarına davet edildi. Yeşil-Beyazlılar’da Ibrahim Sehic, Amir Hadziahmetovic ve Amar Rahmanovic, Bosna Hersek Milli Takımı'nın Gürcistan ve Luksemburg maçları aday kadrosuna;

Endri Çekiçi ve Sokol Cikalleshi, Arvanutluk Milli Takımı'nın İspanya ve Gürcistan ile oynayacağı hazırlık maçları aday kadrosuna; Zymet Bytyqi, Kosova Milli Takımı'nın Burkina Faso ve İsviçre hazırlık maçları aday kadrosuna; Jose M'Poku, Demokratik Kongo Milli Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri 3. Tur'unda Fas ile oynayacağı maçların aday kadrosuna; Konrad Michalak ise, Polonya Milli Takımı'nın İskoçya ile oynayacağı maçın aday kadrosuna davet edildi.

Öte yandan genç kaleci Deniz Ertaş, U17 Milli Takımı’nın 23-29 Mart 2022 tarihleri arasında Slovenya'da katılacağı UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur müsabakaları aday kadrosuna, yeni profesyonel sözleşme imzalanan Yaşar Kavas ise, U18 Milli Takımının 23-25 Mart 2022 tarihlerinde Kocaeli'de Romanya ile oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosuna davet edildi.

Milli takımlara seçilen isimlerle ilgili bir paylaşımda bulunan Konyaspor Kulübü, oyuncularına başarı diledi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim