Süper Lig’de 10. Hafta heyecanı başladı. Ligde heyecan devam ederken, bu hafta da birbirinden kritik maçlar oynanacak. Zirve yarışında yara almak istemeyen temsilcimiz Arabam.com Konyaspor, güzel bir galibiyet alarak hanesine 3 puan yazdırmak istiyor. Geriye kalan haftalarda 9 maça çıkan Konyaspor, 5 galibiyet aldı. Rakipleri ile 3 kez berabere kalan Konyaspor, sadece Galatasaray’a mağlup olmuştu. Rakip filelere 10 gol atan Konyaspor, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Anadolu Kartalı ligde en az gol yiyen takımların başında geliyor.

‘HAZIRLIKLAR TAMAM’

Konyaspor, hafta içi boyunca hazırlıklarını Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde ve Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda sürdürdü. Taktik çalışmaları başta olmak üzere, şut deneyen Konyaspor rakibini yıkmak istiyor. Konyaspor’da sarı kart cezalısı nedeniyle Kosta Rikalı stoper oyuncusu Francisco Calvo, Gaziantep FK karşısında forma giyemeyecek. Stoper hattında Calvo’nun yerine Uğurcan ya da Kahraman ikilisinden birisi forma giyecek.

İLHAN HOCA 11’RİNİ NETLEŞTİRDİ’

Hafta içi oyuncuların performansına göre kadrosunu şekillendireceğini ve en doğru kararı vermeye çalışacağını açıklayan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Gazinatep FK maçında ilk 11’ni netleştirdi. Konyaspor’un golcü ismi Muhammet Demir’in banko ilk 11’de olması bekleniyor. Sağ bekte Ahmet Oğuz ve Sol bekte Guilherme’nin sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Amir yine orta sahada Konyaspor’un beyni olacak. Sol kanatta ise Zymer oynayacakken, sağ açıkta ise Michalak’ın yerine Muric’in görev alması bekleniyor. Michalak Antalyaspor karşılaşmasında beklentilerin altında kalmış ceza sahası içine girmekte zorlanmıştı.

‘ENDRİ BÜYÜK ETKEN’

Konyaspor’un ofansif bölgede takımın bel kemiği olan Endri Çekici’nin ise forma giymesi bekleniyor. Antalyaspor karşılaşmasında sonradan oyuna girmesine rağmen farkını ortaya koyan Endri, son dakikalar puanın kopartılmasında büyük pay sahibi olmuştu. Endri bu maçta da duran toplar ve uzaktan atılan şutlarda Konyaspor’un en büyük kozlarından biri olacak.

‘MAME VE UCHE İKİNCİ YARI’

Konyaspor’un büyük umutlarla transfer ettiği Mame Diouf ve Uche İkpeazu ikilisinin ise ikinci yarıda forma şansı alması bekleniyor. Muhammet Demir’in forma olması nedeniyle ileri uçta iki ve üçüncü tercih olarak oyuna giren Mame ve Uche güçlü fizikleriyle maçın son bölümlerinde rakip savunmayı yıpratabilen özellikleriyle dikkat çekiyor. Konyaspor’da Uche ve Mame’nin şuan ilk 11’de olması beklenmiyor. Yeşil Beyazlılar’da forvet Muhammet Demir’de bir ilki yaşayacak ve eski takıma karşı forma giymiş olacak.

‘KONYASPOR ÜSTÜN’

Konyaspor Gazinatep FK ise Süper Lig dahil olmak üzere tarihlerinde bugüne kadar 16 defa karşı karşıya geldi. Geriye kalan 16 maçta Konyaspor, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Bu maçla birlikte iki takım 17. kez kozlarını paylaşmış olacak. Anadolu Kartalı’nın rakibine karşı 1 maç üstünlüğü bulunuyor.

‘GAZİANTEP 3 EKSİKLE GELDİ’

Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Çağdaş Altay yönetecek. Gaziantep ekibi, ligde oynadığı 9 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 12 puan topladı. Rakip fileleri 14 kez havalandıran kırmızı-siyahlı ekip, kalesinde 12 gole engel olamadı. Son 5 maçtır galip gelemeyen Gaziantep FK, rakibini yenip galibiyet hasretine son vermek istiyor. Kırmızı-siyahlılar, Konyaspor deplasmanına 3 oyuncusundan yoksun çıkacak. Kart cezalıları Papy Djilobodji ve Ertuğrul Ersoy'dan yaralanamayacak olan teknik direktör Erol Bulut, sakatlığı süren Mustafa Eskihellaç'tan yoksun bir kadro oluşturacak.

‘TARAFTARLARIN İLGİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR’

Hibrit çim çalışmalarının ardından muhteşem bir görünüme kavuşan Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu maça hazır hale getirildi. Havanın güzel olması beklenirken, müsabakaya taraftarların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Maç günleri ayrıca Konya Store mağazalarında özel indirimler uygulanıyor. Maç için bilet fiyatları 50 TL ile 325 TL arasında değişiyor.

PALUT NE DEMİŞTİ?

Konyaspor’un Teknik Direktörü İlhan Palut, Gaziantep FK kulübünün son derece zor bir rakip olduğunu açıklamıştı. Rakibin kaliteli bir takım olduğuna açıklık getiren Palut, “Zor bir rakip bizleri bekliyor. Kazanmak istiyoruz. Gaziantep FK son haftalarda istediğini alamasa da kadrosunda kaliteli isimler var” demişti.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim