Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig’in 8. haftasında  Ümraniyespor karşılaşması öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Süper Lig’de bu sezon ilk defa resmi olarak taraftarları ile buluşacaklarını aktaran Palut, maçın zorlu geçeceğini, oyuncu grubuna inandığını ifade etti. Konyaspor’da Ümraniyespor maçı hazırlıkları ar0alıksız devam ediyor. Süper Lig’de yoluna emin adımlarla devam etmek isteyen Ümraniyespor karşılaşmasını kazanmak ve hanesine 3 puan yazdırmak istiyor. Takım özellikle taktik çalışmalar üzerinde duruyor.

‘MİLLİ ARAYI İYİ DEĞERLENDİRDİK’

Milli arayı iyi değerlendirdiklerini kaydeden Palut, “ Biliyorsunuz bir milli ara verdik. Burada antrenmanlarımız ve bir hazırlık maçıyla bu arayı değerlendirdik. Ümraniyespor maçı öncesi milli oyuncularımız yavaş yavaş aramıza katılmaya başladı. Endri’nin bir sakatlığı vardı, o hemen döndü. Sonra Amir ve Calvo geldi. Zymer’in de bir bebeği oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. O da ekstra 1 gün izin aldı, bugün inşallah aramıza katılmış olacak. Maç için kadromuzdan Sehic kırmızı kart gördü ve ondan doğal olarak faydalanamayacağız. Endri de maç gününden bugüne rehabilitasyon çalışmalarına, tedavilerine sürdürüyor. Bugün yavaş yavaş saha çalışmalarına başlayacak. Maçta oynayıp oynamayacağıyla alakalı durumu kritik. Ama daha yüksek ihtimal aramızda olmayacak gibi. Onun dışında takım antrenmanlarını sürdürüyor” dedi.

‘İNŞALLAH GÜZEL SONUÇ ALIRIZ’

Satrançla stresi yendi Satrançla stresi yendi

İç sahada bu sezon ilk defa seyircileri ile buluşacaklarını aktaran Palut, “Taraftarlarımızla Eskişehir’de destekliyorlardı bizleri ama ilk buluşmamız olacak. İnşallah güzel bir maç olur. İyi bir mücadele, iyi bir oyunla onları mutlu ederiz. Ümraniyespor takımı oynadığı oyun, aldığı puan göz önüne alındığında ligin en ters orantıda görünen takımı. Gerçekten iyi organize bir takım. Çok belli ki bir antrenör takımı. Çok zor bir maç olacak. Çok iyi mücadele etmemiz gereken bir maç olacak. İnşallah mücadele ve iyi oyunla güzel bir sonuç alabiliriz” diye konuştu.

‘KALİTELİ BİR ZEMİN BİZLERİ BEKLİYOR’

Konyaspor yeni sezonda yenilenen çimlerle ilk kez sahaya çıkacaklarını söyleyen Palut, "Salı günü akşam sahada dolaşma şansım oldu. İnşallah Cumartesi günü de son antrenmanımızı stadyumda yapmayı planlıyoruz. Sahayı gezdiğim zamanki izlenimim sahanın çok güzel olduğu yönündeydi. Cumartesi günü antrenmanda daha iyi bir fikre sahip olacağız. ama yeteri kadar süre geçti, özenle çalışıldı. Eminim ki bir önceki zeminimizden daha kaliteli bir zeminle karşılaşacağız." dedi.

‘DİOUF VE UCHE ÖZEL OYUNCULAR’

Oyuncuların performansı hakkında bilgiler veren Palut, sözlerini şöyle sürdürdü, “Mame Diouf  biliyorsunuz aramıza geç katıldı. Uche Ikpeazu ondan biraz daha erken aramıza katıldı. Hazırlık maçında Uche’den faydalanamadık. Hafif bir sakatlığı vardı. Rehabilitasyonu ile geçti. Süre verdiğimiz dakikalarda Uche en iyisini yaptı. Mame Diouf ise aynı şekilde özel bir oyuncu. Milli arada en iyi oyunculardan biri olmayı başardı. Formunu yükseltti. Alabileceği dakika sayısını yükseltti. İkisinden de Uche ve Mame’den faydalanmaya devam edeceğiz. Geçen sene taraftarlarımızın desteği ile güçlü bir iç saha vardı. Taraftarlarımızın bunda pozitif etkisi var. İnşallah güzel bir buluşma olur. Onları stadyuma bekliyoruz. İnşallah onları evlerine mutlu bir şekilde göndeririz” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ