Süper Lig heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Süper Lig’de geriye kalan haftalarda 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 5 puan toplayan Konyaspor, yoluna emin adımlarla devam etmek istiyor. Geçen sezon Süper Lig’de ki aynı başarıyı devam ettirmek isteyen Konyaspor, 4. haftada Fenerbahçe’yi mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler gözetiminde çalışmalarını tamamlayan Anadolu Kartalı maç saatini beklemeye geçti. Konyaspor’da geçtiğimiz günlerde Amilton ve Michalak talihsiz bir sakatlık geçirmişti. Takımda en son gelen bilgilere göre bu 2 oyuncu dışında eksik bulunmuyor.

’44. RANDEVU OLACAK’

Konyaspor Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacağı müsabakada daha önce rakibi ile 43 kez karşı karşıya geldi. Rakibini 7 defa yenmeyi başaran Konyaspor, 32 mağlubiyet aldı. 3 karşılaşma ise berabere bitti. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda ki hibrit çim çalışmaları nedeniyle müsabaka Konyaspor adına yine Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynanacak. 19:15’de başlayacak olan müsabakada Arda Kardeşler düdük çalacak. Fenerbahçe ise Süper Lig’de geriye kalan haftalarda 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan elde etmişti.  Müsabaka öncesinde yeşil-beyazlılar 10. sırada, sarı-lacivertliler ise 2. sırada bulunuyor. Konyaspor bu maçı kazandığı takdirde Fenerbahçe’nin önüne geçmiş olacak.

‘EN ÇOK ATAN İLE HİÇ GOL YEMEYEN KARŞI KARŞIYA’

Bu maçlarda Konyaspor 47 kez gol sevinci yaşarken, Fenerbahçe 78 defa fileleri havalandırdı. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Konya’da oynanan maçı Konyaspor 2-1 kazanmış, İstanbul’daki mücadeleden de Fenerbahçe 2-1’lik skorla galip ayrılmıştı. En fazla gol atan ile hiç gol yemeyen takım karşı karşıya Fenerbahçe, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 3 karşılaşmada 13 gol attı. Sarı-lacivertliler, bu istatistikle ligin en fazla gol atan takımı konumunda bulunuyor. Fenerbahçe aynı zamanda ligin 2. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya attığı 6 golle ligin dış sahada en fazla gol atan takımı olarak dikkat çekiyor. Konyaspor ise bu sezon oynadığı 3 karşılaşmada da kalesini gole kapatmayı başardı.

‘GÖZLER MUHAMMET DEMİR VE UCHE’DE OLACAK’

Hafta içi boyunca taktik antrenmanlara yer veren Konyaspor’da İlhan Palut’un maç öncesi oyuncularla bir toplantı gerçekleştirdiği, moral ve motivasyon olarak takıma güvendiği ifade edildi.  Konyaspor’da Sokol’un Suudi Arabistan’a transfer olmasının ardından takımda ileri uçta oynatabileceği Muhemmet Demir ve Uche yer alıyor. Teknik Direktör İlhan Palut’un ileride Muhammet Demir’e görev vermesi maçın son 15-20 dakikası yeni transfer Uche’ye şans vermesi bekleniyor. Uche’nin antrenman eksikliği nedeniyle İlhan Hoca şuan ilk 11’de düşünmüyor.

‘EK SEFER TALEBİ SONUÇSUZ KALDI’

Geçtiğimiz günlerde Konya-Eskişehir arası hızlı tren seferlerine ek talepte bulunan Konyaspor’un bu talebinin ise kabul görmediği öğrenildi. 29 Ağustos Pazartesi günü Eskişehir'de oynanacak Konyaspor-Fenerbahçe maçı için yeşil-beyazlı yönetimin TCDD'den ek sefer talebi olumsuz sonuçlandığı bildirildi. Ek seferlerin olmaması taraftarlar adına büyük mağduriyet oluştururken, Konyaspor konu ile alakalı henüz bir resmi açıklama yapmadı. Konyaspor yönetiminin taraftar adına Pazartesi maç için özel otobüs kaldırması bekleniyor. Bilet satışlarının yoğun olduğu öğrenilirken, hızlı tren ek seferlerinin olmamasına rağmen Konyasporlu taraftarların maça yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda 25-30 bin civarında Konyasporlu taraftarların maçta olması ön görülüyor. Kardeş takım olan Eskişehirli taraftarların ise müsabakada olacağı öğrenildi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim