Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Süper Lig’in 16. haftasını BAY geçen Anadolu Kartalı Arabam.com Konyaspor, 17. haftada yiğido ekibi Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.00’da başlayan mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Zirve yarışından kopmak istemeyen ve üst sıraları hedefleyen Konyaspor hanesine 1 puan daha yazdırdı. Teknik Direktör İlhan Palut Sivasspor karşısına; Erhan Erentürk, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Calvo, Guiherme Stya, Amir Hadziahmetovic, Bruno Paz, Konrad Michalak, Amilton Minervino Muhammet Demir ve Mame Diouf ilk 11’ri ile sahaya çıktı. Konyaspor’un önemli kanat oyuncularından Zymer ise sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemedi. Maç saatinde Zymer, kadrodan çıkarılan isim oldu.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor ise Konyaspor karşısına; Ali Şaval Vural, Dimitrios Goutas, Max Gradel, Robin Yalçın, Cliton Mua, Karol Jerzy, Fredrk Stensoe, Abdul Kater Keita, Hakan Arslan, Ziya Erdal Caner Osmanpaşa ilk 11’ri ile çıktı. Çekişmeli anlara sahne olan müsabaka da Arabam.com Konyaspor’a beraberliği getiren golleri 22’inci dakikada Muhammet Demir, 56’da ise Amir Hadziahmetovic kaydetti. Sivasspor’un gollerini ise 34’de Max Gradel, 79’da ise Charis kaydetti. Konyaspor böylece Alanyaspor maçının ardından kendi sahasında 2 puan daha bıraktı. Yeşil Beyazlılar son iki haftada 4 puan kaybetmiş oldu.  

‘MAÇA İLGİ YETERSİZDİ’

Süper Lig’de geriye kalan haftalarda ise ortalama 9 bin seyirci ile oynayan Konyaspor taraftar noktasında bu haftada da geride kaldı. Müsabakayı 6 bin civarında Konyaspor taraftarı izledi. Takımlarını desteklemeye gelen 25 civarında Sivasspor taraftarı ise tribündeki yerini aldı. Ümit Öztürk yönetiminde ki maçın yardımcıları Serkan Olguncan, Gökhan Balcın, oldu. 4. Hakem Oğuzhan Aksu olurken, VAR’da ise Özgür Yankaya göre yaptı.

‘KONYASPOR İYİ BAŞLADI’

Seyircinin desteğini kısmen de olsa arkasına alan Konyaspor maça iyi başlayan taraf oldu. Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Arabam.com Konyaspor-Demir Grup Sivasspor maçının ilk yarısı 1-1 eşitlikle bitti. 11. dakikada Amilton'un sağ kanattan ortasında Diouf'un kafa vuruşunda top Ali Şaşal Vural'da kaldı. 20. dakikada Hadziahmetovic'in ara pasına hareketlenen Michalak'ın ceza sahası içinde şutu üstten auta gitti. 21. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Diouf'un ara pasına hareketlenen Muhammet Demir'in ceza sahası girişinde sert şutunda top ağlara gitti: 1-0. 33. dakikada konuk ekip eşitliği sağladı. Calvo'nun ceza sahası içinde müdahalesinde N'jie'nin yerde kalması üzerine hakem Ümit Öztürk, penaltıya hükmetti. Gradel'in kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi. Maçın ilk yarısında ise dördüncü hakem tarafından tam 7 dakika ilave süre edildi.

İKİNCİ YARI

Mücadelenin ikinci yarısı yine hızlı başladı. 53. dakikada gelişen Konyaspor atağında ceza sahasında Mame Diouf yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi ancak yan hakem de bayrağını kaldırdı. Daha sonra VAR odasıyla görüşen hakem Ümit Öztürk penaltı atışı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hadziahmetovic, skoru 2-1'e getiren gol attı. 60. dakikada Konyaspor atağında ceza sahasına yapılan ortada kaleci Ali Şaşal Vural alanından ayrıldı ve topu kontrol etmek istedi ancak takım arkadaşı Goutas ile çarpıştı ve top bir anda Konyasporlu Michalak'ın önünde kaldı, Michalak boş pozisyonda topa vuramadı ve Konyaspor mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi. Michalak’ın değerlendirmediği pozisyonda ise kale boştu. Konyaspor böylece önemli bir fırsatı daha tepmiş oldu.  

KONYASPOR FIRSATLARI TEPTİ

66'da Sivasspor kalesine atak yapan Konyaspor sol kanattan ceza sahasına yüklenmeye başladı. Guilherme'nin arka direkte boş durumda olan Amilton'a yaptığı ortaya Brezilyalı futbolcunun vuruşu auta gitti. Topu bekletmeden vuran Amilton’un şutu direk auta gitti. 72'de Konyaspor serbest vuruş kazandı. Endri Çekici'nin harika şutunu kaleci Ali Şaşal Vural da aynı güzellikte kurtaran isim oldu. 79. dakikada Sivasspor beraberlik golü için yüklenmeye başladı. Sağ kanattan hücuma çıkan ve oyuna sonradan giren Alaaddin Okumuş topla buluştu ve yerden ceza sahasına yaptığı ortaya Charisis dokundu ve maçta skora yeniden eşitlik geldi: 2-2. Maçın sonuna ise dördüncü hakem tarafından 7 dakika daha ilave edildi.

‘SON DAKİKLARDA BASKI FAYDA ETMEDİ’

Sonradan oyuna dahil olan Uche Ikpeazu ile ileri uçta gol arayan Konyaspor, yakaladığı fırsatları yine değerlendiremedi. Maçta başka gol olmayınca Konyaspor 1 puana razı olan taraf oldu. Yeşil beyazılar puanını 26’a yükseltti. Sivasspor ise 15’e çıkardı. Konyaspor haftaya Fatih Karagümrük deplasmanına gidecek.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim