arabam.com Konyaspor’un Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu Selçuklu Kongre Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurula 877 delegeden 608’i katılarak çoğunluk sağlandı. Kongrede özellikle Konyaspor adına birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı. Kongreye Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun, Selman Özboyacı, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, delegeler, davetliler, taraftarlar ve çok sayıda misafir katıldı. Yönetimde ki en dikkat çekici isimlerden biri ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Halil Erdoğan oldu.

Konyaspor Genel Kurulu’nda Divan Kurulu Başkanlığını ise Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan yaptı. Yeni spor yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte yapılan Genel Kurulda Tüzük değişikliğine gidildi. Tek listeyle girilen genel kurulda başkan Fatih Özgökçen, delegelerin oyları ile yeniden başkanlığa seçildi.  Yeniden başkanlığa seçilen Fatih Özgökçen, özellikle birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Konyaspor’un elbet bir şampiyon olacağını ifade etti. 

‘ÖZGÖKÇEN İSTİŞAREYE VURGU YAPTI’

Konyaspor’un önemli bir marka olduğunu ifade eden Özgökçen, “Bugünden sonra hedeflediğimiz yeni dönemde birtakım yenilikler de beraberinde gelecek. Özellikle altını çizerek ifade etmek gerekir ki, bundan böyle yüksek divan kurulumuz belli aralıklarla toplantı gerçekleştirecek. Kulübümüze dair önemli konuların istişare edileceği bu yüksek divan kurulu toplantımıza eski başkanlarımızdan biri başkan olarak seçilecek ve toplantıyı yönetecek. Şu an yanımızda da bulunan eski başkanlarımızın katılacağı yüksek divan kurulu toplantımızda kulübümüzün geleceğine dair fikirler beyan edebilecekler. Bu yüksek divan kurulu toplantılarımızı kulübümüzün selameti açısından önemli görüyorum. Ben ve yönetim kurulu üyesindeki arkadaşılarım, oluşacak her türlü sıkıntıları bertaraf edilmesinde istişarenin önemli olduğu kanaatindeyiz” dedi.

‘SES GETİREN BİR TAKIM OLDUK’

Göreve geldikleri günden beri Konyaspor’un başarısı için ter döktüklerini ifade eden Başkan Özgçkçen, özellikle sportif başarı adına önemli çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Konyaspor’un ses getiren bir takım haline geldiğini açıklayan Özgökçen, “Konyaspor hem futbol takımında hemde basketbolda geçen sezon ses getirmeyi başardı. Geçtiğimiz yıl Konyaspor tarihinin en yüksek puanın elde etti. Sportif başarı sadece sahada oynanan oyunla olmaz. Alınan puan ve oynanan oyunla da olmaz. Lobi faaliyetlerini iyi yürütmek gerekiyor. Konyaspor yönetimi olarak haklarımızı hem kamuoyunun önünde hem Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde savunduk ve savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘HEDEFİMİZ ARTIK İLK 5’

Başkan Özgökçen, yeşil beyazlı ekibin kendisine göre hedefleri olduğunu açıkladı. Başarıya giden yolda basamakları tek tek çıkmaları gerektiğini kaydeden Özgökçen, her zaman üst sıraları hedeflediklerine işaret etti. Daha önce 3-4 sene içerisinde ilk olarak hep ilk 10 içerisinde yer almayı benimsediklerini ve ardından çıtayı daha da yüksek tutmaları gerektiğini söyleyen Özgökçen, “Hedeflerimiz doğrultusunda basamakları yavaş yavaş çıkarken, mali yapınızı da iyi bir şekilde yürütmeniz lazım. Sürdürülebilir mali yapının oluşturulması, spor kulüplerinin olmazsa olmazıdır. Konyaspor'un, ulusal ve uluslararası marka değerini yükseltmek için hala çalışıyoruz. 3-4 sene hedefimiz ilk 10’du ve şimdi ise hep ilk 5 içerisinde yer almak.  Şehrimiz en güzelini ve en iyisini hak ediyor. Bizde bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ’

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor’un elbet bir gün şampiyon olacağına inandığını söyledi. Şampiyon olmanın kendileri açısından büyük önem arz ettiğine işaret eden Özgökçen, şampiyonluğa mutlaka inandıklarını açıkladı. Takımın transfer politikasını değerlendiren Özgökçen, büyük maliyetli yıldız oyuncuların gündemlerinde olmadığına vurgu yaparak, “"Yıldız oyuncu değil, yıldızlaşacak oyuncuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken takımda ki mali dengeyi düşünmek zorundayız” şeklinde konuştu.  

‘BORÇ 16 MİLYON AVRO’

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor'un güncel borcunun ortalama 16 milyon euro olduğunu söyledi. Borçların kapanması adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden Özgökçen, “Konyaspor büyük bir kulüp. Konya şehri de sanayisiyle güçlü bir il. Ben Konyaspor’un borçlarını ortalama 2-3 yıl içinde tamamen kapatabileceğine inanıyorum. Sponsorlarımız ve her sene bir iki oyuncu satarak borçlarımızı kapatmayı hedefliyoruz. Konyaspor’un daha önce güncel borcu 29 milyon avro idi. Şuan ise o borcu biz 16 milyon avroya indirmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

‘TEŞEKKÜR ETTİ’

Konyaspor’un başarısı için çalıştıklarını hatırlatan Başkan Özgökçen, “Konyaspor’a emek vermiş, bir önceki dönemlerde başkanlık yapan büyüklerimizden yıllık aidat ücreti alınmayacak ve sürekli delege olarak kalacaklar. Bu yeni yasa ile birlikte, taraftarlarımız da gerekli şartları taşıdığı takdirde kongre üyesi olabilecekler. Yapmış olduğumuz genel kurulumuz kulübümüze, şehrimize, spor camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kulübümüzün profesyonel manada herkes tarafından kabul görmesinde katkısı olan başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sayın Murat Kurum’a, Konya valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya, Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya, sportif faaliyetlerimize gelerek bizlerle heyecanı yerinde yaşayan mülki idari ve askeri erkana, sivil toplum örgütlerimizin değerli temsilcilerine, maddi ve manevi açıdan desteklerini esirgemeyen sanayicilerimize, özellikle büyük Konyaspor taraftarına ve Konya şehrine teşekkür ediyorum. Sayın divan kurulu başkanı ve değerli üyelerine de kalbi şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘KONYASPOR SAHİP ÇIKILMASI GEREKEN BİR TAKIM’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bundan sonrada Konyaspor’un neferi olmaya devam edeceğini açıkladı. Altay, “Bu şehirde her manada Konya’nın önder olması, diğer şehirlere örnek olmasını istiyoruz. Bu şehir 10 bin yıldır insanların yaşadığı, Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapmış bir şehir. Bu şehirde insanların en güzelini hak ediyor. Şehrin en önemli markalardan birisi tabi ki Konyaspor. Elde ettiği başarıyla hepimiz gurur duyuyoruz. Bu başarı tabi kolay olmuyor. Başarı için güçlü bir yönetim gerekiyor. İyi bir tesis alt yapısı gerekiyor. Ateşli bir taraftar ve şehrimizin sahip çıkması gerekiyor. Başkanımızın da ifade ettiği gibi Konyaspor elbet bir gün şampiyonluk yaşayacaktır. İstikrar ve başarı herşeyden çok önemli. Bu şehirde yaşayan herkesin takıma destek olması gerekiyor.

‘KONYASPOR BÜYÜK ROL OYNADI’

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise, “Konyaspor’a gösterilen ilgi bizleri daha da ileriye taşıyacaktır. Kulüp başkanımızı tebrik ediyorum. Konyaspor Konya’mızın her zaman en önemli markalarından biri olmuştur. Konya’nın tanıtımında, gelişiminde Konyaspor her zaman önemli bir rol oynamıştır” diyerek düşüncelerini açıkladı.

İşte yeni yönetim

 “1- FATİH ÖZGÖKÇEN 2- NUH KAYGISIZ 3- HALİL ERDOĞAN 4- İSMAİL YAZICI 5- HAKAN FAYDASIÇOK 6- HAKKI POLAT 7- KAZIM KÜÇÜKÇÖĞEN 8- MEHMET AKCAN 9- MUAMMER AKIN 10- ÖMER DEMİRHAN 11- SERTAÇ TUZA 12- SÜLEYMAN OĞUZ 13- TARGUN POLAT 14- GÖKHAN ÇELİK 15- İLKER BABAOĞLU 16- İBRAHİM ŞAHİN 17- BURAK DAĞLI 18- KAMİL YÜCEL 19- ALİ CAMGÖZ 20- MEHMET ORHAN 21- SERKAN ABAZ 22- HASAN ÇIRAY 23- YUSUF SERCAN POÇAN

 

Editör: TE Bilişim