Ligin ikinci yarısına Antalya Belek’te, Adora otelde kamp yaparak hazırlanan yeşil-beyazlılar, 14 gün içerisinde yaptıkları yoğun antrenmanların yanı sıra üç hazırlık maçı oynadılar.  İlk maçta Almanya 2.i lig takımlarından Bielfeld’e 2-0 yenilen yeşil-beyazlılar, ikinci maçta Hollanda 1. lig takımlarından Williem’i Barbaros ve Tazameta’nın golleriyle 2-0 yendi. Kartallar, son hazırlık maçında ise, Rusya 1. Ligi'nin güçlü takımlarından Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı. 8. dakikada Musa Çağıran’ın golüyle 1-0 öne geçen Konyaspor, rakibin 85. dakikada Vladislav İgnatev ile attığı gole engel olamadı ve maçtan 11-1’lik beraberlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlıların 8. dakikada Musa Çağıran’ın kafa şutunda bir topları da direkten döndü. Mardan spor kompleksi dış sahada oynanan ve Yusuf Sayın, Yeliz Atalay, Gökçen Toprak hakem üçlüsünün yönettiği maçta Konyaspor şu kadro ile mücadele etti. Pawelek (Ercüment), Adnan, Erdinç, Dejan Kleny, Mehmet Sedef, Emre Yüksektepe, Musa Çağıran (Tolga Ünlü), Montano, Tazemeta, Peter (Mustafa Sayan), Hakan Aslantaş (Ali Dere) 8.dakikada Musa Çağıran'ın kafa vuruşu direkten döndü. Konyaspor’un Belek kampı dün sabah kahvaltısının ardından sona erdi ve futbolcular iki günlük izine çıktı. Bugün de dinlenecek olan Kartallar, Bursaspor ile 23 Ocak Pazar günü içi sahada oynanacak ikinci yarının ilk maçının hazırlıklarına Pazar günü akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapacakları antrenmanla başlayacaklar.
Ligin ilk yarısında beklenenden uzak bir görüntü veren ve ligin ikinci yarısında korkulu rüya görmek istemeyen Konyaspor’da kadronun takviyesi için çalışmalar sürdürülüyor. Ligin ilk yarısını düşme hattının içinde kapatan Yeşil-Beyazlılarda, arayışlar devam ediyor.
Forvet mevkisi için Fatih Tekke’yle anlaşamayan ve bu mevki için yeniden yurt dışından futbolcu düşünen Konyaspor’da dün sürpriz bir isim ile temasa geçildi. Forvet için temasta olunun futbolcunun ismini kamuoyuna sızdırmayan Yeşil-Beyazlıların orta saha için Antalyaspor’dan Ertuğrul Arslan ile el sıkışıldığı öğrenildi. 3.5 sezondur MedicalPark Antalyaspor'da forma giyen Ertuğrul Arslan, kendisine yapılan transfer tekliflerini değerlendirdiği ve Konyaspor’a olumlu yanıt verdiği bildirildi. Transfer görüşmesini doğrulayan Konyasporlu yöneticiler de önümüzdeki günlerde tecrübeli futbolcuyla sözleşme imzalanacağı açıkladılar. 31 yaşındaki futbolcuyla 1.5 yıllık mukavele imzalanacağı öğrenildi. Ertuğrul bu sezon 4'ü ilk 11'de olmak üzere 14 lig maçında forma giydi. Tecrübeli futbolcu 442 dakika sahada kalırken 2 sarı kart gördü.
Diğer yandan Konyaspor'un, Bursaspor’dan ayrılmayı düşünen Hüseyin Çimşir ile de temasa geçtiği bildirildi. Futbolcuyla her konuda anlaşan Yeşil-Beyazlıların bu transferi sorunsuz bitirmesi için Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın onayını bekliyor. 
Editör: TE Bilişim