Süper Lig’in ligin ilk haftasında Ankaragücü ile deplasmanda berabere kalarak sezonu açan Konyaspor, bu kez ise ikinci haftada Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Vaduz karşısında şok bir mağlubiyet alarak Avrupa Kupaları’na veda eden temsilcimiz arabam.com Konyaspor, Süper Lig’in ikinci haftasında İstanbul ekibi Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynanan müsabaka özellikle orta sahada büyük mücadeleye sahne oldu. İslami Dayanışma Oyunları nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun zemini büyük oranda hasar görmüş ve müsabakanın Eskişehir’de oynanması kararlaştırılmıştı.

‘TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI’

Biletlerin 1 lira olarak satışa sunulduğu Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda taraftarlar Konyaspor’u yalnız bırakmadı. Binlerce Konyasporlu taraftar, Anadolu Kartalı’nı 90 dakika boyunca destekledi. Konyaspor Teknik patronu İlhan Palut, sahaya Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner, Bytyqi, Rahmanovic, Michalak, Muhammet Demir ilk 11’ni sürdü.  Başakşehir’de Teknik Direktör Emre Belözoğlu’da Konyaspor karşısında Volkan Babacan, Caicara, Epureanu, Leo Duarte, Lima, Mahmut, Ndayishimiye, Deniz Türüç, Aleksic, Mounir, Szysz ilk 11’ni tercih etti.

‘KONYASPOR YİNE GOL ATAMADI’

Süper Lig’de iki hafta geçmesine rağmen Yeşil Beyazlılar, yine gol atamadı. Geçen hafta Ankaragücü müsabakasında 0-0 berabere kalan Konyaspor, Başakşehir ile de 0-0 kalarak gol orucuna devam etti. Gol yollarında son zamanlarda ciddi sıkıntı çeken Konyaspor geçtiğimiz günlerde ise Ugandalı forvet Uche Ikpeazu’ya imza attırmıştı.

‘PERFORMANS TAT VERMEDİ’

Konyaspor maçta ise rakip kalede genel anlamda etkili bir performans gösteremedi. 5. dakika da Konyaspor Zymer Bytyqi sol kanattan şut çekti top ise dışarı çıktı. 18. dakikada gole yaklaşan Konyaspor’da Amir’in kaleyi bulan şutu skoru değiştirmedi. Dakikalar 43’ü gösterirken Rahmanovic’in pasında Guilherme topu içeri çevirdi. Soner’in etkisiz vuruşunda top kalecide kaldı. Sol kanattan gol arayan Konyaspor, 53. dakikada Zymer Bytyqi’nin hızlı kontra atağında çektiği şut yine tabelayı değiştirmedi. Maçın son anlarında ise dakikalar 87’yi gösterirken Başakşehir’de Lima’nın skandal hatasını Konyaspor yine gole çeviremedi. Ceza sahası içine atılan pasta Rahmanovic araya girerek topu kaleye göndermek istedi fakat top direğin dibinden dışarı çıktı. Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi. Uzatmalarda da gol olmayınca Konyaspor Başakşehir ile 0-0 berabere kalarak 1 puanı kapmış oldu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim