Bu yıl üç kulvarda mücadele edecek olan temsilcimiz Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına bugün Erzurum’da devam edecek. Dün akşam saatlerinde Erzurum’a varan Konyaspor, bugün ise Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde tekrardan top başı yapacak. Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor’da takıma bir stoper bir de forvet oyuncusu almayı planlıyor. Abdülkerim Bardakcı’nın takımdan ayrılmasından sonra yerli olarak, Kahraman Demirtaş ile anlaşan Konyaspor, acil olarak kampa birde yabancı stoper kazandırmayı planlıyor. İleri uçta ise yırtıcı bir forvet almayı planlayan Konyaspor Avrupa takımlarıyla temaslarını sürdürüyor.

‘STOPER İÇİN YABANCI ARAYIŞISI SÜRÜYOR’

Stoperde ise kulislerde çıkan iddialara göre Konyaspor’da listenin başında Bröndby takımında forma giyen 28 yaşındaki 1.90 boyundaki stoper Andreas Maxsö ile Paris FC takımında oynayan 22 yaşındaki 1.85’lik stoper Axel Bamba geliyor. Daha önce Danimarka milli takım forması da diyen Andreas Maxsö, kariyerinde 282 maçta forma giydi. Maxsö hava hakimiyetindeki toplarda ön plana çıkarken, 11 gol atıp 6 asist üretme başarısı gösterdi. Maxsö’nün uluslararası değeri 2,5 milyon avro olarak gösteriliyor. Listenin diğer ismi ise Alex Bamba geliyor. Bamba ise kariyerinde 88 maça çıkarken 4 gol atma başarısı gösterdi. Bamba’nın daha genç olması daha avantaj sunarken, oyuncunun uluslararası piyasa değeri ise 1,2 milyon avro olarak ifade ediliyor.

‘FORVET İÇİN ARAYIŞ GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA’

Fenerbahçe'den olağanüstü toplantı kararı Fenerbahçe'den olağanüstü toplantı kararı

Daha önceki açıklamasında takıma forvet alacaklarını belirten Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, özellikle savunma arkasına koşu yapabilen ve ikili mücadelelerde yıkılmayan agresif bir forvet alacaklarını bildirmişti.  Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Konyaspor yönetimi kampa acil bir forvet yetiştirmeyi planlıyor. Yine kulislerde çıkan iddialara göre bonservisi elinde olan 26 yaşındaki Ganalı 1,75’lik forvet Emmanuel Boateng, 24 yaşındaki 1.87 boyunda olan İspanyol forvet Toni Martinez ve 29 yaşındaki 1,75’lik Norveçli forvet Fredrik Gulbrandsen geliyor. Yeşil beyazlılar ise bu oyuncularla temaslarını sürdürdüğü ifade ediliyor.

SAMET AKTAŞ