Temsilcimiz Arabam.com Konyaspor Süper Ligin 11. haftasında deplasmanda Yeni Adana Stadyumu’nda Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Süper  Lig’de heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Zirve yarışını ilgilendiren en önemli müsabakardan biri  bu hafta Adana Demirspor ile Arabam.com Konyaspor ile arasında oynandı.  Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde bu sezon ligde iyi bir performans sergileyen Konyaspor, deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaştı. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde üst sıraları hedefleyen Konyaspor, kritik Adana deplasmanından 1 puan ile dönmesini bildi. Çekişmeli geçen maçta Anadolu Kartalı’na golü ise 22. dakikada Mame Diouf getirdi. Ev sahibi Adana Demirspor’un golünü ise 32. Dakikada David Akintolı kaydetti.

PALUT İLERDE MAME TERCİHİ YAPTI

Teknik Direktör İlhan Palut sahaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Hadziahmetovic, Michalak, Endri, Bytyqi, Diouf ilk 11’ri ile çıktı. İtalyan Teknik Adam Montella yönetiminde Adana Demirspo ise: Ertaç, Svensson, Samet, Rakitskyi, Rodrigues, Stambouli, Ndiaye, Emre, Onyekuru, Belhanda, Akintola ilk 11’rini tercih etti. Bu maçla Konyaspor’da Mame Diouf ilk kez Konyaspor formasıyla ilk 11’re çıktı. Son haftaların formda ismi olan Muhammet Demir ise Konyaspor’da ilk defa kesik yedi.Maçın ikinci yarısı görev aldı. Geçtiğimiz Gaziantep FK maçında cezalı olan Francisco Calvo ise, yeniden ilk 11’re dönen isim olarak dikkat çekti.

İLK YARI NELER OLDU?

Maça iyi başlayan taraf ise ev sahibi takım Adana Demirspor oldu. Seyirci desteğinide arkasına iyi alan Adana Demirspor, Konyaspor kalesini ilk 20 dakika abluka altına almayı başardı. Dakikalar 8’i gösterirken, Emre Akbaba’nın şutunda top kaleyi bulmadı.  Dakikalar 14’ü gösterirken kalabalık gelen Adana Demirspor, Akintola ile gole yaklaşan taraf oldu. 17. dakikada Ndiaye Konyaspor kalesinde yine şansını deneyen taraf oldu. Adanaspor Konyaspor kalesinde gol ararken, temsilcimiz Konyaspor ise aniden geliştirdiği atakta golü buldu. Anadolu Kartalı 22. dakikada duran topta çıkan karambolden golü buldu. İçeriye gelen ortada Adil’in kafa vuruşunu tamamlayan Mame Diouf, Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Aradan geçen 10 dakikanın ardından ise bu kez Adana Demirspor golü bulan taraf oldu. 32. dakikada Emre Akbaba korneri kullandı. Akintola kafayı vurdu. Top çizgiyi geçerken Sehic çevirdi. Dönen topu Rakitskiy rakip filelerle buluşturdu.  İlk yarı ise 1- eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Temsilcimi Konyaspor maçın ikinci yarısına biraz daha kontrollü başlayan taraf oldu. 56. dakikada Konyaspor'da sağ kanattan çizgiye inen Guilherme'nin ceza sahasına yaptığı ortaya gelişine Oğulcan vurdu ancak kaleyi bulamadı. Top kalenin üstünden auta gitti. İkinci yarıya göre ataklarını sıklaştıran Konyaspor, dakikalar 63’ü gösterirken, Hadziahmetovic'in pasıyla Amilton ceza sahası içinde topla buluştu. Amilton tekrar ceza sahası yayında boş durumda olan Hadziahmetovic'e pası verdi. Boşnak futbolcunun şutu üstten dışarı gitti. Konyaspor bir kez daha gole yakışan taraf oldu. 80. Dakika Konyaspor'da Muhammet Demir topla buluştu ve Bruno Paz'a pas verdi Paz'ın uzak kale direğine doğru plase vuruşunu kaleci Ertaç son anda kurtarmayı başardı.

‘HAFTAYA RAKİP KASIMPAŞA’

Maçta başka gol olmayınca Konyaspor deplasmandan önemli bir puan çıkarmasını bildi. Bu sonuçla Konyaspor puanını 19’a yükseltti. Adana Demirspor ise puanını 22 yaptı. Konyaspor zirve yarışında gelecek hafta ise kendi evinde Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Adana Demirspor ise deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

TARAFTARLAR ADANA’DA YALNIZ BIRAKMADI

Kritik deplasmanda Konyaspor taraftarları ise takımlarını yalnız bırakmadı. Adana’ya gelen 1500 civarında Konyaspor 90 dakika boyunca Konyaspor’u destekledi. Maçta hem Konyasporlu hem de Anada Demirsporlu taraftarlar arasında dostluk rüzgarı esti. Tüm tribünlerden merhum futbolcu Ahmet Çalık içinde hep bir ağızdan sesler yükseldi.

HAKEMLER ADİL OLMAK ZORUNDA 

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig’de maç yöneten hakemlerin adil olmak zorunda olduğunu söyledi. Palut, VAR sisteminin adaletli bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Sıcak odalarında oturmasınlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Temsilcimiz Arabam.com Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile karşı kaşıya geldi. Kritik deplasmandan 1 puanla Konya’ya dönen Anadolu Kartalı’na puanı ise Mame Diouf kazandırmıştı. Bir önceki müsabakada Gaziantep maçında kritik hakem hataları nedeniyle mağdur duruma düşen Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, geçen haftaki sessizliğini ise bu hafta bozdu. Palut, hakemlerle alakalı bir soruya, onların adil olması gerektiğini ifade etti. Normal hataları kabullenebileceğini, fakat maçın kaderini etkileyen kararlarda VAR sisteminin adaletli kullanılması gerektiğini anlatan Palut, “Sıcak odalarında oturmasınlar. Maçı adaletli bir şekilde yönetsinler. Konyaspor’un lehine ya da aleyhine karardan önce adalet olmalı. Adalet herkes için şart” diyerek geçen haftaya vurgu yaptı.

‘1 PUANI KAZANÇ OLARAK GÖRMEMİZ GEREKİYOR’

Palut, Adana Demirspor’un özel oyunculara sahip olduğunu ifade etti. Zor bir deplasmanda geldiklerinin farkında olduklarını kaydeden Palut, “Bunun bilincinde bir maça çıktık. Seyir zevki yüksek bir mücadele oldu. Maçın ilk dakikalarında Adana Demirspor’un yüksek temposunu durdurmaya çalıştık. Maçın ilk yarısında rakibin öne çıktığı anlar oldu. İkinci yarı ise biraz daha dengeli bir mücadele sergiledik. Takım olarak zaman zaman topa daha fazla sahip olduğumuz anlar oldu. Pozisyona girme açısından ise rakip bizden daha iyiydi. Keyifli bir maç olduğunu düşünüyorum. Bizim ve rakibinin geliştirdiği pozisyonlara baktığımız zaman bunun kendi adımıza, yani 1 puanı kazanç olarak görmemiz lazım. Tabi ki buradan 3 puan ile ayrılmak isterdik ama 1 puan da bir kazançtır” dedi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim