Teknik Direktör İlhan Palut gözetiminde yeni sezon hazırlıklarına önceki gün başlayan Konyaspor’da antrenmanlar tam gaz devam ederken, yeşil beyazlılar yeni sezona bomba gibi bir giriş yapmak istiyor. Anadolu Kartalı Konyaspor yeni sezon hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Bu yıl hem Süper Lig’de hem de Avrupa’da daha iddialı bir konuma gelmek isteyen Konyaspor’da bir yandan da Teknik Direktör İlhan Palut’un vermiş olduğu teknik raporlar doğrultusunda transfer çalışmalarını da yönetim tarafından yürütülüyor. Türkiye başta olmak üzere Avrupa’da da transfer çalışmalarına devam eden Konyaspor, takıma en az maliyetle en iyi oyuncular kazandırma amacında.

‘İKİ İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR’

Türkiye’de Konyaspor’un transfer etmek istediği oyuncuların başında lig düşen Göztepe’de ayrılmaya sıcak bakan genç kaleci İrfan Can Eğribayat ile şartlar oluşursa Halil Akbunar yer alıyor. Yabancı kuralının geçen yılda olduğu gibi bu sezonda aynı şekilde devam edeceğini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir sezon sonrası ise kuralda nasıl bir değişikliğe gideceği ise bilinmiyor. Yeşil-beyazlılar özellikle yerli transferlere daha sıcak bakarken, ilerde en az iki futbolcudan birinin takıma kazandırılması bekleniyor. İrfan Can ve Halil Akbunar için Trabzonspor’un da nabız yokladığı ifade ediliyor.

‘ONLARDA AYRILMAYA SICAK BAKIYOR’

Bu yıl Süper Lig’e veda eden İzmir temsilcisi Göztepe’de takımdan ayrılmaya sıcak bakan oyuncuların başında İrfan Can ile Halil Akbunar gelirken, buda Konyaspor’da olası bir transferde elini daha da güçlendiriyor. 1.93 boyunda olan ve U-21’de Türkiye forması da terleten 23 yaşında ki İrfan Can gelecek vaat eden futbolcuların başında geliyor. 28 yaşında olan Halil Akbunar ise yine alt ligde oynamaya sıcak bakmazken, sadece Konyaspor değil, diğer takımlarında ilgisini çekiyor. Göztepe ile bu sezon 34 maça çıkan Halil Akbunar, 5 gol atıp 7 asist yapma başarısı göstermişti.

‘OYUNCULARA LAKTAT TESTİ’

Öte yandan 2022-2023 sezonu hazırlıklarına Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde yaptığı antrenmanlarla devam eden Konyaspor’da futbolculara laktat testi uygulandı. Teknik Direktörİlhan Palut, yardımcı antrenörler ve sağlık ekibinin gözetiminde dört grupta gerçekleştirilen test sonrasında laktik asit seviyeleri takip edilerek, kondisyon durumları ve dayanıklılık kapasiteleri belirlenecek. Ardından ise futbolcuların bireysel antrenman programları hazırlanacak.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim