Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da sezon sonunda sözleşmesi sona erecek stoperler Abdülkerim Bardakcı ve Ahmet Çalık ile sözleşme yenilendi. Uzun süredir merak edilen ve gündem konusu olan bu süreç, mutlu sonla noktalandı. Anadolu Kartalı, Ahmet Çalık ile 3 yıllık, Abdülkerim Bardakcı ile de 3+1 yıllık sözleşme imzaladı

Konyaspor’da yılan hikayesine dönen Abdülkerim Bardakcı ve Ahmet Çalık ile sözleşme yenileme konusu son buldu. Dün Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında başarılı stoperlerin sözleşmeleri uzatıldı. Ahmet Çalık ile 3 yıllık sözleşme imzalanırken, Abdülkerim Bardakcı ile de 3+1 yıllık sözleşme imzalandı.

İmza öncesinde Konyaspor gündemine ilişkin konuşan Başkan Fatih Özgökçen, genel anlamda bir bilgilendirmede bulunurken, şunları söyledi: “13 hafta itibariyle takımımız oynadığı oyun taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Bu noktada hem yönetim olarak hem teknik ekip olarak hem de futbolcu arkadaşlarımız gereken mücadeleyi gösteriyorlar. Bu da bizi memnun ediyor. En azından arzu ettiklerimiz ve isteklerimiz sahaya yansıyor. 100.yılımızı yaşıyoruz. Tabii ki önemli bir senemiz. Türkiye’de birçok spor kulübü 100.yılını yaşamadı. Bu noktada da önemli çalışmaları yapmanın içindeyiz. Konyaspor kulübü ne kadar başarılı olursa o kadar ülke gündeminde ismimiz yer alır. Başarılı olabilmek için geçmişiyle barışık, bu şehre hizmet etmiş kişilerle birlik ve berbaerlik içerisinde hareket etme zorunluluğunu başından beri söylüyorduk. Bunun da söylemle kalmaması için geçtiğimiz günlerde bunu çalışmasını yaptık. Kulübümüze hizmet etmiş, hayatta olan tüm başkanlarımızı Çaykur Rizespor maçına davet ettik. Büyük bir kısmı davetimize icabet etti. Sağlık sorunları ve özel nedenlerden dolayı katılamayanlar oldu ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu noktada kulübümüz için emek vermiş herkesi ağırlamaya, kucaklamaya devam edeceğiz. 100.yılın gerekliliği bunu gerektirir.”

TAKIM OYUNU OYNUYORUZ

Süper Lig’de geride kalan 13 haftayı değerlendiren Fatih Özgökçen, teşekkür etti. Özgökçen, “13 hafta sonunda futbol olarak iyi bir takım oyunu oynuyoruz. Takımımızı motive eden maçlara hazırlayan başta İlhan hocamız olmak üzere teknik heyette yer alan herkese ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ileriki maçlar için de çalışmalarına devam edeceklerdir. Desteklerimiz teknik heyetimize fazlasıyla olacaktır.” ifadelerini kullandı.

FEDAKARLIK GÖSTERDİLER

Ahmet Çalık ve Abdülkerim Bardakcı’nın sözleşme uzatmalarıyla alakalı da konuşan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, “Göreve geldiğimizde söylediğimiz gibi; Yapacağımız transferlerde ve bundan sonraki süreçte yapacağımız transferlerde, Konyaspor’un menfaatlerini hep en üst düzeyde tutacağımızı belirtmiştik. Kulübümüzün yanı sıra futbolcularımızın da menfaatleri ana unsurlarımızdandır. Hem Abdülkerim hem de Ahmet sözleşme uzatılması konusunda maddi ve manevi bize yardımcı oldular. Konyaspor’un menfaatlerini düşündüler ve yeri geldi kendi menfaatlerinden taviz verdiler. Her ikisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözleşme yenileyen diğer arkadaşlarımız gibi onlarda büyük fedakarlık gösterdiler. Ailelerine, menajerlerine teşekkür ediyorum. İnşallah Konyaspor bu birlik ve beraberlikle daha iyi yerlere gelecektir.” diyerek sözlerini noktaladı. 

Basın bilgilendirme toplantısı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

İLHAN ATLI  

Editör: TE Bilişim