Diouf’un gecesi!

Zirve yarışını elden bırakmak istemeyen temsilcimiz Arabam.com Konyaspor kritik Trabzonspor deplasmanından 1 puanla dönmesini bildi. 2-0 geriye düşen Anadolu Kartalı 45+8 ile 54. dakikada Mame Diouf’un attığı gollerle müsabakadan beraberlikle ayrıldı.    

Temsilcimiz Arabam.com Konyaspor Süper Lig’in 13.haftasında deplasmanda Karadeniz ekibi Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde son haftalarda önemli puan kayıpları yaşayan Anadolu Kartalı bu kez deplasmanda Trabzsonspor’a konuk oldu. Ligde son 4 maçını kazanamayan Konyaspor daha önce, Gaziantep FK, Antalyaspor, Adana Demirspor ve Kasımpaça maçlarında puan kaybı yaşamıştı. Sakatlığı nedeniyle Endri Çekici’den yoksun sahaya çıkan temsilcimiz Konyaspor sahaya;  Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Paz, Soner, Hadziahmetovic, Michalak, Bytyqi, Mame Diouf ilk 11’ri ile çıktı. Maçta Konyaspor deplasmandan 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2 bereberlikle ayrıldı. Konyaspor’un golleri 48+8 ve 54’de Mame Diouf’tan geldi. Trabzonspor’un penaltı gollerini ise Bakasetas 14 dakika da Trezeguet ise 27’inci dakikalarda attı.

‘MUHAMMED DEMiR FORMA GiYEMEDi’

Abdulah Avcı yönetimindeki Trabzonspor ise Konyaspor karşısına; Uğurcan, Hüseyin, Bartra, Hugo, Denswil, Gbamin, Hamsik, Bakasetas, Abdülkadir, Trezeguet, Maxi Gomez  ile sahaya çıktı. Zorlu mücadele öncesinde Yeşil-Beyazlılar'a kötü haber geldi. Maç öncesi Konyaspor'un golcüsü Muhammet Demir’den bir kötü haber geldi. Yıldız oyuncu maç öncesi sakatlandı. Anadolu Kartalı’ndan yapılan açıklamada sağ arka uyluk adalesinde ağrı hisseden tecrübeli forvetin maç kadrosundan çıkarıtıldığı bildirildi.

‘KONYASPOR KALESİNDE TEHLİKELİ ATAKLAR’

Maça iyi başlayan taraf ise ev sahibi Trabzonspor oldu. Konyaspor sahasına özellikle ilk 25 dakika oyunu yıkan Karadeniz ekibi, Trezeguet ile Konyaspor kalesinde tehlikeli ataklar oluşturdu. Dakikalar 7’yi gösterirken Trezeguet ile Konyaspor kalesine sol çaprazdan gelen şutu kaleci İbrahim Sehic son anda kornere çeldi. 12' Trabzonspor sağ kanattan korneri kullandı, ceza alanındaki karambolde Adil, Trezeguet'e müdahalede bulundu. VAR kontrolü sonrasında hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Trabzonspor dakikalar 15’i gösterdiğinde Bakasetas’ın penaltı golüyle Konyaspor kalesinde golü bulan taraf oldu. Konyaspor kalesinde ataklarını sıklaştıran Konyaspor, dakikalar 27’yi gösterirken bir penaltı daha kazandı. Ceza sahası dışında Trabzonspor’dan gelen şutu eliyle engelleyen Michalak’ın pozisyonunda hakem Zorbay Küçük bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Michalak pozisyonda el gereği sarı kart görürken, Trabzonspor’da Trezeguet penaltıdan takımını 2-0 öne geçirdi. Dakikalar 32’yi gösterirken Zymer’in ceza sahası dışından uzaktan şutunu Uğurcan çıkardı. Konyaspor Trabzonspor kalesinde ilk yarıda pek bir varlık gösteremedi. Maçın sonuna 8 dakika ilave edildi. İlk yarının bitmesine saniyeler kala Konyaspor’da Mame Diouf’un ceza sahası dışından çektiği mükemmel şutu gol oldu. Konyaspor 48+8’de Mame’nin ayağından gelen golle durumu 2-1’re getirdi. İlk yarı ise böyle sonuçlandı.  

YEŞiL BEYAZLILAR iKiNCi YARI DAHA ETKiLi OLDU’

 İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, ilk yarıya göre ikinci yarıda daha dengeli bir mücadele sergiledi. İkinci yarıya istekli başlayan Konyaspor, yine Mame Diouf’un ayağından gelen golle durumu 2-2’ye getirdi. Konyaspor’da hızlı kontra atağa çıkan Amir Hadziahmetovic sol kanattan çizgiye inerek topu, içeri çevirdi, Uğurcan'ı geçen topu zor pozisyonda Diouf ağlara gönderen isim oldu. Zaman zaman Uche Ikpeazu ve Mame Diouf ile  kontra ataklar ile Trabzonspor kalesinde tehlikeli ataklar oluşturmaya çalıştı.

KONYASPOR KIZARDI

 Konyaspor’un güçlü forveti Uche Ikpeazu 79 ve 82. Dakikalarda gördüğü sarı kartlar nedeniyle takımını 10 kişi bıraktı. Zorbay küçük Ugandalı forveti ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan attı. Konyaspor’un 10 kişi kalmasıyla birlikte ataklarını sıklaştıran Trabzonspor yeşil beyazlıların kalesinde gol aradı. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde Bartra, Uğurcan'ın müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı, Zorbay Küçük üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrası Küçük, bir önceki pozisyonda Bartra elle oynadığı için penaltı kararını iptal etti. Konyaspor uzatmalarla birlikte 19 dakika eksik oynadığı Trabzonspor deplasmanından 1 puan koparmasını bildi. Bu sonuçla Anadolu Kartalı puanını 21’e yükselti. Anadolu Kartalı gelecek hafta sonu Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

SAMET AKTAŞ



 

Editör: TE Bilişim