Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçları tamamlandı. Haftanın kapanış maçında İstanbulspor, sahasında Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup etti. Konuk ettiği Kasımpaşa'yı 1-0 yenen ve biri hükmen galibiyet olmak üzere üst üste 14. kez kazanan Galatasaray, puanını 60'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Ligde bu hafta oynanan 7 karşılaşmanın 5'ini ev sahibi takımlar kazanırken, 1'inden konuk ekip galip ayrıldı. Bir müsabaka ise berabere tamamlandı. Yapılan maçlarda takımlar toplam 21 kez ağları havalandırdı.

SONUÇLAR ŞÖYLE OLUŞTU

Süper Lig'in 25. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle: Bitexen Giresunspor-VavaCars Fatih Karagümrük: 2-2 Fraport TAV Antalyaspor-Yukatel Kayserispor: 4-0 Galatasaray-Kasımpaşa: 1-0 MKE Ankaragücü-Corendon Alanyaspor: 2-0 Trabzonspor-Adana Demirspor: 4-1 Medipol Başakşehir-Beşiktaş: 0-2 İstanbulspor-Demir Grup Sivasspor: 3-0 NOT: Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK'nin ligden çekilmesi nedeniyle HangiKredi Ümraniyespor ile Arabam.com Konyaspor bu hafta hükmen galip ilan edildi. Fenerbahçe ise haftayı bay geçti.

KONYASPOR İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

Süper Lig’in 26. haftasında ise Konyaspor, kendi sahasında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Galatasaray’ı konuk edecekken bu kritik maç ayrı bir önem taşıyor. Konyaspor geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep FK ile Hatayspor’un ligden deprem nedeniyle çekilmesinin ardından hanesine otomatikman 3 puan yazdırmıştı. Ligde 9 haftadır galibiyet alamayan Konyaspor, son 5 haftada da ise gol sevinci yaşayamamıştı.

AVERAJ DÜZELDİ

Konyaspor’un yaşadığı üst üste puan kayıpları tedirginlik oluştururken, Konyaspor Galatasaray’ı mağlup etmenin hesaplarını ve hanesine mutlak 3 puan yazdırabilmeyi hedefliyor. Konyaspor ligde geriye kalan haftalarda 27 maçta, 7 galibiyet 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet almıştı. Rakip kalelere 27 gol atan Konyaspor, kalesinde ise 26 gol gördü. Geçen haftayı BAY geçerek hükmen 3-0 galip sayılan Konyaspor, böylece averajı da düzeltmiş oldu.

‘PUANLAR BİRBİRİNE YAKIN’

Lig görünümünde ise alt sıralarındaki karışıklık dikkat çekiyor. Ligde kalma mücadelesi veren takımların birbirine olan puan yakınlığı ise dikkatlerden kaçmıyor. 18. sırada yer alan Ümraniyespor ile 9. sırada yer alan Konyaspor arasında 10 puan fark bulunuyor. Konyaspor’un hemen altında yer alan Karagümrük’ün 30, Antalyaspor’un 28, Alanyaspor’un 28 puanı bulunuyor. UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden Sivasspor’un ise 24 puanı var. Konyaspor, Galatasaray maçını kazanarak alt sıralar ile farkı açmak istiyor.

‘TAKIMA FİZİKİ YÜKLEMELER YAPILIYOR’

Aleksander Stanojevic yönetiminde çalışmalarını sürdüren Konyaspor taktik çalışmalarının yanı sıra, salonda kuvvet çalışması da yaptı. Sırp Teknik Adam özellikle oyuncularını fiziki açıdan Galatasaray maçına daha hazır hale getirmek istiyor.

26. HAFTA PROGRAMI BELLİ OLDU

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında yapılacak maçların programı şöyle:17 Mart Cuma:  20.00 Arabam.com Konyaspor-Galatasaray (MEDAŞ Konya Büyükşehir) 18 Mart Cumartesi: 13.30 Kasımpaşa-HangiKredi Ümraniyespor (Recep Tayyip Erdoğan),  16.00 Adana Demirspor-Fraport TAV Antalyaspor (Yeni Adana), 19.00 Beşiktaş-İstanbulspor (Vodafone Park), 19 Mart Pazar:  16.00 Demir Grup Sivasspor-MKE Ankaragücü (Sivas 4 Eylül) 16.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Başakşehir (Atatürk Olimpiyat) 19.00 Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe (Kırbıyık Holding) NOT: Bitexen Giresunspor haftayı bay geçecek. Trabzonspor ile Kayserispor ise Hatayspor ve Gaziantep FK'nin ligden çekilmesi gerekçesiyle 26. haftada hükmen galip ilan edilecek.

 Konyaspor özellikle Aleksander Stanojevic yönetiminde ilk resmi maçını kazanmak istiyor

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim