Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Temsilcimiz arabam.com Konyaspor, bu hafta ise İstanbul temsilcisi Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. UEFA Konferans Ligi üçüncü ön eleme turunda Vaduz’a kendi sahasında mağlup olan Konyaspor, bundan sonra ise Süper Lig’e odaklanacak. İlhan Palut ve yardımcı antrenörler gözetiminde çalışmalarını tamamlayan Anadolu Kartalı, zemin nedeniyle Eskişehir’de oynanacak maç için beklemeye geçti. Bu doğrultuda Konyaspor, Büyükşehir Belediye Stadyumu zemininin elverişsiz olması nedeniyle Eskişehir’de Yeni Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Müsabaka ise 19:15’de başlayacak

‘BAŞAKŞEHİR ÜSTÜN’

23. randevu Konyaspor ile Başakşehir, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 23. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 22 maçta Konyaspor 3 kez sahadan galip ayrılırken, Başakşehir ise 11 defa rakibini mağlup etti. 8 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 18 kez gol sevinci yaşarken, Başakşehir 37 defa fileleri havalandırdı. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Konya’da oynanan maçı Konyaspor 2-1 kazanmış, İstanbul’daki mücadeleden de Başakşehir 2-1’lik skorla galip ayrılmıştı.

‘SAKA DÜDÜK ÇALACAK’

 Mücadelede hakem Sarper Barış Saka düdük çalacak. Saka’nın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Özgür Ertem yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Oğuzhan Çakır olacak. Antalya bölgesi hakemi olan Sarper Barış Saka Süper Lig’de 29 maç yönetti. Bu maçların 15’ini ev sahibi, 6’sını ise deplasman takımları kazandı. 8 maç ise berabere sona erdi. Sarper Barış Saka en son Konyaspor’un 21 Mayıs 2022 tarihinde Süper Lig’de oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Beşiktaş maçında görev aldı.

‘ERTELEME TALEBİ KARŞILIK BULMADI’

Konyaspor Kulübü, saha ve zeminin uygunsuzluğu nedeniyle maç erteleme taleplerinin Medipol Başakşehir tarafından kabul edilmediğini, bunun yerine maçın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanmasına karar verildiğini duyurdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF Maç Planlama Müdürlüğünce MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda zemin ve saha incelemesinde bulunulduğu belirtildi. İnceleme sonucunda mevcut zemin koşullarının sporcu sağlığını tehdit ettiğinin ve futbol oynamaya müsait olmadığının raporlandığı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

‘TARAFTARLARIN DİKKATİNE’

 "İnceleme ve raporlama doğrultusunda yaptığımız erteleme talebimiz, Medipol Başakşehir tarafından kabul edilmemiştir. TFF'nin aldığı karara göre, Medipol Başakşehir maçımız 15 Ağustos Pazartesi günü saat 19.15'te Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanacaktır. Maç bileti satın alan taraftarlarımız, ücret iadelerini Passolig gişelerinden alabilirler. Eskişehir'de oynanacak karşılaşmanın biletleri 1lira olup en kısa sürede satışa çıkacaktır. Kombinesi olan taraftarımızın Passolig kartlarına karşılaşmanın bileti tanımlanacaktır." Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Konyaspor-Medipol Başakşehir karşılaşması 15 Ağustos Pazartesi günü MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacaktı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim