Süper Lig’de 26. hafta heyecanı başlıyor. Teknik Direktör Aleksander Stanojevic, yönetiminde hafta içi boyunca taktik çalışmalara ağırlık veren Konyaspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye geçti. Stanojevic yönetiminde fiziki açıdan Galatasaray’a karşı direnç göstermek isteyen Konyaspor, bu maçla birlikte resmi olarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Son zamanlarda sıkıntılı süreç geçiren Konyaspor, Aslan’ı Konya’da avlamak istiyor.

‘KONYASPOR İYİ HAZIRLANDI’

Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde günde çift idman yaparak çalışan Konyaspor, ligde çıkış yakalamanın hesaplarını yapıyor. Topladığı 31 puan ile ligin 9. sırasında yer alan Konyaspor, alt sıralardan kurtulmak isterken taraftarlarında desteği ile Galatasaray’ı Konya’dan eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.

‘TAKIM TAM KADRO AMA 1 EKSİK VAR’

Konyaspor, Galatasaray karşısına ise tam kadro ile sahaya çıkacağı öğrenildi. Konrad Michalak dışında eksiği bulunmayan Konyaspor, Galatasaray’ın karşısına ofansif bir 11 ile çıkmayı planlıyor. Konyaspor’da kalede tecrübeli file bekçisi İbrahim Sehic olacak. Sağ bekte ise Ahmet Oğuz, stoperlerde Adil Demirbağ, Francisco Calvo, Sol bekte ise Guilherme Stya görev yapacak.

‘YEŞİL BEYAZLILARDA 11 ŞEKİLLENDİ’

İspanyol Orta Saha oyuncusu Pozuelo ile oyun kurmayı planlayan Konyaspor’da Andreas Buhalakis ise merkez orta sahada görev yapacak. Kanatlarda ise Monero ile Muric’in görev alması bekleniyor. İlerde ise Konyaspor’da Mahir Emreli ile Mame Diouf’un görev alacağı belirtiliyor.

‘LİGDE 44. MAÇ’

Galatasaray ile Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 17 Mart Cuma günü 44. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 43 maçta sarı-kırmızılılar 31, yeşil-beyazlılar 4 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın 82 golüne, Konyaspor 28 golle karşılık verdi.

KONYA'DAKİ MAÇLAR

Galatasaray, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı 21 maçta galibiyet sayılarında 13-4 önde bulunuyor. İki takım, Konya'daki 4 müsabakada ise berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, rakip sahada Konyaspor ile oynadığı son 2 maçı kaybetti. Galatasaray'ın deplasmanda bulduğu 31 gole karşılık, Konyaspor sahasında 12 gol atabildi. İki ekip arasında Konya'da oynanan 21 maçın 14'ünde Konyaspor, 5'inde ise Galatasaray gol sevinci yaşayamadı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki 4 galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0, birini de 4-3'lük skorla aldı.

GALATASARAY’DA EKSİKLER VAR

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Dries Mertens ve Fredrik Midtsjö ile sarı kart cezalısı Victor Nelsson, karşılaşmada takımlarındaki yerini alamayacak. İstanbul temsilcisinde Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu ise sarı kart görmeleri halinde, 27. haftadaki Adana Demirspor mücadelesi öncesi cezalı duruma düşecek.

SON 17 RESMİ MAÇI KAZANDI

 Galatasaray, biri hükmen olmak üzere son 17 resmi maçından galip ayrıldı. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bileği bükülemeyen sarı-kırmızılı ekip, 23 Ekim 2022'de 2-2 sona eren Corendon Alanyaspor maçından sonra çıktığı tüm maçları kazandı. Ligde üst üste 14 maçını kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda da çıktığı 3 mücadeleden galibiyetle ayrıldı.

‘SARI KIRMIZILI EKİP FORMDA’

Galatasaray, bu süreçteki hükmen galibiyetini ligin 24. haftasında, depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK'ye karşı aldı. Sarı-kırmızılılar, aldığı 14 galibiyetle Süper Lig'de üst üste en fazla maç kazanan takım rekorunun yeni sahibi oldu. Galatasaray, Süper Lig'de en çok gol atan 2. takım olurken, kalesini en iyi savunan ekip olarak dikkati çekiyor.

DÜDÜK ZORBAY KÜÇÜK’TE OLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde 26. hafta maçlarını yönetecek hakemlerde belli oldu. Buna göre Konyaspor-Galatasaray maçını Zorbay Küçük yönetecek.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim