Süper Lig’de 17. hafta heyecanı sona erdi. Konyaspor Sivasspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan yeşil beyazlıların teknik direktörü İlhan Palut oyunu nefatife çevirdiklerine işaret etti.  Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, berabere kaldıkları Sivasspor’a karşı kazanmaları gerektiğini belirterek, kazanılması gereken bir maç nasıl bitirebilir, negatif anlamda dersini verdik” dedi.

‘KAZANMAMIZ GEREKİYORDU’

Palut, “Kazanmamız gerekiyordu, maç öncesi plan buydu. Sahanın içine baktığımız zaman da kazanmamız gereken bir maç olarak oyun devam etti. Ama kazanılması gereken bir maç nasıl bitirebilir, negatif anlamda dersini verdik. 2 puan kaybettik. Futbol maalesef bazen değerlendirme zamanı bile bırakmıyor. 3 gün sonra maçımız var ve tekrar bir şekilde bugün ne kadar üzülmüş olsak da, kazanmaya çok yakın olduğumuz maçtan 1 puanla ayrılıyor olsak da yarın itibariyle Karagümrük maçının hazırlıklarına başlayacağız” dedi.

‘VAR AÇIKLAMASI’

Palut, bir gazetecinin VAR odası kayıtlarının yayınlanmasıyla ilgili sorusuna ise, “Türk futbolunun marka değeri anlamında şu anda açıklamalar fırtınası, VAR kayıtlarının dinlenmesi tamamen saha içinden ülke futbolunu koparmaya doğru gidiyor. Bundan çok da memnun değilim, rahatsızım. Bazı sorunlar ve hatalar oluyor ama inşallah tez zamanda çözülür. ‘VAR kayıtlarında ne var?, VAR hakemi ne demişti?, biz de bir açıklama yapalım, hakkımızı koruyalım’ gibi algı fırtınası inşallah bir an önce biter ve ligimizin marka değerini artıracak en doğru yer olan saha içine, futbola döneriz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘RIZA HOCA 1 PUANDAN MEMNUN’

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bütün eksikliklerine ve Galatasaray maçında yaşanan olaylara rağmen Konyaspor deplasmanında puan almalarının kendileri için bir avantaj olduğunu belirtti. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda Konyaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maça ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Konya deplasmanın çok zor olacağını bildiklerini ifade eden Rıza Çalımbay, “Dünya Kupası arasında da çok iyi hazırlandık. Kasımpaşa ile deplasmanda 3 puan aldık. Arkasından oynadığımız olaylı Galatasaray maçında da bize göre orada da puanımız vardı. 1 veya 3 puan kesin vardı. Sonra da zor bir deplasmana geldik” dedi.

‘KONYASPOR KALİTELİ BİR KULÜP’

Konyaspor’un kaliteli bir takım olduğunu kaydeden Çalımbay, “Konyaspor takımı çok iyi bir takım. Bu maçın zor olacağını biliyorduk, çok eksiğimiz vardı. Maçın devre arasında Gradel’i çıkarmak istedik çıkmadı. Onun da sakatlığı vardı ama 5 dakika oynatıp onu da çıkarttık. Bütün bu eksikliklere, hafta içi yaşadığımız olaylara rağmen buradan puan çıkarmak bizim için bir avantaj tabii ki. Şimdi kalan son maçımız, bizim için final gibi bir maçlardan birisi Kayserispor maçı. Onu da iyi bir şekilde kapatmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün birçok pozisyon oldu, penaltı pozisyonları oldu, fauller oldu hakem soğukkanlılıkla maçı yönetti. Kendisini tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SON HAFTALAR TATMİN ETMEDİ’

Konyaspor Sivasspor maçının ardından ise temsilcimiz yeşil beyazlılar geriye kalan haftalarda Süper Lig’de en çok berabere kalan takım oldu. Toplamda 16 maça çıkan Anadolu Kartalı bu maçlarda 6 galibiyet aldı. Rakipleri ile tam 8 kere berabere kalan Konyaspor, sahadan 2 defa boynu büyük ayrılan taraf oldu. Konyaspor’u 8 beraberliğin ardından, 6 beraberlikle Adana Demirspor, Alanyaspor ve Sivasspor takip etti.  Rakip kalelere 20 gol atan Konyaspor kalesinde ise 7 gole engel olamadı. Anadolu Kartalı Süper Lig’in ilk 6 haftasında gol yemeyerek, kendi adına büyük bir rekora imza atmıştı.

‘SAVUNMA SOS VERİYOR’

Ligin ilk 6 haftasında fırtına gibi esen Konyaspor, kalesine gole kapatmış rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurmuştu. Konyaspor, Dünya Kupası’na verilen ara sonrası lige tekrar dönmesiyle birlikte özellikle bireysel hatalardan kaynaklı puan kayıpları yaşamıştı. Yaşanan bireysel hatalar Konyaspor’un kale olarak adlandıran savunmasında aksaklıklar oluşturdu.

‘ZYMER ve SEHİC FORMA GİYEMEDİ’

Konyaspor’un önemli kanat oyuncusu olan Zymer, sakatlığı nedeniyle Sivasspor karşısında forma giymedi. Konyaspor’dan maç öncesi yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti, “Süper Lig’in 15. Haftasında oynadığımız Alanyaspor maçında sakatlanan kalecimiz İbrahim Sehic ve futbolcumuz Zymer, gerçekleştirdiğimiz son antrenmanda kendilerini denemiş, ağrılarının devam etmesi üzerine Sivasspor maç kadrosundan çıkarılmıştı” dendi. Oyuncuların tedavileri devam ederken, haftaya oynanacak olan Fatih Karagümrük maçına yetiştirilmesi planlanıyor. Yine takımdan bir süredir uzak olan Endri Çekici’de uzun bir aranın ardından Sivasspor karşısında forma şansı elde eden oyunculardan oldu. Endri maçın ikinci yarısında görev yaptı.

‘TRİBÜNLER DOLMUYOR’

Geçen sezona göre Konyaspor daha düşük seyirci sayısı ile oynuyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ortalama seyirci rakamlarında 9 bin kişiyi tutturan Konyaspor’da her geçen gün seyirci sayısı da azalıyor. Konyaspor-Sivasspor karşılaşmasını 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda sadece 6 bin civarında takip etti. Müsabakaya 25 civarında Sivasspor taraftarı da geldi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim