Dünya Kupası’na verilen arayı iyi değerlendirmek isteyen temsilcimiz Konyaspor, geçtiğimiz günlerde Konya’da hazırlıklarına başlamış, ardından ise çalışmaları için kardeş ülke Bosna Hersek’e gelmişti. Konyaspor Zeljeznicar ile oynadığı mücadeleden ise 2-1 galip ayrıldı.  Konyaspor’un gollerini ise, 9 ile 11’inci dakikalarda Uche ile Pavicic kaydetti. Maçta asıl kazanan ise dostluk oldu. Bosna ile Türkiye halkı maç öncesi birlik ve beraberlik görüntüsü verdi. Maçta oyuncuların hırslı olduğu dikkatlerden kaçmazken, Süper Lig öncesi Konyaspor olumlu sinyaller verdi.

‘GÜZEL BİR MAÇ OLDU’

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Bosna’dan memnun bir şekilde ayrıldıklarını açıkladı. Dostluk adına güzel bir karşılaşma olduğunu kaydeden Palut, “Bizim için sezona verilen arada, yeni periyot öncesi, hazırlıktan öte bir karşılaşmaydı. Çünkü iki ülke arasındaki dostluk zaten üst seviyede. Bunu sportif anlamda, pekiştirme adına güzel bir maç oldu. Biliyorsunuz ki, Konyaspor takımının balkan kökenli oyuncularla, intibakı uyumu her zaman iyi olmuştur.

‘HEM KÜLTÜREL HEM SPORTİF’

 Palut sözlerini şöyle sürdürdü, “O noktada bizim için önemli bir maçtı. Maça geldiğimiz zaman iki takım içinde güzel bir maç oldu. Dönem dönem tempo yükseldi. Dönem dönem Süper Lig görünümüne büründü. Burada zaten hazırlık maçında skor hiç önemli değil. Bizim için kültürel anlamda güzel bir gezi oldu. Ayrıca güzel bir antrenman maçı oldu. Onun için buradan memnun bir şekilde ayrılıyoruz. Rakibe ligin geri kalan maçlarında başarılar diliyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘BAŞKANDAN TRANSFER MESAJI’

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Zeljeznicar maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Kupası’na verilen arayı takım olarak iyi değerlendirmek istediklerine işaret eden Özgökçen, takımın Antalya’da 10 günlük kamp yapacağını ve Bosna Hersek statüsüne sahip transfer olabileceğini ifade etti. İşte o açıklamanın satır başları; “Bosna Hersek Türkiye için çok önemli bir ülke. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Bosna’ya geldiğimiz zaman kendi evimizde gibi hissettik. İkinci evimize gelmiş gibi olduk. Sportif manada baktığımız zaman bütün oyuncularımızı görme fırsatımız oldu. Teknik ekibimiz bütün oyuncularımızı oynattı. Görmediğimiz oyuncularımızı gördük. Şahsen ben çok memnun oldum. Bundan sonra takım Antalya’da 10 günlük kampa girecek. Orda 10 günlük bir kamp yapacağız. İnşallah bundan sonra seviyeyi daha ileriye taşıma niyetindeyiz. Bir kaçta gözlemlerimiz oldu. Scout ekibimiz maçı izledi. Biliyorsunuz Bosnalı oyuncular bize uyum sağlıyor” dedi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim