Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş, Arabam com Konyaspor'a konuk oldu. Müsabaka siyah-beyazlı ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Konyaspor henüz ilk dakika içerisinde Rosier'nin geri pasında Mert Günok'un topu ayağının altından kaçırdıktan sonra çıkarmaya çalışırken kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş bu gole Gedson Fernandes'in asistinde Cenk Tosun'un 67. dakikada attığı golle skorda eşitliği yakaladı. Son sözü 90+5'te Tayfur Bingöl'ün pasında Josef de Souza söyledi ve Şenol Güneş'in takımı sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sezon ligdeki 8. deplasman maçında 3. galibiyetini alan ve dış sahadaki 3 maçlık galibiyet hasretine son veren Beşiktaş bu sonuçla puanını 32 yaparken, ligdeki son 10 maçının sadece 1'ini kazanabilen Konyaspor 27 puanda kaldı.

Beşiktaş ligin 20. haftasında Kayserispor deplasmanına çıkacak. Konyaspor, Ankaragücü'nü ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

Ev sahibi ekip maçın ilk dakikasında öne geçti. Valentin Rosier'in geri pasında topu kontrol edemeyen kaleci Mert Günok, meşin yuvarlağı kalesinde gördü: 1-0.

13. dakikada Muleka'nın sol kanattan ortasına arka direkte Redmond'un vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

15. dakikada Rosier'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdi topu Cenk Tosun bekletmeden yay üzerindeki Josef'e bıraktı. Bu oyuncunun sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

26. dakikada Redmond'un pasıyla süratlenen Fernandes'in ceza sahası içinden sert şutunda, kaleci Erhan Erentürk güçlükle topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının detayları birazdan...

Maçtan notlar

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, son oynadıkları Kasımpaşa maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlılarda Kasımpaşa maçının başlangıç kadrosunda yer alan Georges-Kevin N'Koudou ve Tayfur Bingöl'ün yanı sıra sarı kart cezalısı Salih Uçan ve takımdan ayrılan Wout Weghorst'un yerine Romain Saiss, Valentin Rosier, Josef de Souza ve Jackson Muleka ilk 11'de sahaya çıktı.

Beşiktaş; Mert Günok, Welinton, Saiss, Tayyip Talha Sanuç, Rosier, Josef, Gedson Fernandes, Masuaku, Redmond, Muleka ve Cenk Tosun ilk 11'iyle maça başladı.

Siyah-beyazlı ekipte tedavisi süren Rachid Ghezzal, kadroda yer almadı.

Konyaspor'da 3 değişiklik

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'de VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadıkları karşılaşmaya göre ilk 11'de 3 değişikliğe gitti.

Palut; Oğulcan Ülgün, Endri Çekiçi ve Amilton'un yerine Bytyqi, Paz ve Muhammet Demir'e ilk 11'deşans verdi.

Konyaspor, karşılaşmaya Erhan Erentürk, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Michalak, Paz, Hadziahmetovic, Bytyqi, Diouf, Muhammet Demir 11'iyle başladı.

Ahmet Çalık anıldı

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, karşılaşma öncesi anıldı.

Taraftarlar, "Ahmet Çalık" ve "Ahmet ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarının yanı sıra alkışlarla Ahmet Çalık'ı andı.

Öte yandan, maçı yaklaşık 25 bin Konyaspor taraftarı, tribünden takip etti. Beşiktaşlı taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurarak takımlarını destekledi.

Editör: TE Bilişim