Kocaman, “Bu yıl İlhan hoca ve ekibi harika bir sezon geçirdiler. Artık Avrupa takımı tecrübesi kulübün DNA’sına işliyor.” dedi

Konyaspor’da önemli başarılar edinen teknik direktör Aykut Kocaman, Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Yeşil-Beyazlı camiada Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğuna uzanan başarılı teknik adam, UEFA Avrupa Ligi’nde de Konyaspor ile mücadele etme başarısı gösterdi. Anadolu Kartalı’ndaki dönemlerini, unutamadığı anları Konyaspor’un geride kalan sezonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaman, taraftarların kendisini uğurladığı anı unutmayacağını ifade etti. Konyaspor'da farklı dönemlere 3 kez görev alan en başarılı olduğu dönemlerde Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı ve ligi 3. bitirerek Avrupa'ya gitmesine büyük katkı sağlayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, Konyaspor'un 100. yılını kutladı ve tekrar Avrupa arenasında boy gösterecek olmasından dolayı tebrik etti.

EMEKLERİNİZİ KARŞIĞI ŞAMPİYONLUKTUR

Konyaspor’da görev aldığı süreçle ilgili konuşan Aykut Kocaman, "Her zaman söyledim, Konya bizim için ikinci evimiz yuvamız oldu. Konya halkı ve Konyaspor kulübü bizlere uzun yıllar çok sıcak, çok samimi bir şekilde ev sahipliği yaptı. Tam bir aile gibi olduk. Unutulmaz anılar biriktirdik, dostluklar yaşadık.

Konya kadim bir Anadolu şehri. Tarihi ile kültürü ile ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden gelen değerli bir birikimi var. Konyaspor’da çalışırken, kulübün ve takımın bu kültürel zenginlikle birlikte büyümesini istedik. Futbol ile şehrin bu anlamdaki değerini birleştirmeyi amaçladık. Takım oyununa yatkın bir oyuncu grubuyla birlikte çalıştık ve büyük başarılar elde ettik. İkinci yarı 40 puan toplayarak elde ettiğimiz Süper Lig 3.lüğü bizi hem çok mutlu etti hem de doğru yolda olduğumuzu gösterdi. O yıl kupada da yarı final oynamıştık. Sonraki sezon Türkiye Kupası’nı da kazandık ve yine büyük bir sevinç yaşadık. Futbolda emeklerinizin karşılığı şampiyonluktur, kupadır. Arka arkaya 2 sezon Avrupa’ya gitme başarısı da beraberinde geldi. Bu süreçte taraftarın da müthiş bir desteği vardı. Kupa sevincini ve ilk kez Avrupa’ya gitmenin yarattığı heyecanı çok yoğun yaşandı.” dedi.

AMİR OLGUNLUK DÖNEMİ YAŞIYOR

Kendi döneminde transfer edilen futbolcularla ilgili görüşlerini de açıklayan Aykut Kocaman, "Mesela Amir evet çok gençken aramıza katıldı. Bu sezon gösterdiği performansla artık futbolunun olgunluk dönemini yaşıyor. O dönemki tüm oyuncularla birlikte tam anlamıyla bir bütün olmuştu Konyaspor. Bu da başarıyı getirdi." diye konuştu.

UNUTULMAZ ANILARIM VAR

Yaşadığı anılardan da bahseden Kocaman, şunları söyledi: "Unutulmaz birçok anı var tabii ama ikinci dönem, kupa şampiyonu olduğumuzda ayırılırken, veda gününde yüzlerce, binlerin taraftarın bizleri yolcu etmesiydi. O günü hiç unutamam. Bu vesileyle, Nalçacılılar Grubu’na da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Son gelişimizde de havaalanındaki binlerce kişilik karşılama çok ama çok etkiledi. Doğru yerde olduğumuzu sürekli hissettirdiler. Onların bu ilgisi karşısında bir yandan mahcubiyet duygusunu yaşadım. Bu vesileyle tüm Konyaspor’a gönül veren dostları sevgiyle selamlamak isterim. “Konyaspor taraftarının her zaman kalbimizdeki yeri ayrıdır”. Son dönemdeki yönetim de bize büyük teveccüh gösterdi. İstediğimiz gibi olmadı ama yine duygusal bir veda ile ayrıldık."

İLHAN HOCA VE EKİBİ HARİKA BİR SEZON GEÇİRDİ

Konyaspor’un 100. kuruluş yılını en içten dileklerimle kutladığını dile getiren Kocaman, “Bu yıl İlhan Hoca ve ekibi harika bir sezon geçirdiler. Uzun süre zirveyi takip ettiler. Avrupa bileti aldılar. Yine bir antrenör takımı görüntüsü verdiler.

Sayın Başkanı ve yönetimi de kutluyorum. Konyaspor’un tüm kapasitesiyle, şehrin büyüklüğüyle sürekli bu seviyelerde olması gerekir. İstikrarlı bir yapı kurmak içindi bizim de tüm çalışmalarımız. Günlük başarılardan ziyade sürdürülebilir bir şehir takımı olması önemli. Konyaspor’a Avrupa’da da başarılar diliyorum. Artık Avrupa tecrübesi yavaş yavaş kulübün DNA’sına işliyor. Ayaklar yere daha sağlam basacaktır. Son olarak da sevgili Ahmet Çalık kardeşimizin kaybı bizleri derinden yaraladı. Onu da bir kez daha sevgiyle, rahmetle anmak istiyorum. Nice 100 yıllara Konyaspor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim