Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol’da kötü gidişat sürüyor. Dev Kartallar, ligdeki 13.maçında dış sahada karşılaştığı Samsun Basketbol’a 109-103 yenilerek son 6 maçta 5.yenilgisini aldı. Üst üste aldığı kötü sonuçların ardından zirve yarışından da epey uzaklaşan Yeşil-Beyazlıların 1 maç eksiği bulunuyor.
1.Periyot: Karşılamaya etkili başlayan Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol, ilk çeyrekteki oyunuyla bu periyotu 25-19 önde tamamladı.
2. Periyot: Maçın ikinci çeyreğinde ev sahibi ekip Samsun Basketbol iyi başladı. Temsilcimiz savunmada rakibine karşı çözüm üretemezken, potasında 28 sayı gördü. Dev Kartallar, rakip potaya ise 19 sayı bırakınca soyunma odasına Samsun Basket 47-44 önde girdi.
3.Periyot: Soyunma odasından iki ekipte iyi döndü özellikle temsilcimiz Konyaspor Basket, dış atışlarda ciddi sayıda basket bulurken, savunmadaki sıkıntısını üçüncü çeyrekte de sürdürdü. Her iki takımda bu çeyrekte 28 sayı bulurken, üçüncü çeyrek Samsun Basket’in 75-72 üstünlüğüyle sona erdi.
4. Periyot: Konyaspor Basketbol, ilk çeyrekten sonra uzun bir aranın ardından son çeyrekteki etkili oyunu ile öne geçti Ancak üstünlüğünü koruyamadı. Yeşil-Beyazlılar bu periyotta 21 sayı bulurken rakibine de 18 sayı imkanı verdi. Oluşan bu sonuçların ardından karşılaşma 93-93’lük eşitlikle uzatmaya gitti.
Uzatma Periyodu: 4. Çeyrek sonunda birbirlerine üstünlük kuramayan iki takımın uzatma devresinde ev sahibi ekip Samsun Basketbol, temsilcimize üstünlük sağladı. Maç boyunca hakem kararları maça damga vururken, Samsun Basket bu periyotta 16 sayı buldu. Konyaspor Basket ise rakip potaya 10 sayı bırakırken karşılaşma ev sahibi ekibin 109-103 üstünlüğü ile sona erdi. 
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim