AYOS Konyaspor Basket’te yüzler gülüyor. Sinan Çambel yönetiminde ikinci maçına çıkan AYOS Konyaspor Basket, Manisa deplasmanında galip ayrılmasını bildi. Bundan iki hafta mental olarak yorgun düşen ve maç kazanmakta zorlanan AYOS Konyaspor bu kez 2’de 2 yaparak büyük moral yakaladı. Manisa deplasmanından alınan kritik galibiyet Konyaspor camiasında büyük sevinç oluşturdu. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında AYOS Konyaspor Basketbol, deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor'u 80-79 mağlup etti. Müsabakanın ilk 5 dakikası takımların karşılıklı sayılarıyla çekişmeli geçti. 3 dakikada Anosike, Bruinsma ve Cruz'un etkili oyunuyla 13-0'lık seri yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, ilk periyodu 22-12 önde tamamladı.

‘İKİNCİ PERİYOD KARŞILIKLI SAYILARLA GEÇTİ’

 İkinci periyot iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçti. 15. dakikayı 35-23 önde geçen Manisa Büyükşehir Belediyespor, kalan bölümde farkı koruyarak soyunma odasına 45-33 galip gitti. Üçüncü çeyreğe Manisa Büyükşehir Belediyespor, hızlı başladı. Ev sahibi ekip, periyodun başında Tarrant ve Cruz ile bulduğu sayılarla farkı 19 sayıya kadar çıkardı: (51-33). Konuk ekip, Perez ve Morgan ile rakibine yanıt vermeye çalışsa da Manisa Büyükşehir Belediyespor, periyodu 61-43 önde bitirdi. Son çeyrekte Perez ve Eddie ile etkili olan AYOS Konyaspor Basketbol, bitime 42 saniye kala farkı 1 sayıya kadar düşürdü (74-73). Konuk ekip, Perez'in son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle müsabakadan 80-79 galip ayrıldı.

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK’

Maç sonu AYOS Konyaspor Başantrenörü Sinan Çambel, önemli açıklamalar yaptı. Çambel, “İstediğimiz gibi başlayamadığımız ve 20 sayı kadar geriye düştüğümüz bu zorlu deplasmandan kazanma hırsımız ve birbirimize olan inancımız sayesinde çok önemli bir galibiyet aldık. Kazandığımız için çok mutluyuz. Önümüzdeki hafta Cumartesi günü, Pınar Karşıyaka maçında tüm taraftarlarımızı Konya’da bizi desteklemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim