Koç Engin Gençoğlu yönetiminde ilk 2 haftayı galibiyetle kapatan temsilcimiz AYOS Konyaspor Basket üçüncü haftada ise ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe ile karşılaştı. Rakibine direnemeyen Konyaspor Basket sahadan 85-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Yeşil beyazlılar yenilgiyle tanışırken, Fenerbahçe 3'te 3 yapmış oldu. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda sessiz giden maçı Edwars hareketlendirdi ve ev sahibi ekip ilk periyot sonunda 18-15’lik skora ulaştı. İkinci periyotta oyun üstünlüğüne eline alan sarı lacivertliler ilk yarıyı da 40-27 önde tamamladı.

‘TOP KAYIPLARI FAZLA OLDU’

Konyaspor Basket, karşılaşma boyunca 14 top kaybı yaparken; serbest atışlarda yüzde 66'da kaldı. Yeşil beyazlılarda Jarell Eddie 18 sayı, 2 ribaunt, 1 asist,  Rasheed Sulaimon 14 sayı 4 ribaunt, asist, Jordan Morgan 13 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Ramazan Tekin 9 sayı, Can Altıntığ 8 sayı, 1 ribaunt ile tamamladı. Ev sahibinde Carsen Edwars 20 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, Jonathan 15 sayı, 3 ribaunt ile oynadı.

‘OYUN ANLAYIŞIMIZDAN UZAK KALDIK’

Müsabaka sonrası değerlendirmelerde bulunan Koç Engin Gençoğlu, Konyaspor olarak beklentilerin altında kaldıklarını belirtti. Takımın daha iyi reaksiyon vermesi gerektiğine işaret eden Gençoğlu, “Oynadığımız ilk devrede ki oyun bizim oyun anlayışımızı ve karakterimizi yansıtmayan bir oyundu. 2. devre daha az hata yapıp dış şut yüzdemiz de artınca maçın sonunda farkı azaltma şansını yakaladık. Maçın son 3 dakikasında maça ortak olma şansımızı değerlendiremedik. Deplasmanda özellikle Fenerbahçe gibi takımları yenmek için herkesin katkı vermesi gerek. Özellikle 2. yarıdaki mücadelemizden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Bu maçı geride bırakıp evimizde oynayacağımız Gaziantep maçına konsantre olacağız. Gaziantep maçı için tüm taraftarlarımızı maça davet ediyorum” şeklinde görüş belirtti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim