Sarıgöl'de kızlar arası voleybol turnuvası başladı Sarıgöl'de kızlar arası voleybol turnuvası başladı

Aynı tas aynı hamam!

Teknik Direktör İlhan Palut ile yollarını ayırdıktan sonra, Aleksander Stanojevic ile yola devam eden Arabam.com Konyaspor deplasmanda Başakşehir’e 2-0 mağlup olarak zirve yarışına adeta havlu attı. Beklentilerin altında kalan Konyaspor, eleştirilerin hedefi oldu.

Son haftalarda gösterdiği performansla beklentilerin altında kalan ve eleştirilerin hedefi olan temsilcimiz Konyaspor, İstanbul ekibi Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ederken, Teknik Direktör Aleksander Stanojevic, yönetiminde Süper Lig’in 21. Haftasında deplasmanda İstanbul ekibi Başakşehir’e konuk olan temsilcimiz Arabam.com. Konyaspor karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Konyaspor’da Teknik Direktör Aleksander Stanojevic Başakşehir karşısına; Sehic, Soner Dikmen, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Oğulcan Ülgün, Cebrail Karayel, Michalak, Endri Çekici, Bytqi, Diouf ilk 11’ri ile sahaya çıktı. Ev sahibi takım Medipol Başakşehir ise, Volkan Babacan, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Ahmed Touba, Lima, Mahmut Tekdemir, Deniz Türüç, Aleksic, Berkay Özcan, Serdar Gürler, Okaka ilk 11’ri ile sahaya çıktı.

Fatih Terim Stadyumu’nda havanın soğuk olmasına rağmen Konyasporlu taraftarlar tribünlerdeki yerini aldı. Konyaspor Başakşehir deplasmanında oynadığı futbolla beklentilerin altında kalırken, gelecek adına umut vermedi. Basit pas hataları ile top kaptıran ve zaman zaman kalesinde tehlikeli anlar yaşayan Konyaspor’da Sehic yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Konyaspor’da futbolcuların özellikle takımdan İlhan Palut’un ayrılmasıyla birlikte mental olarak morallerinin bozuk olduğu görüldü. Avrupa Kupaları’na katılma mücadelesi veren Başakşehir’e ise galibiyeti getiren golleri dakikalar 43’ü gösterirken Berkan Özcan, 64’de ise penaltıdan Deniz Sürüç kaydetti.

MAÇTA İLK YARI

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Medipol Başakşehir-Arabam.com Konyaspor karşılaşmasının ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.10. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Michalak'ın penaltı noktasına yerden çevirdiği topa Bytqi gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.19. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında sol kanattan Serdar'ın arka direğe yaptığı ortada Deniz topu altıpas önüne çevirdi. Topu kontrol eden Aleksic'in dönerek vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.43. dakikada Başakşehir öne geçti. Berkay Özcan, Konyaspor yarı sahasında kaptığı topla rakip kaleye doğru ilerledi. Berkay ceza sahası dışından şutunu çekti, yan direğe çarpan top ağlara gitti: 1-0.Karşılaşmanın ilk yarısı Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Konyaspor maçın ikinci yarısında da etkili bir futbol ortaya koyamadı. Rakip kaleye gitmekte zorlanan Konyaspor, net bir pozisyon üretemedi. Zaman zaman Muric, Ikpeazu, Guilherme ve Pavicic gibi oyuncularla bindirme yapan Konyaspor rakip ceza sahası içinde girmekte zorlandı. Beraberlik golünü arayan Konyaspor kalesinde dakikalar 68’ü gösterdiğinde golü yiyen taraf oldu. Ceza sahası içinde Adil Demirbağ’ın müdahalesini penaltı olarak değerlendiren hakem Suat Arslanboğa beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Deniz Sürüç, Başakşehir’i 2-0 ‘a getiren golü attı. Maçın sonuna ise 10 dakika ek süre ilave edildi. Bu dakikalarda da gol bulamayan Konyaspor sahadan 2-0 mağlup ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Başakşehir puanını 40’a yükseltti. Konyaspor ise 27 puanda kalarak galibiyet hasretini sürdürdü. Anadolu Kartalı Konyaspor Teknik Direktör Aleksander Stanojevic yönetiminde çıktığı 3 resmi maçıda kaybetmiş oldu. Taraftarlar özellikle sosyal medyada yenilgiye sert tepki gösterdi.

SAMET AKTAŞ

 

Editör: TE Bilişim