Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta yapılan 3 maçla sona erdi. Ligde 26. haftanın kapanış gününde Demir Grup Sivasspor-MKE Ankaragücü, VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Başakşehir, Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe maçları yapıldı. Sivasspor, MKE Ankaragücü'nü 2-0 yendi. Fatih Karagümrük ile Medipol Başakşehir 2-2 berabere kaldı. Günün son maçında ise Fenerbahçe, 1-0 geri düştüğü müsabakada Corendon Alanyaspor'u 3-1 mağlup etti. Süper Lig'de haftanın kapanmasıyla oluşan puan durumunda 60 puanlı Galatasaray ilk sırada yer aldı. İkinci Fenerbahçe 54, üçüncü Beşiktaş ise 49 puanla zirve takibini sürdürdü.

Uğurcan Konyaspor'da efsane olmak istiyor! Uğurcan Konyaspor'da efsane olmak istiyor!

KONYASPORDA MORALLER YERİNDE

Arabam.com Konyaspor ise son 2 haftada aldığı 6 puanla derin bir nefes aldı. Ligde Aleksander Stanojevic, yönetiminde galibiyet hasretine son veren Anadolu Kartalı Konyaspor, puanını 34’e yükseltti. Ligde kendine 8. sırada yer bulan yeşil beyazlılar galibiyet serisi yakalamayı hedefliyor. Konyaspor önceki hafta ise hükmen 3-0 galip sayılmıştı.

AVRUPA KUPASI OLUR MU?

Matematiksel olarak Avrupa Kupaları’na katılma şansını devam ettiren Konyaspor, galibiyet serisi ile bunu başarmak istiyor. Süper Ligde Konyaspor 26 maçta 8 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı. Rakip filelere 29 gol gönderen Konyaspor, kalesinde ise 27 gol gördü. Kartalın Avrupa Kupaları’na katılması için 11’lik puan farkını kapatması gerekiyor.

GALATASARAY'IN KAZANMA SERİSİ BİTTİ

Lider Galatasaray'ın 14 maçlık galibiyet serisi Arabam.com Konyaspor maçıyla bitti.Ligde son yenilgisini 11. haftada 23 Ekim 2022'de 2-2 sona eren Corendon Alanyaspor maçında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 14 maçı kazandı. Lig tarihinde üst üste en fazla kazanma rekorunu kıran Galatasaray, 15. galibiyet için çıktığı Konyaspor mücadelesinden istediğini alamadı.Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 maç fazlasıyla 9 puan önünde giren "Cimbom" hem seriyi hem de puan farkını koruyamadı.

FENERBAHÇE, LİDER İLE PUAN FARKINI AZALTTI

Fenerbahçe, bir maç az yaptığı rakibi Galatasaray ile arasında puan farkını 6'ya indirdi.Haftanın kapanış maçında Corendon Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, 1-0 geri düştüğü maçı 3-1 kazandı. Haftaya bir maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde giren Fenerbahçe, sarı-kırmızılıların Konyaspor mağlubiyeti sonrası hata yapmadı ve farkı 6'ya düşürdü.

ENNER VALENCİA DURDURULAMIYOR

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, ligdeki gol sayısını 25'e yükseltti. Alanyaspor karşılaşmasına kadar sarı-lacivertli formayla 20 Süper Lig maçına çıkan Valencia, kaydettiği 23 golle de gol krallığı yarışında açık ara önde bulunuyordu. Akdeniz temsilcisi karşısında 2 kez fileleri havalandıran Valencia, gol sayısını 25'e çıkardı.

BEŞİKTAŞ'IN ÇIKIŞI SÜRÜYOR

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yakaladığı çıkışı 26. haftada da sürdürdü. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle lige verilen yaklaşık 1 aylık aradan iyi dönen siyah-beyazlılar, ligde üst üste 3 maçını kazandı. Ligin 24. haftasında MKE Ankaragücü'nü 2-1, 25. haftasında ise Medipol Başakşehir'i 2-0 yenen Beşiktaş, 26. haftada ise İstanbulspor'u 3-1'lik skorla geçti. Siyah-beyazlılar, haftayı 49 puanla 3. sırada tamamladı.

SONUÇLAR

Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilmesi nedeniyle Trabzonspor ve Yukatel Kayserispor, haftayı maç yapmadan kapattı. İki ekip de 3-0 hükmen galip ilan edildi. Bitexen Giresunspor ise haftayı bay geçti. Yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle: Arabam.com Konyaspor-Galatasaray: 2-1, Kasımpaşa-HangiKredi Ümraniyespor: 1-1, Adana Demirspor-Fraport TAV Antalyaspor: 2-0, Beşiktaş-İstanbulspor: 3-1, Demir Grup Sivasspor-MKE Ankaragücü: 2-0, VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Başakşehir: 2-2, Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe: 1-3

‘KONYASPOR BUGÜN TOPLANIYOR’

Milli maç arasını iyi değerlendirmek isteyen Konyaspor’da oyunculara Galatasaray maçından sonra izin verilmişti. İznini bugün tamamlayan Anadolu Kartalı Konyaspor, Aleksander Stanojevic yönetiminde antrenmanlarına bugün Koyuncu Grup Kayacık Tesileri’nde yeniden başlayacak. Çalışmaya ülkelerinin milli takımında olan oyuncular katılmayacak.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim