Süper Lig’de heyecan kaldığı yerde devam ediyor. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde Süper Lig’de üst sıraları hedefleyen ve zirve yarışından kopmak istemeyen Anadolu Kartalı Konyaspor, 15’inci haftada kendi sahasında ligin köklü ekiplerinden Alanyaspor’u ağırladı. Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig’e verilen ara sonrası temsilcimiz Arabam.com Konyaspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Alanyaspor’u konuk ederek çok kritik bir maça daha çıktı. Karşılıklı atakların olduğu maçta Konyaspor 1 puana razı oldu. Yeşil Beyazlıların gollerini penaltılardan 22 ve 110’da Amir Hadziahmetovic kaydetti. Alanaspor’un golleri ise 65’de Furkan 78’de ise Ahmed Hassan kaydetti.  

‘PALUT’DAN PAVİCİC TERCİHİ’

Teknik Patron İlhan Palut, yönetiminde Konyaspor sahaya; İbrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Calvo, Guilherme Stya, Soner Dikmen, Amir Hadziahmetovic, Domajov Pavicic, Zymer Bytyqı, Muhammet Demir ilk 11’ri ile çıktı. Konyaspor’da büyük umutlarla transfer edilen Pavicic, uzun bir aranın ardından resmi bir maçta forma giyme şansı elde etti. Alanyaspor ise Konyaspor karşısına; Alex Runarson, Furkan Bayır, Umut Güneş, Johan Fer, Zidenine Ferhat, Efkan Bekiroğlu, Fatih Aksoy, Oğuz Aydın, A. Oğuz, Ahmet Hassan, Rene Lusamba ile sahaya çıktı. Mücadeleye hava soğuk olmasına rağmen az sayıda ki Konyaspor taraftarı da müsabakaya ilgi gösterdi.

‘AMİR PENALTIYI GOLE ÇEVİRDİ’

Maça iyi başlayan taraf ise Konyaspor oldu. Seyircisinin desteğini arkasına alan Konyaspor, maçın özellikle zaman zaman etkili olmaya çalıştı. Kanatlardan Zymer ve Michalak ile bindirmeler yapan Konyaspor rakip kalede gol aradı. Anadolu Kartalı Konyaspor, aradığı golü ise 22. dakikada buldu. Sağ kanattan gelen ortada topu ceza sahası içinde el ile kesen Alanyaspor defansı penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Konyaspor’un yıldız orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic takımını öne geçiren golü attı. 34. dakikada Alanyaspor'da Efkan'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top üst direkten auta gitti. 45. dakikada Alanyaspor'da Efkan'ın karşı karşıya yaptığı vuruşta Sehic gole izin vermedi. 45+1. dakikada Alanyaspor'da Leroy Fer'in kafa vuruşunda top direkten döndü. Konyaspor kalesi 1-0 öne geçtikten sonra tehlikeli anlara sahne oldu.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya ise konuk Alanyaspor daha etkili başlayan taraf oldu. 61. dakikada Michalak'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top yandan auta gitti. 65. dakikada Alanyaspor'da köşe vuruşundan ceza sahasına gönderilen topu Furkan kafayla filelere gönderdi. Böylece Alanyaspor karşısında 1-1 beraberliği yakaladı. Gol bulduktan sonra Konyaspor kalesinde ataklarını sıklaştıran Alanyaspor, 78’de penaltı kazandı. Sol kanattan atak geliştiren Alanyaspor içeriye çevrilen topa eliyle müdahale eden Francisco Calvo penaltıya sebebiyet verdi. Maçın hakemi Bahattin Şimşek tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ahmed Hassan'ın vuruşunda top filelere gitti ve takımını öne geçiren golü attı.

KONYASPOR BIRAKMADI

Müsabakanı sonuna ise 12 dakika ilave edildi. Mücadeleyi elden bırakmayan Konyaspor 110’da bir penaltı daha kazandı. Topun başına geçen Amir, klas bir penaltı ile takımına beraberliği getirdi. Bu sonuçla Konyaspor puanı 25’e çıkardı. Alanyaspor ise puanını 18’ye yükseltti. Konyaspor 16. haftayı ise statü gereği BAY geçecek. Rakip Alanyaspor ise kendi sahasında Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 2-2 berabere kaldıkları Alanyaspor maçının ardından konuştu. Kazanma hedefiyle sahaya çıktıklarını ancak beklediklerini alamadıklarını ifade eden Palut, "Bugün beklediğimizi sahada aldık mı? Hayır. Daha iyi olmalıyız. Ama 3 puan istesek de en azından son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu" dedi. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 2-2 berabere kaldıkları Alanyaspor maçını 90 dakikanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. Kazanma hedefiyle sahaya çıktıklarını ancak beklediklerini alamadıklarını ifade eden Palut, "Milli aradan sonra döndük lige, kendi sahamızda tabi kazanmak hedefiyle çıktık. Ama ilk maçların zor olacağının Alanyaspor'un da kolay bir rakip olmadığının bilincindeydik. Tam istediğimiz gibi başlayamasak da bir penaltı golüyle öne geçtik. Aslında bizim için Alanyaspor takımına karşı büyük bir avantajdı. Çünkü Alanyaspor ilk golü yediği maçlarda oyun disiplininden kopabilen bir takımdı ama burada biz onları gerekli şekilde zorlayamadık. Çok pozisyon vermezken, duran toptan gol yedik. Ondan sonra oyunu tekrar dengeledik. Topa sahip olmaya başladık. Burada maalesef bir kontra gölüyle ikinci golü yedik. Biliyorsunuz artık oyunlar dakika olarak çok uzuyor. Oyuncularım bir şekilde maçı çevirmek için çabaladılar ve yeniden penaltı golüyle beraberliği yakaladık. Geri kalan kısa sürede iki takım içinde artık blokların koptuğu iki takımında her an gol atabileceği bir durumda geçti. Bugün beklediğimizi sahada aldık mı? Hayır. Daha iyi olmalıyız. Ama 3 puan istesek de en azından son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu" ifadelerini kullandı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim