Konyaspor Süper Lig’de geriye kalan haftalarda, 21 maçta sadece 6 galibiyet aldı. Rakipleri ile 9 kez berabere kalan Anadolu Kartalı, 6 kez ise berabere kaldı. 24 gol atan Konyaspor, kalesinde ise 22 gol gördü. Sıralamada geriye düşen Konyaspor, yönetim dahilinde hemen transfer çalışmasına start vermişti. Konyaspor özellikle Aleksander Stanojevic yönetiminde savunma zaaflarını ve hücum eksikliği gibi sorunları çözmek istiyor. Takım ise 15 Şubat’ta yeniden toplanacak.

‘TOPLAM 5 TRANSFER’

Süper Lig’de yeniden üst sıraları hedefleyen temsilcimiz Arabam.com Konyaspor’da şuna kadar 3 oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Yeşil Beyazlılar daha önce, stoper Metehan Mert, merkez orta saha Andreas Bouchalakis ve İspanyol 10 numara Alejandro Pozuelo’yu kadrosuna dahil etmişti. Anadolu Kartalı, Azerbaycanlı forvet oyuncusu Mahir Emreli ve anlaşma aşamasında olan Kolombiyalı kanat oyuncusu Marlos Merono ile transfer dönemini kapayacak.

‘METEHAN MERT ALTERNATİF OLACAK’

Konyaspor’da özellikle alternatif anlamında stoper mevkiinde Metehan Mert’e güveniyor. Francisco Calvo ve Adil Demirbağ’ın yokluğunda Konyaspor Metahan Mert, takımın vazgeçilmezlerinden biri olacak. Amir Hadziahmetovic’i Beşiktaş’a gönderdikten sonra yerine Yunan orta saha Andreas Bouchalakis’i transfer eden Konyaspor, oyuncudan özellikle dörtlü defansın önünden oyun kurgusu anlamında büyük beklenti içine girdi. Andreas Bouchalakis’in yenilenen kadroda ilk 11’de olması bekleniyor.

POZUELO 10’NU DOLDURACAK

 10 numara pozisyonuna büyük umutlarla transfer edilen Alejandro Pozuelo ise ligin devamında Konyaspor’un en önemli silahlarından biri olacak. Özellikle forvet arkasında Pavicic’den istenilen performansı bir türlü elde edemeyen Konyaspor, Alejandro Pozuelo ile bu boşluğu doldurmayı hedefliyor.

‘KANAT MERONO’YA EMANET’

Marlos Merono ise hızıyla dikkat çekerken, Manchester City’den takıma dahil edildi. Bu sezon Fransa 1. Lig takımlarından Troyes forması giyen Marlos Merono Fransa’da beklenilen performansı gösteremedi. Konyaspor ise İngiltere’nin köklü kulüplerinden biri olan Manchester City ile irtibata geçti. Oyuncu ve kulübü ile anlaşmaya varıldı. 26 yaşındaki Merono daha kariyerinde ise 193 maçta 20 gol atıp, 21 asist yapma başarısı gösterdi. Konyaspor böylece bu oyuncularla birlikte transfer dönemini kapatmış olacak.

BARIŞ YARDIMCI GÖNDERİLDİ

Öte yandan büyük umutlarla takıma dahil edilen Barış Yardımcı ile yollar ayrıldı. Konyaspor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “2021 yılından bu yana kulübümüze hizmet eden Barış Yardımcı’nın sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak sonlandırılmıştır. Barış Yardımcı’ya kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi

Editör: TE Bilişim