Temsilcimiz Arabam.com Konyaspor kritik Antalyaspor deplasmanından 90+6’da Calvo2nun attığı golle 1-1 berabere kalarak altın değerinde 1 puan kazandı. Anadolu Kartalı, böylece zirve yarışını sürdürdü.

Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Süper Lig’in 9. Haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşan temsilcimiz Arabam.com Konyaspor, maçın son saniyelerinde attığı kritik golle Konya’ya 1 puanı getirmesini bildi. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde bu sezon ligde yine zirveye oynayan Konyaspor, hanesine belki de altın değerinde 1 puan yazdırdı. Antalyaspor, 51. dakikada Fernando ile öne geçerken 90+6'da Francisco Calvo, Konyaspor'a beraberliği getirmiş oldu. Bu sonuçla Antalyaspor, 4 haftalık mağlubiyet serisine son verse de galibiyet hasreti 5 maça çıkmış oldu. Konyaspor ise Calvo'nun uzatma dakikalarının son bölümünde gelen golüyle bu sezon 5 deplasman maçının 4'ünde kaybetmedi. Dış sahada 2 galibiyet, 2 beraberliği bulunan Konyaspor; sadece Galatasaray deplasmanında mağlup olmuştu. Anadolu Kartalı puanını 18’e yükseltirken, Akdeniz temsilcisi ise kendisine alt sıralarda yer buldu.

İLK YARIDA NELER OLDU?

Antalyaspor-Arabam.com Konyaspor maçının ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 31. dakikada Ömer Toprak'ın ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 38. dakikada Luiz Adriano'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Wright'in sol çaprazdan şutunda top üstten dışarıya gitti. 39. Soner Dikmen'in ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Alperen Uysal meşin yuvarlağı kontrol etti. 42. dakikada Soner Dikmen'in ceza sahası içinden şutunda kaleci Alperen Uysal soluna uzanarak topu kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

SON DAKİKALAR NEFES KESTİ

46. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Wright'in şutunda top yandan auta çıktı. 51. dakikada Fraport TAV Antalyaspor öne geçti. Ghacha'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda savunmadan dönen topu önünde bulan Fernando'nun, ceza yayı üzerinden düzgün şutunda meşin yuvarlak kaleci Sehic'in sağından ağlarla buluştu: 1-0. 68. dakikada Muhammed Demir'in ceza sahası içinde röveşata vuruşunda kaleci Alperen Uysal tehlikeyi önledi. 70. Güray Vural'ın ceza sahasında topla buluşturduğu Luiz Adriano'nun sol çaprazdan şutunda kaleci Sehic topu kontrol etti. 81. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası topu önünde bulan Calvo'nun şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti Maçın özellikle son dakikaları adeta nefes kesti. Mutlak topa hakim olan ve ileri uçta sürekli baskı yapan Konyaspor, aradığı golü buldu. Maçın son dakikalarında zamana Antalyaspor zamana oynarken, kalesinde ise golü gören taraf oldu. 90+6. dakikada Endri Çekiçi'nin ceza sahasına ortasına yükselen kaleci Alperen Uysal'dan seken topu önünde bulan Calvo topu ağlara gönderdi. Pozisyon VAR’da incelenirken ardından golün geçerli olması nedeniyle Konyasporlu oyuncular büyük sevinç yaşadı.

MAME VE UCHE BASKI YAPTI

Teknik Direktör İlhan Palut’un maçın ikinci yarısında yaptığı değişiklikler Konyaspor’un puan almasında büyük pay sahibi oldu. İkinci yarı Endri Çekici, Mame Diouf ve Uche İkpeazu’yu oyuna süren Palut, özellikle Antalyaspor’un savunma hattını zorlamaya çalıştı. Muhammet Demir’in Antalyaspor’da Lyunduma’ya karşı yalnız kalmasının ardından güçlü forvet hamlesini yapan Konyaspor, sistem olarak 4-4-2’ye geçti. Mame ve Uche özellikle son dakikalarda rakip Antalyaspor hattına fizik olarak üstünlük kurmayı başardı.

PALUT: TEPKİMİZİ OYUN OLARAK VERMEMİZ GEREKİYOR

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Konyaspor’un teknik patronu İlhan Palut, son dakika golüyle önemli bir 1 puanı hanelerine yazdırdıklarını anlattı. Palut, “"Son dakika golü atan için mutluluk verici, yiyen için gerçekten üzücüdür. Biz bugün mutlu olan taraftık." dedi. Palut, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Antalya'nın zor bir deplasman olduğunu söyledi. Mücadelenin ilk yarısının son derece dengeli geçtiğini anlatan Palut, ikinci yarı başında Antalyaspor'un kendilerinden 10-15 dakika daha istekli oynadığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Bir hatamızdan buldukları golle 1-0 öne geçtiler. Daha sonraki bölüm bizim 1-0'ı telafi etme çabalarımızla geçip, oyuncu bazında mevkisel riskleri almamızla geçerken, Antalyaspor'un kontra atak girişimleri oldu. Biz de gol bulabilirdik, Antalyaspor da ikinci golü bulabilirdi. İstatiksel manada, genel manada bizim takımın verileri daha iyi. Takımımın özellikle ikinci yarı gösterdiği performanstan memnun değilim. Son dakikalarda çırpınışlar, uzun toplar, artık kaybedilmek üzere olan bir maçı kurtarmanın son arayışlarıydı.

‘DAHA İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ’

Tamamen bizim oyun kültürümüzden uzaklaştığımız dakikalardı ama ne gariptir golü de böyle bir anda bulduk. Biradan aldığımız bir puan tabii ki kazançtır. Son dakika golü atan için mutluluk verici, yiyen için gerçekten üzücüdür. Biz bugün mutlu olan taraftık. Bir puan bizim için bu şartlarda bize artı oldu. Daha iyi Konyaspor izletmeye çalışacağız." Palut, mücadelenin son 10 dakikasının gergin geçtiğini sözlerine eklerken, sözlerine şöyle devam etti, “Evet son dakikalar biraz istemediğimiz şeklinde gergin geçti. Bu tepki verilecekse bunu sahada oyun olarak vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ANTALYA CEPHESİ ÜZGÜN

Antalyaspor'un teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, maçta son dakikada yedikleri golle üç puan kazanabilme avantajını yakalayamadıklarını söyledi. Groenendijk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında son dakikaya kadar 1-0 önde götürdükleri mücadelede hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. Oyuncuların mücadelesinden memnun olduğunu anlatan Groenendijk, "Elimizden son anda kaçan bir üç puan var. Oyuncularımız her şeyi verdi. Üç puanı hak ettiklerini düşünüyorum. Çok savaştık, çok çalıştık. Oyuncu grubu çok iyi mücadele sergiledi. İlk 11'de birçok değişiklik yaptık. Onlardan da yeterince verim aldığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

KONYASPOR ÇOK TEHLİKELİ BİR RAKİP

Groenendijk, Konyaspor karşılaşmasını "öne doğru atılan adım" olarak nitelendirerek şunları söyledi: "Çünkü çok tehlikeli bir rakibe karşı, az gol yiyen ve iyi savunma yapan bir rakibe karşı 1-0 öne geçtik. Bundan sonra yapılması gereken, 1-0'dan sonra ayağımıza gelen fırsatları değerlendirip fişi çekmekti. Maalesef bunu başaramadık. Maçtan yine olumlu düşüncelerle ayrılıyoruz. Süregelen kötü performans serisinden çıkıp belki bir puan aldık. Bunu olumlu olarak görebiliriz. Üç puanı arzuluyorduk, ancak bir puan son mağlubiyetlerden sonra bizim için adım niteliğinde. Önümüzde Alanyaspor maçı var. Bizim için çok önemli bir maç. Bu şekilde oynamaya devam edebilirsek bu kötü giden seriyi bozmaya yakınız. Yakında galibiyetler gelecektir."

TARAFTARLAR ANTALYA’DA YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan Konyasporlu taraftarlarda takımlarımı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 500 civarında Konyasporlu taraftarlar 90 dakika boyunca taraftarlarını destekledi. Zaman zaman Konyasporlu taraftarların az kişi olmalarına rağmen Antalyaspor tribünlerini bastırdı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim