Sonunda Süper Lig heyecanı yaklaşık 3 ay aranın ardından yeniden başladı. Geçen seon ligde başarılı bir performans sergileyen ve bu yıl aynı başarıyı tekrar etmek isteyen temsilcimiz arabam.com Konyaspor, deplasmanda Eryaman Stadyumu’nda Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan yeşil beyazlılar, Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak 1 puana razı oldu. Maça Ankaragücü etkili başlarken, Konyaspor kalesinde zor anlar yaşadı. İkinci yarı ise maç dengeli giderken, maçta gol sesi çıkmadı. Teknik Direktrör İlhan Palut, Ankaragücü deplasmanına Sehic, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner, Rahmanovic, Michalak, Bytyqi, Cikalleshi ilk 11’ri ile çıktı. Başkent ekibi ise Bahadır, Oğuz, Atakan, Mujakic, Marlon, Abdullah, Pedrinho, Zahid, Tasos, Beridze, Macheda ilk 11’rini tercih etti. Mücadeeyi  ise tecrübeli hakem Bahattin Şimşek yönetti.

MAÇTA NELER OLDU?

Seyirci desteğinide arkasına alan Ankaragücü maça iyi başlayan taraf oldu. Dakikalar 10’nu gösterirken Sehic’in hatalı pasında Takos, Ankaragücü’nde net bir fırsatı yakaladı. Dakikalar 13’ü gösterirken sağ kanatta Tasos topla buluştu, arka direğe kesti, Marlon kontrol edip vurdu, kaleci Sehic gole izin vermedi.  Başkent ekibi ataklarına devam ederken, dakikalar 38’i gösterirken Tasos sol çaprazdan vurdu. Savunmadan seken top ceza sahası dışında Beridze’nin önünde kaldı, başarılı futbolcunun şutu tecrübeli file bekçisi Sehic’te kaldı. İilk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi. Konyaspor ilk yarıda isabetli şut atamadı. Atak yapmakta zorlanan Konyaspor, zaman zaman kenarda İlhan Palut’u kızdırdı. Palut, oyuncularına saha kenarında sık sık uyarılarda bulundu.

KONYASPOR İSABETLİ ŞUT ATAMADI

Trabzonspor, Avcı ile üçüncülüğü bırakmadı Trabzonspor, Avcı ile üçüncülüğü bırakmadı

Perşembe günü kendi sahasında UEFA Avrupa Konferans Ligi mücadelesine çıkacan olan Konyaspor, gösterdiği performansla pek umut vermedi. Rakip kaleye gitmekte zorlanan Konyaspor, net bir fırsat yakalayamadı. Dakikalar 55’i gösterirken, Konyaspor’da Soner kaleyi cepheden gören uzak bir noktadan şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı. 85' Ali Sowe'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Oğuz Ceylan sert vurdu, top yakan ağlarda kaldı. Calvo ile hava toplarında etkili olmaya çalışan Konyaspor, ikinci yarı kısmen çabalasa da atakları gol bulmaya yetmedi. Konyaspor’da Calvo’nun şutları kaleyi yine bulmadı. Maç boyunca 10 şut atan Konyaspor, hiç birinde kaleyi bulamadı.

‘DAHA İYİ OLACAĞIZ’

Maç sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktör İlhan Palut, ligin henüz ilk haftası olduğunu ve bundan sonra daha iyi olmak adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Deplasman kazanılan 1 puanın önemli olduğuna işaret eden Palut, “Süper Lig hayırlı olsun. 1 puanla Konya’ya dönüyoruz. Şimdi önümüzde UEFA Kkonferans Ligi’nde oynayacağımız Vaduz maçı var. Bunu kazanıp, turu geçmek istiyoruz. Daha sonrada Başakşehir maçına hazırlanacağız” diyerek düşüncelerini aktardı.

SAMET AKTAŞ