‘BALKAN İKİNCİSİ MUSTAFA YILMAZ’

07.08.1997 tarihinde Konya’da doğdu. Konya Akpınar Bulamas köyünden Atatürk İlköğretim Okulu, Kocatepe Ortaokulu’nu takiben Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sonrada Selçuk Üniversitesi Basın Bölümü’nden mezun oldu. Kocatepe Ortaokulu’nda eğitimini sürdürürken 2009 yılında Atletizm Antrenörü Mustafa Ertavukçu’nun teşviki ile atletizm sporu ile tanıştı. Esra Erkeç, Selim Duran, Hasan Tuncer ve Ahmet Erbay ile yaptığı antrenmanlarla kendini geliştirdi. 300-400 engel ve bayrak yarışlarından kendini kabul ettirdi. Konya dışında Ankara, İstanbul, Bolu, Eskişehir, Samsun, Trabzon, Mersin, Adana, Antalya, Kastamonu, Erzurum ve Sivas’ta yarışma imkânı buldu. 7 kez Milli olan Mustafa Yılmaz Azerbaycan, İsveç, Romanya ve İspanya’da Türkiye’yi temsil etti. En iyi derecelerini 300 m de 40.12 – 400 m de 49.48 – 400 m Engel’de 53.04 olarak yaptı. 7 kez milli formayı şerefle giyen Mustafa Yılmaz 10 kez Türkiye birincisi, 4 kez Türkiye İkincisi olmuş ayrıca Balkan İkinciliği ve üçüncülüğü madalyaları boynuna takmıştı. Kocatepe Ortaokulu, Meram Ticaret Meslek Lisesi, Konya İl Özel İdare, Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor ve Fenerbahçe forması giyen Yılmaz halen Rabia Yüzme Havuzu'nda Yüzme Antrenörü olarak görev yapıyor.

‘MİLLİ ATLET HASAN TUNCER’

25 Mart 2000 tarihinde Konya’da doğdu. Cemal Bardakçı İlkokulu devamında Alparslan Ortaokulu sorasında Zeki Özdemir Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Halen Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 4. Sınıfta öğrenimini tamamlamak üzere Hasan Tuncer’in spor hayatı geç başladı.  Zeki Özdemir Anadolu Lisesi 3. Sınıfta beden eğitim öğretmeninin tavsiyesi ile atletizm sporuna başladı. 400m Engelli branşında 54.92’lük derece ile kendini kabul ettirdi. Bir kez Milli olan Hasan Tuncer Balkan Gençler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmişti. Mustafa Yılmaz, Ali Taşkın ve Esra Ergeç ile sıkça antrenman yapan Hasan Tuncer 2018 yılında Gençlerde Türkiye ikincisi, 2019 yılında ise Büyüklerde Türkiye üçüncüsü olmuştu. Zeki Özdemir Anadolu Lisesi, Selçuk Üniversitesi, Mersin Meski Spor, Mersin Yükselspor ve Mardin Atletizm spor kulübü formalarını giyen Hasan Tuncer’in antrenörlüğünü Mustafa Ertavukçu yapmakta.

 ‘ALİ TAŞKIN’

 1 Mart 2004 tarihinde Meram ilçesinde doğdu. Abdüssamet Fazilet Kuzucu İlköğretim okulu sonrası Mehmet Karaciğanlar Mevlana İmamhatip Ortaokulu devamında halen Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitimini sürdürüyor. Ali Taşkın 2016 yılında Ortaokul eğitimini sürdürürken Beden Eğitimi Öğretmeni kendiside eski bir Milli atlet olan Nihat Çelik’in yaptığı seçme de başarılı olarak öğretmeninin teşviki ile atletizm ile tanıştı. Çok geçmeden antrenör Mustafa Ertavukçu’nun uhdesinde Hasan Tuncer , Metehan Bozkurt , Feyzanur Solmaz, Yunus Eren Gomsu , Fevzi Doğan ve Merve Gürbüz ile yaptığı antrenmanlarla kendini geliştirdi. Yeteneği çerçevesinde 200 m de 22.58 , 400 m de ise 50.17 lik derecelere ulaştı.2018 yılında U16 Salon Şampiyonası’nda 200m de Türkiye ikincisi , 2019 yılında aynı Kategori  Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye Birincisi oldu. Ali Taşkın 2021 yılında ise U18 Salon Türkiye Şampiyonası’nda 400m de Türkiye üçüncüsü olarak boynuna madalyayı taktı. Ali Taşkın eğitim gördüğü okulların formasını giyen kulüp olarakta Konya Kadıköy Spor Kulübü , Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sonrası halen Enkaspor Kulübü forması ile yarışmalarını sürdürüyor. Lise eğitimini tamamlayan Ali Taşkın Beden Eğitim Bölümü imtihanları için hazırlık yapıyor.

 ‘ESRA ERKEÇ’

 21 Nisan 2000 tarihinde Konya’da doğdu. Aslen Bozkırlı Mehmet Karaciğanlar Mevlâna İlkokulu devamında Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu sonrası Spor Lisesi’nden mezun oldu.Mevlâna İlköğretim Okulu’nda iken Beden Eğitim Dersi Öğretmeni Nihat Çelik onu beden eğitimi dersinde yeteneğini keşfederek atletizmle tanıştı. Bir müddet öğretmeni nezaretinde antrenman yaptı sonrasında Atletizm Antrenörü Mustafa Ertavukcu’ya tabi olarak çalışmalarını sürdürdü.  Önce 800-1500 m yarışlarına katıldı. Bir müddet sonra uzun atlama branşını tercih etti. Konya dışında İstanbul, Mersin, Bursa, Ankara ve İzmir’de yarıştı. Antrenman arkadaşları Mustafa Yılmaz , Hasan Tuncer ver Ali Taşkın olan Esra Erkeç , Bursa Osmangazi , Adana Kulüpleri adına yarıştı. Konya’da bayanlar takımı olmadığı için ferdi lisansla atletizme başlayan Esra Erkeç’in 100- 200 m  il birincilikleri dışında, ortaokul uzun atlamada Türkiye Birinciliğinin yanısıra, Salon Türkiye Birinciliği’nde yıldızlar da ve Kulüplerde ilk üçe girme dereceleri mevcut. Esra Erkeç evli olup bir erkek çocuk annesi olarak aile hayatını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim