5. İslami Dayanışma Oyunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer ülkelerinin devlet adamlarının katıldığı açılış seremonisi ile başlamıştı. 5. İslami Dayanışma Oyunları Konya’da dostluk ve kardeşlik içerinde icra edilirken İslami Dayanışma Oyunları’nda en büyük güç olan gönüllüler de sporcular ve misafirlerin en güzel şekilde ağırlanması konusunda destek sağlıyor. 5. İslami Dayanışma Oyunlarında görev alan gönüller ve gönüllü direktörleri Yenigün Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

‘GÖNÜLLERİMİZ GÜZEL DOSTLUKLARA İMZA ATIYOR’

5. İslami Dayanışma Oyunları Gönüllülük Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Topuz, katılımcıların gönüllülerden oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “Bu yıl Konya'da 5.'si gerçekleştirilen 5.  İslami Dayanışma Oyunları heyecanı devam ediyor. Oyunlarımızın en büyük destekçileri ise tabi ki gönüllerimiz. Yaklaşık 2 bine yakın gönüllümüz oyunlarda gönüllü olarak görev alıyorlar. Gönüllerimizin içerisinde Türkiye’nin 81 ilinden gönüllülerimiz var. Gönüllerimizin hepsi Konya’ya koşa koşa heyecan içerisinde geldiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla Konya’da gönüllerimiz en güzel şekilde ilgileniyoruz ve ağırlıyoruz.   Gönüllerimiz birbiri ile güzel bir kaynaşma yaparak güzel dostluklara imza atıyorlar.  Katılımcılar gönüllerimizden oldukça memnun” ifadelerini kullandı.

‘OYUNLAR İLE 56 ÜLKENİN KÜLTÜRÜ TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANTI’

5. İslami Dayanışma Oyunları Gönüllü Direktör Yardımcısı  ve Özel Envar Eğitim Kurumları Beden Eğitimi Öğretmeni Gürhan Sevgican ise 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında 56 ülkenin kültürü tek bir çatı altında toplandığına dikkat çekerek, “Oyunlar kapsamında müthiş bir kültür kaynaşması  var.  İslami Dayanışma Oyunlarından çıkacak kazanım içinde bulunduğumuz küresel sıkıntılara bir mesaj olur.  Oyunlar kapsamında ülkemize gelen isimler dili ve dini ne olursa olsun ülke ayrımı ve kültür ayrımı biterek tek bir çatı altında birlik ve beraberlik içinde hareket ediyorlar.  İslami Dayanışma Oyunlarının en büyük katkısı aile kavramının sadece aile ibaret olmadığını gönüllerimiz ve sporcularımız ile yaptığımız çalışmalarda da şahit oldum” şeklinde konuştu.

‘KONYA’YA HAYRAN KALDIM’

Trabzon’dan Konya’ya 5. İslami Dayanışma Oyunlarında gönüllü olarak gelen Karadeniz Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi İlayda Akdeniz Konya’da düzenlenen oyunlarda kültürel zenginlik açısından önemli olduğunu ifade ederek, “Konya’ya ilk defa geldim ve Konya’yı çok sevdim. Böyle güzel bir organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. İslami Dayanışma Oyunlarında gönüllü olarak hem organizasyona destek sağlıyoruz. Hem de Türkiye’nin dört bir tarafından gelen arkadaşlarımız ile sohbet ediyoruz. Yine 56 İslam ülkesinden gelen sporcular ve medya mensupları ile tanışarak çok sayıda anı biriktiriyoruz. Oyunlarda görev alarak yabancı dilimin gelişmesi adına da önemli fırsatlar elde ediyorum.  Biz gençlerin bu tür organizasyonlarda görev almasının büyük bir şans olduğu düşünüyorum. Bu imkanı bizlere sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.  Konya’nın şehirleşmesi ile Konya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldım” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’NIN GELENEKSEL YEMEKLERİNİ ÇOK BEĞENDİM’

Adıyaman’dan Konya’ya gelen Adıyaman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Ubeydullah Has ise, “5.İslami Dayanışma Oyunlarında gönüllü olarak görev alarak hem oyunların başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Hem de yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kazanıyoruz. Farklı kültür ve insanlar ile tanışarak güzel bağlar sağlıyoruz. Konya’nın geleneksel yemeklerine hayran kaldım. Konyalılar ile Adıyamanların iletişimlerin birbirine benzer olduğuna şahit oldum.  Bizlere bu imkânı sunan devlet büyüklerimize teşekkür ederim” dedi.

‘MARDİN’DEN DÜNYAYA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAK İÇİN GELDİM’

Mardin’den Konya’ya gelen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Maliye Bölümü Asuman Sülkü ise Konya’ya Mardin’den dünyaya gönül köprüsü kurmak için geldiğini ifade ederek, “Türkiye’nin böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapması oldukça gurur verici. Konya’ya ilk defa Mardin’den Konya’ya geldim. Mardin’den Konya’ya ülkemize gelen sporculara ve kafilere Türk insanının misafirliğini göstermek adına görev almak için geldim. Burada görev almaktan ötürü oldukça memnunum.  Mardin’den Konya’ya dünyaya gönül köprüsü kurmak için geldim” diye konuştu.

‘KONYALILARIN HATAYLILAR GİBİ MİSAFİRPERVER OLDUKLARINA ŞAHİTLİK ETTİM’

Hatay’dan Konya’ya gelen üniversite öğrencisi Mert Biçen de “Oyunlarda gönüllü olarak çok iyi arkadaşlıklar kazanmanın yanında yeni kültürler de tanıma fırsatım oldu. Konyalıların Hataylılar gibi misafirperver olduklarına şahitlik ettim.  Özellikle yabancı dilimi geliştirmek adına büyük fırsat elde ettim.  Türk halkının misafirperverliğini aktarma imkânı bulduğum için gururluyum” şeklinde konuştu.

‘OYUNLARIN KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRLMESİ GURUR VERİCİ’

Selçuk Üniversitesi Arapça Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencisi Esat Oğur ise Konyalı olarak İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da gerçekleşmesi gurur verici olduğunu ifade ederek, “Şehrimizde düzenlenen oyunlarda görev almak için gönüllü olarak gelen arkadaşlarım ile sporcuların şehrimize hayran kalmaları beni oldukça mutlu ediyor. Burada edindiğim arkadaşlıklar baki kalacak.  Bu tarz organizasyonların önümüzdeki süreçte hem Konya’da hem de Türkiye’de artacağını düşünüyorum. Özellikle Konya bir spor şehri olduğunu ev sahipliğini yaptığı 5. İslami Dayanışma Oyunları ile kanıtladı. Bizlerde oyunlarda gönüllü olarak görev alarak şehrimizi ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ediyoruz”

‘ORGANİZASYONDA GÖREV ALMAK OLDUKÇA ANLAMLI’

Rize’den Konya’ya gelen Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Esra Duman’da bu güzel organizasyonda gönüllü olarak bulunmanın kendisi için önemli olduğunu ifade ederek Konya’nın yeşilliği hayran kaldığını ifade etti.

‘OYUNLARDA KARDEŞLİK ÖN PLANDA’

Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Mezunu Elif Betül Baykal ise 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın kaybedenin olmadığını ifade ederek, “ 5. İslami Dayanışma Oyunları ile sporun birleştirici gücüne şahit oluyoruz.  5. İslami Dayanışma Oyunları çerçevesinde Türk devletlerinin birbirleriyle kardeşlik içerisinde gerçekleştirdiği maçlar ve diğer İslami ülkelerinin birbirleri ile gerçekleştiği maçlarda sonucun önemli olmadığı sadece kardeşliğin bir olduğu. Maç sonucunda kaybedenin de kazanın da birbirine sarılmalarını görmek çok güzel. Kaybedeni olmayan bir organizasyon”

‘GÖNÜLLERİN ŞEHRİDEN GÖNÜLLÜ OLMAK GURUR VERİCİ’

Gönüllülerden Serdoğan Sıvacı, Gönüllerin Şehri Konya’da gelip bu güzel organizasyon da “gönüllü” olmak gerçekten gurur verici olduğunu belirterek, “Böylesi güzel bir organizasyona ülkemizin ev sahipliği yapması gerçekten çok güzel. Gönüllerin Şehri Konya’da gelip bu güzel organizasyon da “gönüllü” olmak gerçekten gurur verici. Ulusal ve Uluslararası basın mensuplarına Ana Basın Merkezi’nde misafir ederek etkinlik boyunca onlara yardımcı olduk.  2023 Dünya Spor Başkenti ve medeniyetler şehri Konya'da, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok heyecanlıyım. Şehzadeler Şehri Amasya’dan Spor Şehri Konya’ya gelmek buranın atmosferini televizyon da değil de yerinde izlemek, anı burada yaşamak, uzun yıllar unutulamayacak bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmak gerçekten onur verici. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Genel Müdürümüz Emre Topoğlu ve Daire Başkanımız Tarık Karkınçam Ağabeyimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta milli sporcularımız ve katılımcı sporcuların her birine başarılar diliyorum” dedi.

‘56 ÜLKENİN BASIN MENSUPLARIYLA BİRLİKTE ÇALIŞMAK GURUR VERİCİ’

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu Osman Ekşi ise gazeteci olarak 56 ülkenin basın mensuplarıyla birlikte çalışmak büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sahada onlara yardımcı olmak benim için ayrı bir gurur. Böyle büyük bir organizasyona kendi şehrimin ev sahipliği yapmasından ayrıca memnuniyet duyuyorum. Böylesine büyük bir organizasyonda görev almak ülkemi ve şehrimi temsil etmek büyük bir fırsat benim için. Diğer yandan Dünya'nın ve Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü olarak gelen arkadaşlara da ev sahipliği yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim