Hentbol Federasyonu Müsabaka Yöneticisi Zeynur Pehlivan, gazetemize İslami Dayanışma Oyunları ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Konya’da son zamanlarda önemli spor yatırımlarının yapıldığına işaret eden Pehlivan, İslami Dayanışma Oyunları’nın büyük anlam ifade ettiğine dikkat çekerek, “Konya tam bir spor şehri.  Bizim ev sahibi olmamız bütün branşlarda madalya almamızı amaçlıyor. Biz gerçekten İslami Dayanışma Oyunları’na tüm branşlarda başarılı olmayı hedefliyoruz. Ben kendi adıma ifade edeyim hentbol hem bayanlarda hem de kadınlarda başarılar yakalamak istiyoruz. İslami Dayanışma Oyunları bütün farklı kültürleri ve spor camiasını bir araya getiriyor. Farklı insanları bir arada topluyor ve barış içerisinde müsabakalar yapılıyor. Organizasyon kapsamında kardeşlik duyguları pekişiyor. Olimpiyat Köyü’ne gitmiştim. Kendimde hentbolcuyum biliyorsunuz. Olimpiyat Köyü’nü gördüm gezdim ve inanılmaz çok güzel. Bizim spor tesislerimiz modern yapısıyla birçok ülkenin tesislerinden daha iyi konumda. Konya’da konaklama, barınma yemekler gerçekten hepsi çok güzel” dedi.

‘KONYA CİDDİ HAZIRLIK YAPMIŞ’

Oya Aydın için engel yok! Oya Aydın için engel yok!

Spor yatırımlarını değerlendiren Pehlivan, “Atletizm pistini, olimpik yüzme havuzunu, bunlar içinde aynı şeyi ifade edebilirim. Bunlar da çok güzel spor tesisleri olmuş. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Konya İslami Dayanışma Oyunları için çok güzel hazırlık yapmış. Duyurular için ciddi çaba sarf edilmiş. Her yerde İslami Dayanışma Oyunları ile alakalı duyurular var. Trenlerde, otobüslerde, minibüslerde, taksilerde, kavşaklarda, yollarda, billboardlarda, bunlara rastlayabiliyoruz. Halkta bu noktada bilinçlendirilmiş. Şimdi biz yeni bir federasyonuz, bununla ilgili yeni jenerasyon kuruldu. Takımlar gençleştirildi. Bu Milli Takımların en güzel test yeri, tabi ki İslami Dayanışma Oyunları. Çocuklarımızı test edebileceğimiz, daha çok müsabaka yapabileceğimiz, tecrübe kazanabileceğimiz açısından bu oyunlar elbette büyük öneme sahip. Konya halkını tüm maçlarımıza bekliyor ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

‘SPORCULARIMIZA GÜVENİYOR VE İNANIYORUZ’

Hentbol Federasyonu olarak kendi branşları başta olmak üzere tüm sporculara güvendiklerini kaydeden Pehlivan, “Tabi bunu sporculara sormak daha mantıklı ama, sporcularımız bu süreçte ciddi bir hazırlık süreci içerisine girmişti.  Önümüzde kazanmamız gereken maçlar var. Türkiye olarak İslami Dayanışma Oyunları’nda önemli başarılar yakalayacağımızı düşüyor, tüm sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum” şeklinde düşüncelerini aktardı.

‘MEVLANA MÜZESİNE GİTTİM’

Şehrin tarihi ve kültürel açıdan büyük öneme sahip olduğuna işaret eden Pehlivan sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Konya Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış manevi bir şehir. En az İstanbul kadar tarihi ve kültürel anlamda güzel, gezilecek yerleri var.  Konya’yı gezme şansımız oldu. Sille’ye gittim. Mevlâna Müzesi’ne gittim. Konya tarihi ve kültürel açıdan değerli bir il ve bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Yöresel yemekleri tatma şansımız oldu. Etliekmek, su böreği, bamba çorbası, gibi harika lezzetlere sahip” diye konuştu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim